אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"משלוחי רחפנים צריכים להיות פשוטים כך שגם דודה מחדרה תוכל לקבל חבילה" צילום: עמית שעל

Mobile 2017

"משלוחי רחפנים צריכים להיות פשוטים כך שגם דודה מחדרה תוכל לקבל חבילה"

יריב בש, מייסד שותף בפלייטרקס אמר את הדברים בפאנל בנושא אינטרנט הדברים שנערך בכנס המובייל של כלכליסט. ישי פרנקל, סגן נשיא לחדשניות באינטל: "IOT זו מהפכה שנמצאת בעיצומה, אבל יש הרבה איומי אבטחה שדורשים התמודדות"

31.10.2016, 16:39 | נמרוד צוק
"ה-IOT זו מהפכה שכבר נמצאת בעיצומה, היום מדברים כבר על מיליארדי התקנים שפועלים מסביב לעולם, וכדי שהם יוכלו להתקיים וכדי שבני האדם יוכלו לחיות לצידם נדרשת סוג של אזרחות טובה. אם החיישנים שאמורים להתריע על הצפות במטרו של פריז לא יפעלו כראוי, מיליוני אנשים עלולים למות", אמר ישי פרנקל, סגן נשיא לחדשנות באינטל, בכנס המובייל של "כלכליסט", אותו הנחה כתב כלכליסט עומר כביר. הכנס התקיים היום (ב') בצהריים במלון דייויד אינטרקונטיננטל בת"א.

"רק לפני שבוע וחצי ראינו מתקפת DDoS ענקית שבוצעה באמצעות התקנים כאלו. האקרים מצאו פרצות במכשירים, לא אינטליגנטיים במיוחד, ובאמצעותם הצליחו להפיל שרתים מאוד גדולים ומרכזיים. המסקנה מהפרשה היא שאנחנו זקוקים למכשירים עם אבטחה טובה, שידעו לעבוד נכון ברשת, ולצידם לרשתות חזקות שידעו להתמודד עם מקרים דומים", הוא אמר, בתשובה לשאלה על האיום שסיכוני האבטחה מציבים על האימוץ של התקני IOT.

ישי פרנקל, סגן נשיא לחדשנות באינטל, צילום: עמית שעל ישי פרנקל, סגן נשיא לחדשנות באינטל | צילום: עמית שעל ישי פרנקל, סגן נשיא לחדשנות באינטל, צילום: עמית שעל

יריב בש, מייסד משותף בחברת פלייטרקס (Flytrex) אמר כי הוא צופה שמוצרים שאינם בטוחים מספיק פשוט ייעלמו מהשוק לאחר שהמשתמשים ידחו אותם. "כולנו רוצים להשתמש במוצרים הכי חדישים, כאלו שמביאים לנו תועלת, ובאופן טבעי מה שלא יעבוד – ייעלם".

נושא מרכזי שנידון בפאנל היו הרחפנים. "רחפן הוא למעשה מוצר IOT מעופף. משלוחי הרחפנים הולכים להגדיר מחדש את הדרך בה אנחנו רוכשים דברים: אם לפני 20 שנה היית צריך ללכת לספריה אם רצית למצוא מידע, היום רשת האינטרנט מאפשרת לקבל אותו בכל מקום. עוד כמה שנים נראה את המשלוחים המעופפים עושים דבר דומה לעולם המוצרים הפיזיים. ניתן יהיה להזמין ולקבל כל מוצר לכל מקום באמצעות רחפן, לא משנה איפה אתה נמצא", הוא אמר. "ההערכה היא שהעלות לק"מ תרד לעשירית המחיר מסדר הגודל הקיים היום. אם נוכל להעביר חלק ממה שקורה היום על הכביש במשאיות וקטנועים לשינוע בכלים מעופפים, אפשר יהיה לחסוך חלק גדול מהתאונות והעומס בכבישים שאנחנו רואים היום.

יריב בש, מייסד משותף בחברת פלייטרקס , צילום: עמית שעל יריב בש, מייסד משותף בחברת פלייטרקס | צילום: עמית שעל יריב בש, מייסד משותף בחברת פלייטרקס , צילום: עמית שעל

המפתח להצלחת השירותים שמתבססים על רחפנים, אמר בש, נעוץ בפשטות. "אם אנחנו מדברים על שילוח באמצעות רחפן, גם הדודה שלך מחדרה צריכה להיות מסוגלת לקבל את החבילה הזו. זה שירות שאמור לעבוד בלחיצה על שני כפתורים. ואם זה יהיה פשוט, כשהשכנים שלה יראו שזה עובד - זה יתפוס".

ירון אייזנבוד, ממייסדי חברת אנאגוג, הביא את הרחפנים כדוגמה ליישום שיתאפשר על ידי איסוף נרחב של מידע ושימוש נכון בו. "אפשר ליצור רחפן אוטונומי שעובר בשטח, קורא נקודות ציון, יכול להכנס בצורה אוטומטית לאיזור מסוים ולבצע פעולה מסוימת ולבסוף לנחות באופן עצמאי.

הרבה מהיישומים המעניינים יתאפשרו באמצעות חיבור בין התקני IOT לנתוני מיקום, ולא רק רחפנים. לדוגמה, אנחנו נראה מפתחות שישולבו בהם רכיבים אלקטרוניים שיאפשרו לזהות מה המיקום של המפתח, לוודא שהוא לא הולך לאיבוד ולא נגנב. הורים יוכלו להשתמש בהתקן שמכיל רכיב כזה למעקב אחר מיקום הילדים, כדי לוודא שהם מצויים במקומות בטוחים ולקבל התראות כשיש בעיה".

ירון אייזנבוד, ממייסדי חברת אנאגוג, צילום: עמית שעל ירון אייזנבוד, ממייסדי חברת אנאגוג | צילום: עמית שעל ירון אייזנבוד, ממייסדי חברת אנאגוג, צילום: עמית שעל

רן פוליאקין, מייסד חברת TAP, אמר כי אחד האתגרים הגדולים העומדים בפני תעשיית אינטרנט הדברים זו הנגשה של הטכנולוגיה. "היכולת לגשת להתקן דרך ממשק מוכר, בשפה שאני כבר יודע ומבין, זה דבר שיכול לגשר על הרבה פחדים וחרדות בקרב המשתמשים", הוא אמר. "חלק מהמוצרים הכי מצליחים שראינו בשנים האחרונות אלו אפליקציות שמצליחות להנגיש לקהל שירותים מאוד מורכבים".

לדבריו, אנחנו מצויים כיום בשלב בו התקני IOT עוזרים לתאר את העולם האמיתי באמצעים וירטואליים, ויודעים לאסוף מידע רב אודותיו בעלות נמוכה ולנתח אותו. "השלב הבא הוא להבין איך אפשר להפוך את המידע הזה למשהו שיוזר יכול להשתמש בו".

רן פוליאקין, מייסד חברת TAP, צילום: עמית שעל רן פוליאקין, מייסד חברת TAP | צילום: עמית שעל רן פוליאקין, מייסד חברת TAP, צילום: עמית שעל

תגיות