אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בקשה לייצוגית: "שנפ מוכרת מצברים מחו"ל וטוענת שיוצרו בישראל" צילום: נמרוד גליקמן

בקשה לייצוגית: "שנפ מוכרת מצברים מחו"ל וטוענת שיוצרו בישראל"

תובע שרכש שני מצברים של החברה והבחין לטענתו כי על גביהם לא מצויינים פרטים מהותיים הגיש את הבקשה לביהמ"ש המחוזי בתל אביב בהיקף של 109 מיליון שקל; שנפ: "התביעה מבוססת על עיוותים והסקת מסקנות שגויה"

09.10.2016, 17:43 | זוהר שחר לוי ונעמי צורף

שנפ ואלקטרה הטעו את הציבור בכך ששיווקו וסימנו מצברים מיובאים כאילו יוצרו בארץ, כך לפחות נטען בבקשה לאישור תביעה ייצוגית שהוגשה בימים האחרונים לבית המשפט המחוזי בתל אביב על סכום של 109 מיליון שקל. "אין לנו עניין בחובות שוליות או מינוריות אם כי בחובות גילוי לגבי פרטים מהותיים ביותר, שעניינם בין היתר בהשפעה דרמטית על היכולת של הצרכן להשוות בין מצברים ולשקול את כלל השיקולים הרלוונטיים קודם לרכישת מצבר על ידו", נכתב בתביעה.

קראו עוד בכלכליסט

בתביעה, אשר הוגשה לאחרונה לבית המשפט המחוזי בת"א, נטען כי במהלך חודש מאי האחרון הופיעו פרסומים של רשת אייס אוטו דיפו, השייכת לאלקטרה, המציעים לרכוש מצברים מתוצרת שנפ המיוצרים בארץ ומתאימים לאקלים הישראלי. שנפ, יש לציין, אוחזת כיום בנתח של 45% משוק מצברי הרכב במדינת ישראל.

התובע הייצוגי, משה ירוחם, המיוצג על ידי עוה"ד שחר סקברר ונמרוד גרון, טוען בתביעה כי לאחר שרכש שני מצברים הוא הבחין כי על גבי המוצרים לא מצויינים פרטים כמו שם היצרן, ארץ היצור וסימן תו התקן הישראלי. מהבדיקה שערך עולה כי המצברים שעל גביהם לא צוינו פרטים לא מיוצרים על ידי שנפ אלא מיובאים על ידה, פרט אשר לא צוין על גבי המוצר או האריזה, על אף שהם משווקים ומוצגים ככאלה המיוצרים על ידי שנפ בישראל.

עו"ד שחר סקברר עו"ד שחר סקברר עו"ד שחר סקברר

"לא מן הנמנע כי שיקולים הקשורים בהיבטי מס קנייה קשורים בהתנהלות זו, שכן מצברים מייצור מקומי יכולים להינות מפטור במס קניה בגין החלפות או מימוש אחריות בניגוד למצברים מיובאים", נכתב בבקשה. "היבט נוסף שיתכן וקשור בהתנהלות זו הוא השתתפות במכרזים ממשלתיים, בהם ניתן עדיפות ליצרנים ישראלים ואי סימון המוצרים ככאלה מאפשרת לכאורה לשנפ להתמודד במכרזים ולהציע הצעות אטרקטיביות". עוד נכתב, כי את מצברי האופנועים, אשר אין יצרן ישראלי המייצר אותם בארץ, מסמנת שנפ על-פי החוק מה שלטענת התביעה "ממחיש כי החברות מודעות היטב לחובתן לסמן כדין את המצברים ואין מדובר בטעות שבוצעה על ידן בתום לב אלא בהטעיה מכוונת של ממש".

התובע הייצוגי מגדיר את הקבוצה ככל מי שרכש מצברי שנפ שאינם מיוצרים על ידי שנפ בישראל או לא סומנו כדין ב-7 השנים האחרונות. בסך הכל מוערכת התביעה ב-109 מיליון שקל, מתוכם מיוחסים 3 מיליון שקל לשנפ ולאקלטרה יחדיו, עבור המצברים שנמכרו ברשת אוטודיפו. בנוסף, כך על פי הבקשה, על שנפ יש לפצות את הקבוצה ב-106 מיליון שקל, בין השאר על הפגיעה באוטונומיה של הצרכן.

מחברת שנפ נמסר: "להערכת הנהלת החברה, התביעה מבוססת, על פניו, על עיוותים עובדתיים והסקת מסקנות שגויה, ואשר כל מטרתה להתעשר על חשבון החברה. החברה תבחן את טענות התובע בשיתוף יועציה המשפטיים ותעדכן אודות כל התפתחות מהותית ביחס לתביעה".

מפעל שנפ (ארכיון), צילום: נמרוד גליקמן מפעל שנפ (ארכיון) | צילום: נמרוד גליקמן מפעל שנפ (ארכיון), צילום: נמרוד גליקמן

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

לכל התגובות