אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ההשקעה של פימי בהמ־לט: להיות? ועוד איך להיות צילום: אוראל כהן

השורה התחתונה

ההשקעה של פימי בהמ־לט: להיות? ועוד איך להיות

מאז רכשה הקרן בראשות ישי דוידי את השליטה ביצרנית המחברים והשסתומים ב־2015 היא ייצרה לה תשואה של 65%. על רקע התוצאות הטובות מתחילת השנה זינקה המניה ב־50%, ועתה על המ־לט להוכיח שבכוחה להגדיל את נתח השוק שלה

20.10.2016, 08:05 | אורי טל טנא
מניית המ־לטנמנית עם המניות שהציגו את התשואה הגבוהה ביותר מתחילת השנה. העלייה החדה במחיר מגיעה בעקבות שני רבעונים חזקים השנה — שינוי מגמה לעומת 2015.

קראו עוד בכלכליסט

קרן פימי השלימה באוגוסט 2012 את רכישת השליטה בחברת המ־לט מכלל תעשיות, כשרכשה עם תדאה ומולודן 60.1% מהמניות בתמורה ל־63 מיליון דולר (255 מיליון שקל במועד הרכישה). העסקה גילמה מחיר של 7.59 דולרים למניה (30.6 שקל), וכ־91% מהזכויות הנרכשות הגיעו לפימי והיתרה התחלקה בין תדאה למולודן. במאי השנה מכרו השתיים את זכויותיהן לפימי במחיר דומה לזה שבו נרכשו — ובכך למעשה פספסו המוכרות את הזינוק במחיר המניה בחודשים האחרונים. פימי מחזיקה כעת ב־60.5% ממניות המ־לט, ששוויין כ־382 מיליון שקל. נוסף על דיבידנדים בהיקף של 40 מיליון שקל שפימי קיבלה מאז הרכישה, ייצרה לה ההשקעה בהמ־לט תשואה כוללת של כ־65%.

תלויה בביקושים של תעשיית המוליכים־למחצה

המ־לט פעילה בשני תחומים. הראשון הוא פיתוח, ייצור ושיווק של מוצרים לתעשייה התהליכית, כולל מחברים, שסתומים וברזים למערכות פיקוח ובקרה. בין היתר החברה פעילה בשווקים של מערכות גז תעשייתי, נפט, גז ופטרוכימיים, ציוד אנליטי, טורבינות קרקע ואנרגיה גרעינית. התחום השני שבו היא פעילה הוא מחברים, שסתומים וברזים למערכות הובלת גזים אולטרה־טהורים בתעשיות המיקרו־אלקטרוניקה ובתעשיות נוספות המחייבות תהליכים מדויקים ונקיים. תחום זה תלוי בביקושים מתעשיית המוליכים־למחצה, שפעילותה מתאפיינת במחזוריות, היוצרת תנודתיות בהכנסות וברווחיות.

אמיר וידמן מנכ"ל המלט, צילום: יח"צ אמיר וידמן מנכ"ל המלט | צילום: יח"צ אמיר וידמן מנכ"ל המלט, צילום: יח"צ

עיקר הייצור של המ־לט מתרכז באזור התעשייה ציפורית, ויתרתו במפעלים בהולנד, בריטניה וסין. ב־2010 רכשה המ־לט את Astava בהולנד תמורת 5.4 מיליון דולר, ובינואר 2015 רכשה את Cambridge Fluid System תמורת 2.8 מיליון דולר.

באפריל השנה רכשה המ־לט את Jiangsu Xinghe Value הסינית בתמורה ל־15 מיליון דולר, ותיתכן תמורה נוספת של 3.3 מיליון דולר, בהתאם לתנאים מסוימים. החברה הסינית פועלת בתחום התעשייה התהליכית ומייצרת בעיקר ברזים ומחברים לחברות שפועלות בסין בתחומי האנרגיה הגרעינית, הפטרוכימיה והנפט והגז. החודש השלימה המ־לט את רכישת Norvalves הנורבגית, העוסקת בברזים ומחברים לתעשיית הנפט והגז, בתמורה ל־1.2 מיליון דולר.

קרן פימי רווה נחת קרן פימי רווה נחת קרן פימי רווה נחת

עיקר חומרי הגלם של המ־לט הם מתכות, בעיקר נירוסטה, וירידת מחירי המתכות ב־2015 היטיבה עם החברה, שכן עלות חומרי הגלם מהווה כ־20% מהמחיר הסופי של המוצרים. חסמי הכניסה לתחום גבוהים יחסית ונובעים מהצורך בידע טכנולוגי גבוה לשם ייצור סל מוצרים רחב, בהשקעות גדולות באתר הייצור, ובסף כניסה גבוה לקבוצת הספקים המורשים של הלקוחות הגדולים, שמבצעים בדיקות מקיפות לפני תחילת הרכישות.

השוק של מוצרי המ־לט מוערך ב־3 מיליארד דולר בשנה, והנתח שלה הוא כ־4% ממנו. שלוש המתחרות העיקריות של החברה הן Swagelok האמריקאית, שמכירותיה השנתיות מוערכות ביותר ממיליארד דולר; Parker האמריקאית ו־Fujikin היפנית, שההערכות הן כי כל אחת מהן מוכרת בכמה מאות מיליוני דולרים בשנה.

אמיר וידמן החל לכהן כמנכ"ל החברה בתחילת השנה, והתוכנית האסטרטגית שלה כוללת התמקדות ב־11 לקוחות אסטרטגיים גדולים. נדבכים נוספים בתוכנית הזו הם העמקת המכירות למדינות בעלות פוטנציאל גבוה לפרויקטים לאומיים גדולים (בעיקר סין) והרחבת מגוון המוצרים.

לאחר עלייה בביקושים ב־2013 ו־2014 חוותה המ־לט ירידה ב־2015. עם זאת, הירידה במכירות היתה מתונה, כיוון שהן כללו גם את אלה של Cambridge Fluid System, שעיקר מכירותיה בתחום המוצרים האולטרה־נקיים. חלק מהירידה במכירות קשור לירידה במחירי הנפט והגז, שהובילה להפחתת ההשקעה בתשתיות בסקטור הזה. המכירות ב־2015 לשוקי הנפט והגז היוו 14% מכלל המכירות של המ־לט. תוצאות 2015 נפגעו גם עקב התחזקות הדולר לעומת מרבית המטבעות שבהם החברה פועלת (כיוון שדו"חות החברה נקובים בדולר אמריקאי). למרות החולשה היחסית השיגה המ־לט ב־2015 רווח תפעולי ונקי של 9.3 ו־6.1 מיליון דולר בהתאמה.

תוצאות החצי הראשון של 2016 היו טובות מאוד, בעקבות עלייה במכירות — מרביתה אורגנית ויתרתה נבעה מרכישת Xinghe. הרווח התפעולי והנקי של המ־לט בחצי הראשון היה 6.4 ו־5.5 מיליון דולר בהתאמה. הרווח התפעולי הגבוה כולל הוצאות חד־פעמיות של 710 אלף דולר, שנבעו מרכישת החברה הסינית, ואלמלא הוצאה זו היה הרווח גבוה יותר. התוצאות הטובות הזניקו את המניה בכ־50% מתחילת השנה, ושווי השוק הנוכחי של המ־לט הוא כ־632 מיליון שקל (כ־165 מיליון דולר).

תוצאות החברה הסינית שנרכשה נמוכות מבעבר

נקודת החולשה של המ־לט ברבעון השני היתה התוצאות של Xinghe, שמכירותיה מ־5 באפריל עד תום הרבעון השני היו 3.5 מיליון דולר. מכירות אלה נמוכות מכפי שהיו לה ב־2013–2015, שהיו 18–20 מיליון דולר בשנה. חשוב לציין כי התוצאות בעבר היו לא מבוקרות ולפי כללי החשבונאות הסינית. האיחוד עם Xinghe הוביל לירידה של 433 אלף דולר ברווח התפעולי של המ־לט ברבעון השני, ושל 467 אלף דולר ברווח הנקי.

חלק מההפסד נובע מהפסד תפעולי של הפעילות הנרכשת וחלק נובע מהפחתת עודפי עלות בעקבות צירוף העסקים. במצגת של המ־לט לאחר ההודעה על הרכישה היא הציגה את תוצאות Xinghe ב־11 החודשים הראשונים של 2015, שכללו מכירות של 16.5 מיליון דולר ורווח נקי של 0.5 מיליון דולר. רכישת Xinghe מומנה באמצעות אשראי בנקאי, ונכון לסוף יוני עודף ההתחייבויות הפיננסיות של המ־לט הוא כ־15 מיליון דולר. מנגד, לחברה הון חוזר חיובי של כ־47 מיליון דולר (בעיקר מהמלאי).

המ־לט היא חברה יציבה, שמ־2010 מציגה בכל שנה רווח נקי חיובי, והעלייה במניה שלה נשענת על הערכות השוק כי הצמיחה בחצי הראשון של השנה תימשך גם בעתיד הקרוב. הצלחת החברה תלויה בקשר עם לקוחותיה הגדולים וביכולתה לתפוס נתח שוק על חשבון מתחרותיה. נכון לעכשיו, מדובר באחת ההשקעות המוצלחות של פימי מקרב המניות הישראליות.

 

השורה התחתונה: נכון לעכשיו מדובר באחת ההשקעות המוצלחות של פימי מקרב המניות הישראליות, והשוק מעריך כי הצמיחה בחצי הראשון של השנה תימשך בעתיד הקרוב

 

הכותב הוא כלכלן בחברת הייטק

תגיות