אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נאמני התחנה המרכזית החדשה מבקשים שכר ביניים 8 מיליון שקל

נאמני התחנה המרכזית החדשה מבקשים שכר ביניים 8 מיליון שקל

רואי החשבון עליזה שרון וחיים קמיל, כמעט נתנו את התמח"ת במתנה לנצבא ורק תושיתו של השופט ארנון גרמה לכך שנצבא נאלצה לשלם 320 מיליון שקל. כעת מבקשים הנאמנים שכר על פועלם ומציינים שכבר קיבלו 6 מיליון שקל והם מעריכים ששכרם עשוי להסתכם ב-33 מיליון שקל

28.09.2016, 17:18 | ענת רואה

שלושת נאמני התחנה המרכזית החדשה בתל אביב (התמח"ת), רו"ח עליזה שרון, רו"ח חיים קמיל ועו"ד יוסי בנקל, מבקשים מבית המשפט לאשר להם שכר טרחה לא סופי בסך 8.2 מיליון שקל ובתוספת מע"מ. לפי השלושה סכום זה לוקח בחשבון מקדמות חודשיות שכבר שולמו להם ומסתכמות ב-6.7 מיליון שקל.

קראו עוד בכלכליסט

לפי הבקשה, "בתרחיש סביר" מגיע לנאמנים שכר טרחה כולל שינוע בין 14 מיליון שקל ועד 33 מיליון שקל. בקופת הנאמנים, נכתב, מצויים היום 237 מיליון שקל והנושים צפויים לקבל בין 34% מהחוב כלפיהם בתרחיש קיצון ועד 77% מהחוב בתרחיש שמוגדר סביר.

הנאמנים מוסיפים ומדגישים כי תחשיביהם טרם לקחו בחשבון "תוספת מאמץ מיוחד".

התחנה המרכזית החדשה בתל אביב , צילום: עמית שעל התחנה המרכזית החדשה בתל אביב | צילום: עמית שעל התחנה המרכזית החדשה בתל אביב , צילום: עמית שעל

הבקשה מפרטת על פני 10 עמודים את מאמציהם הרבים של הנאמנים וקשה בהקשר זה להתעלם מההיבט הקומי של הבקשה, לאור העובדה שאם זה היה תלוי בצמד הנאמנים המקוריים של התמח"ת, רואי החשבון קמיל ושרון, הנושים הרגילים של התמח"ת לא היו מקבלים דבר. זאת, לאור העובדה שקמיל ושרון קידמו בנחישות רבה עסקת מכר במסגרתה נצבא כמעט קיבלה את התמחת נקייה מחובות ומנושים תמורת סכום מגוחך ושערורייתי של 5 מיליון שקל, כשהיתר תג

מחיר מפוצץ של 200 מיליון שקל, היה "קיזוז חובות" מצד נצבא כלפי עצמה, כלומר ללא העברת כספים בפועל ובאופן בו אין כסף בקופה לחלק לנושים.

לא הנאמנים קמיל ושרון הם שמנעו את העסקה החצופה ההיא (להפך, הם תמכו ועודדו אותה) אלא השופט בנימין ארנון ששאל שאלות, סירב לאשר את העסקה והורה לצרף נאמן שלישי לתיק, עו"ד יוסי בנקל. בנקל חקר ובדק ובסופו של דבר במאי 2015 בעקבות התמחרות באולם בית המשפט זינק המחיר לסכום אסטרונומי של 320 מיליון שקל, אותו שילמה נצבא, ובזכותו כלל הנושים יוכלו לקבל החזרים על חשבון החובות כלפיהם. המקרה הזה המחיש עד כמה ערנות של שופט עשויה להיות חשובה לנושים.

מאחר שהנאמנים עבדו בשכר חודשי, התמשכות ההליכים כשלעצמה הביאה להגדלת השכר החודשי, וההליכים כיום כבר נמשכים מעל 4.5 שנים, וכאמור השכר החודשי הסתכם לפי הבקשה ב6.7 מיליון שקל.

תגיות

16 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

15.
על מה מגיע להם שכר טרחה????? לפי דברי
על מה מגיע להם שכר טרחה????? לפי דברי השופט כמתואר בכתבה, הם רק עשו נזק וברגע האחרון השופט מינה מישהו אחר הציל את העסקה זו פשוט שערורייה, היכן הצדק וההוגנות ? לדעתי, במקרה כזה לא מגיע בכלל שכר טרחה עבור מה ? עבור חלוף השנים ? שכר הטרחה מגיע על חשבון הנושים וזה לא שכר טרחה זה יותר טוב מלזכות בלוטו, רק לא הבנתי על מה ?
Helmet  |  05.10.16
14.
1.סכום שכר טרחת הנאמנים הוא שמפריע בעיקר לביצוע
1.סכום שכר טרחת הנאמנים הוא שמפריע בעיקר לביצוע פעילות  2.אם בית המשפט חפץ באמון הציבור עליו לאשר שכר טרחה לפי     שכר טרחה שהיה מקבל בין קונה מרצון לבינהם בחבילת שעות גדולה  3.כאשר המדינה עושה מכרזים על כל מיני דברים לרואי חשבון ועורכי דין    הרואי חשבון ועורכי הדין רצים אצים להתקבל בתעריף נמוך עשרות     מונים . 4.בסה"כ הכסף הזה יוצא מקופת משלם המיסים ובית המשפט גם ממומן    מקופת משלם המיסים ,בית המשפט מחויב לנהוג במשורה בכספי     האזרחים  5.בטוחני כי כולנו תמימי דעים כי אם המדינה תערוך מכרזים מקדימים     בתעריפים נמוכים גם אז כמות הפניות של רואי חשבון ועורכי דין מנוסים    תרקיע שחקים .
Lamp  |  30.09.16
לכל התגובות