אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מזון אסור: איפה נחשבת ביצת הפתעה של קינדר לבלתי חוקית? צילום: twitter

מזון אסור: איפה נחשבת ביצת הפתעה של קינדר לבלתי חוקית?

מסטיקים, כבד אווז, זרעי פרג, חלב לא מפוסטר וג'לי - יש מדינות שבהן החוק אוסר על מכירת מוצרי המזון האלה; מהם הנימוקים לכך?

16.10.2016, 20:37 | שירות כלכליסט
ביצת ההפתעה של קינדר נראית כחטיף תמים למדי, לא? בארה"ב לפחות לא חושבים ככה. ביצת ההפתעה לא רצויה במדינה מכיוון שהיא מכילה "חפץ ללא ערך תזונתי", כשהכוונה היא כמובן להפתעה, שמעודדת ילדים לאכול שוקולד.

ביצת ההפתעה אינה לבדה. מתברר שיש לא מעט מזונות שנראים על פניהם תמימים שאסורים לצריכה במדינות שונות, בין אם בשל סיבות בריאותיות או חשש לרווחת בעלי החיים מהם מופק המזון. לדוגמה חלב לא מפוסטר אסור למכירה בקנדה בשל החיידקים הכלולים בו. בהודו כבד אווז הוגדר כלא חוקי בשל הטענה שהתהליך באמצעותו מפטמים את האווזים אינו אנושי.

ב"דיילי מייל" פירטו כמה מזונות שאסורים במדינות שונות, ומופיעים בשולי החדשות:

ביצי ההפתעה של קינדר: כאמור, אסורות בארה"ב מתוקף חוק המזון, התרופות והקוסמטיקה שאושר ב-1938.

 , צילום: twitter צילום: twitter  , צילום: twitter

ג'לי מוכן: מעדני ג'לי הכוללים את תוספי המזון קוניאק, גומי קוניאק וסיב קוניאק גלוקומנאן אסורים באירופה מכיוון שהמרקם החלקלק שלהם עלול לגרום לחנק.

חלב לא מפוסטר: אסור בארה"ב, קנדה, סקוטלנד ואוסטרליה. בקנדה אסור למכור חלב לא מפוסטר בשל הטענה שהחיידקים מסוכנים לצריכת בני אדם. מכירת חלב לא מפוסטר אסורה גם ב-20 מדינות ברחבי ארה"ב.

 , צילום: laweekly צילום: laweekly  , צילום: laweekly

כבד אווז: אסור בהודו ובסאו פאולו בברזיל. הודו מחשיבה את הפיטום בכפייה של החיות כמעשה לא אנושי.

 , צילום: bellabellagourmet צילום: bellabellagourmet  , צילום: bellabellagourmet

גומי לעיסה: אסור בסינגפור. ב-1992 אסרה המדינה לייבא מסטיק, אלא אם כן מדובר הוא דנטאלי או מכיל ניקוטין שאמור לסייע בגמילה מעישון. הסיבה לאיסור היא המסטיקים הלעוסים שהושלכו ושהפכו לבעיית ניקיון לאומית. 

 , צילום: שאטרסטוק צילום: שאטרסטוק  , צילום: שאטרסטוק

זרעי פרג: אסורים בסינגפור, בטאייוואן, בסעודיה ובאיחוד האמירויות הערביות. זרעי פרג נחשבים ל"מוצר אסור" על ידי לשכת התרופות המרכזית של סינגפור, בעוד שבסעודיה הם אסורים מסיבות דתיות.  

 , צילום: tesco צילום: tesco  , צילום: tesco

דג אבו נפחא (פוגו): אסור באירופה ובסין. הדג המכיל רעל באיבריו נחשב אמנם למעדן ביפן, אך מספיקה טעות אחת בהכנה שלו כדי לגרום לשיתוק ואפילו למוות לסועדים. עם זאת, סין צפויה לבטל את האיסור עוד השנה. הוא מותר למכירה כאמור ביפן, וכן בדרום קוריאה ובארה"ב, אך תחת חוקי רישוי נוקשים.  

 , צילום: colombia.com צילום: colombia.com  , צילום: colombia.com

תגיות

16 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

16.
שוקולד קינדר אצבעות של שני קומות פשוט מזוייף
לפני כמה שנים קניתי בסופר חפיסת שוקולד קינדר אצבעות בחפיסה יש שני קומות. אותו יום התכוונתי להתפנק ולחסל את כל החבילה לבד ככה באמצא היום כשאכלתי גילית שהשוקולד לא טעים וגם מרגיש מזוייף חשבתי שזה התאריך וראיתי שהתאריך בסדר גמור. מאז אותו יום כעבור אחרי הרבה שנים לא העזתי לגעת בשוקולד קינדר. לפני יומיים קניתי שוב בניסיון מחודש את החבילה הכפולה של האצבעות ושוב יש לזה טעם של שוקולד לא אמיתי. נורא התאכזבתי כי בחבילה של 10אצבעות הטעם נהדר ומרגיש איכותי וטעים. אז מה קורה פה?? חבל שאין שרות לקוחות בארץ☹
ליאת  |  06.07.19
לכל התגובות