אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מערכת בינה מלאכותית חוזה: טראמפ יזכה בבחירות בארה"ב צילום: איי פי

מערכת בינה מלאכותית חוזה: טראמפ יזכה בבחירות בארה"ב

סטארט-אפיסט הודי פיתח מערכת שמנתחת את התעבורה באינטרנט הנוגעת למועמדים; בשלוש מערכות הבחירות האחרונות לנשיאות ארה"ב היא חזתה את התוצאות - האם הפעם היא תטעה?

29.10.2016, 12:19 | שירות כלכליסט

מערכת בינה מלאכותית שהצליחה לחזות שלוש פעמים את תוצאות הבחירות לנשיאות ארה"ב, צופה כי המועמד הרפובליקאי דונלד טראמפ יגבר על יריבתו הדמוקרטית, הילארי קלינטון, במרוץ לבית הלבן.

קראו עוד בכלכליסט

המערכת, MoglA, פותחה בידי מייסד הסטארט-אפ ההודי "ג'ניק" (Genic.ai), סאנג'יב ריי.

המערכת אוספת 20 מיליון פיסות מידע מפלטפורמות ציבוריות באינטרנט, כגון גוגל, פייסבוק, טוויטר ויוטיוב בארה"ב, ומנתחת אותם. על פי הניתוח שלה, היקף הפעילות הנוגעת  לטראמפ גבוה ב-25% מהשיא שקבע ברק אובמה ב-2008 – השנה שבה נבחר לנשיאות.

MoglA פותחה ב-2004, כך שהיא הולכת ו"מחכימה" כל העת.היא גם הצליחה לנבא את תוצאות הבחירות המוקדמות בשתי המפלגות הגדולות בארה"ב שנערכו השנה.

ריי אומר כי המערכת שלו מראה כי המועמדים שהובילו בהיקף הנראות שלהם באינטרנט - זכו בבחירות.

"אם טראמפ יפסיד, הדבר יסתור בפעם הראשונה את רצף התוצאות של 12 השנים האחרונות, מאז המערכת החלה לפעול במלואה", כתב ריי בדו"ח ששלח ל-CNBC.

קלינטון וטראמפ, צילום: רויטרס קלינטון וטראמפ | צילום: רויטרס קלינטון וטראמפ, צילום: רויטרס

לפי רוב הסקרים בארה"ב - שנערכו לפני ההתפתחות האחרונה בפרשת המיילים - קלינטון מובילה על טראמפ בפער ניכר. ואולם לדברי ריי, לפי הנתונים שבידיו, לא כדאי לה להיות שאננה.

עם זאת היזם הודה שהמערכת שלו מוגבלת בכל הנוגע לסנטימנט שעולה מהמידע, שאותו היא לא מסוגלת לנתח. כלומר, היא יודעת, למשל, שמישהו צייץ לגבי טראמפ - אך אין ביכולתה לדעת אם מדובר בציוץ לטובתו או לרעתו.

בנוסף, מספר האנשים הפעילים ברשתות החברתיות כיום גדול בהרבה ממה שהיה בשלוש מערכות הבחירות הקודמות.

"אם מתבוננים בפריימריז למשל, היו שם כמויות אדירות של פוסטים שליליים לגבי טראמפ. ואולם עם העלייה בקצב הפוסטים, העמדה של טראמפ השתפרה והוא זכה בפריימריז בהפרש ניכר", אמר ריי בראיון ל-CNBC. 

השימוש במדיה חברתית לניבוי תוצאות הבחירות הפך לפופולארי בשל ריבוי הנתונים שניתן לאסוף מרשתות אלו. בספטמבר, ניק בושמפ, עוזר מחקר במדעי המדינה באוניברסיטת נורת' וססטרן, פרסם מאמר על ניסוי שערך ובו הזין למעלה מ-100 מיליון ציוצי טוויטר למערכת Al בבחירות ב-2012. התוצאות שיקפו בקירוב ניכר את תוצאות הבחירות.

תגיות

28 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

27.
פעם עבדתי במקום שהיה בו ויכוח תמידי האם
פעם עבדתי במקום שהיה בו ויכוח תמידי האם באג במערכת הוא בעיה שאנשי התוכנה צריכים לתקן או אנשי החומרה. נמצא הפתרון: אנשי התוכנה כתבו תוכנה המשלבת בינה מלאכותית. כאשר הפעילו אותה כדי לברר אם הבעיה היא בעיית חומרה או תוכנה, היא תמיד החזירה את התשובה שמדובר בבעיית חומרה :)
Cone  |  01.11.16
לכל התגובות