אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אפי קפיטל ועמרם אברהם הגישו הצעה לרכישת אורתם סהר צילום: אוראל כהן

בלעדי לכלכליסט

אפי קפיטל ועמרם אברהם הגישו הצעה לרכישת אורתם סהר

עד כה התעניינו ברכישת החברה אזורים, קבוצת גבאי, וחברת אאורה; לאפי קפיטל שני פרויקטים משותפים עם אורתם סהר ופרויקט נוסף שבו היא נשכרה כחברת ביצוע

01.11.2016, 09:09 | דותן לוי

החברות אפי קפיטל ועמרם אברהם זומנו הבוקר (ג') לפגישה עם נאמני חברת אורתם סהר בהמשך להצעתם לרכישת החברה שנכנסה להקפאת הליכים, כך נודע ל"כלכליסט". החברות מסרבות בשלב זה לחשוף את גובה ההצעה, אך על פי הערכות זו מסתכמת במחיקת חובות החברה ובהבראתה. חברות נוספות שהתעניינו לאחרונה ברכישת אורתם הן: אאורה, אזורים וקבוצת גבאי. כמו כן נודע כי איש העסקים ליאו נואי, שניהל משא ומתן לרכישת אורתם סהר בטרם קרסה בסכום של כ-50 מיליון שקל, חידש את הצעתו.

קראו עוד בכלכליסט

לאפי קפיטל ולאורתם סהר פעילות משותפת במסגרת התוכניות הממשלתיות מחיר מטרה ומחיר למשתכן. החברות פועלות יחד להקמת פרויקט של 339 דירות במסגרת תכנית מחיר למשתכן בקריית מוצקין ופרויקט של 276 דירות בראש העין מתוכן 166 במסגרת מחיר מטרה. ביולי השנה דווח כי אפי קפיטל רכשה חלק מהאחזקות של אורתם סהר בפרויקטים המשותפים כך שחלקה של אורתם סהר נותר 20%. כיום מתמקדת אפי קפיטל בדיור בר השגה עם כ-3000 יח"ד בשלבי תכנון וביצוע שונים וחברת עמרם אברהם בונה ומבצעת מעל 2000 יח"ד ומחזיקה בבעלותה כ-30 אלף מ"ר של שטחי מסחר ונדל"ן מניב. כמו כן לאפי קפיטל ולעמרם אברהם פעילות משותפת בפרויקט אקווה בשכונת עין הים בחדרה שכולל כ-610 יח"ד ומבוצע על ידי אורתם סהר, פרויקט מחיר למשתכן בקריית גת לבניית 288 יח"ד ופרוייקט לבניית244 יח"ד בגדרה. לאור ההיכרות ושיתופי הפעולה הערכות הן כי יש בכך נקודות זכות לטובת שתי החברות בשל האינטרס המשותף שלהן להבריא את החברה ולמנוע את קריסתה.

הדיון בהקפאת הליכים של אורתם סהר בתחילת השבוע, צילום: אוראל כהן הדיון בהקפאת הליכים של אורתם סהר בתחילת השבוע | צילום: אוראל כהן הדיון בהקפאת הליכים של אורתם סהר בתחילת השבוע, צילום: אוראל כהן

 

נאמני החברה לעובדים: התאזרו בסבלנות למשך 3 ימים נוספים

 

בתחילת השבוע הצטופפו עשרות עובדים במשרדי החברה ברחוב ביאליק ברמת גן בניסיון לקבל מידע על הנעשה בחברה, ויצאו מאוכזבים כשנודע להם כי אין חדש, "אנחנו לא מבינים למה הביאו אותנו? סתם הגענו ולא אומרים כאן כלום", התלחשו כמה מהם בשעה שהנאמנים עו"ד אמיר ברטוב ורו"ח חן ברדיצ'ב שמונו לחברה הסבירו לעובדים את המצב. בהמשך הפגישה שבה נכח גם הבעלים אמיר נחום דיברה גם עו"ד חיות גרינברג המייצגת את מרבית העובדים, ומדבריה ומדברי הנאמנים התקבל הרושם כי קיים חשש מעזיבה המונית של העובדים, חלקם, בעיקר אנשי הביצוע כבר קיבלו הצעות מחברות מתחרות, יחד עם זאת, עד כה רק חמישה עובדים פרשו. כמו כן אתמול הגישו הנאמנים בקשה לבית המשפט לתשלום משכורת חודש אוקטובר לעובדים. המשכורת תכלול ככל הנראה את התקופה שבין ה-1 לאוקטובר ועד ל-26 מועד הגשת בקשת הקפאת ההליכים. מועד תשלום המשכורת הוא ב-9 לנובמבר.

"הנאמנים מבקשים קצת סבלנות שתאפשר לכולם לקבל את המשכורות בנובמבר. קשה להתחייב כרגע על כלום, אני לא מכירה דרך להחזיק עובד בלי לשלם לו שכר, עוד מעט לכל אחד מכם תרד הוויזה והחובות וזה ברור שיש לחץ. יהיה חכם להתאפק עוד כמה ימים בגלל שאני חושבת על האינטרסים שלכם כדי שב-9 לחודש נוכל לקבל משכורות מלאה צריך את אמון הנאמנים הבנקים ובית המשפט שיהיה ברור שאנחנו רוצים לעזור לחברה להמשיך לעבוד ולהביא כמה שיותר כסף לכסות את החוב. מי שלא יכול לעמוד בלחץ ומי שיש לו הצעה קונקרטית אני לא יכולה להגיד לו להמתין והוא רשאי להודיע שהוא לא רוצה להשתתף יותר אבל כזה עובד ככל הנראה לא יקבל את שכר אוקטובר יחד עם כולם, כי אי אפשר להגיד שהוא מהעובדים של החברה שמשרתים את ההקפאה. הוא יקבל את הכסף בהמשך, לא ברור מתי. ההמלצה האישית שלי היא שמי שיכול לספוג את חוסר הוודאות ב-3 ימים הקרובים שישאר", אמרה עו"ד גרינברג.

נאמני החברה אמרו בפגישה כי "אנחנו נפגשים עם יזמים ועם עוד גורמים כדי להחזיר את החברה ולהמשיך לעבוד, קצת סבלנות, אנחנו מעריכים שמדובר בכמה ימים ואנחנו רוצים להביא לכם את התוצאה הטובה ביותר כדי שתמשיכו לעבוד. תדעו לכם שאנחנו מקדישים כמעט 24 שעות ביממה לחברה הזו, הקצב מהיר ואנחנו עובדים בכל המישורים, גם מול היזמים וגם מול הבנקים ומאמינים שמהר מאד נהיה יותר חכמים, יש הרבה בעיות בשטח ואנחנו מתרכזים בבעיות הגדולות. אנחנו מעריכים שנפנה לבית המשפט עוד בטרם המועד שנקבע לנו כדי לקבל החלטות ביניים, יש הרבה היענות מהיזמים לעבוד איתנו".

נקודה נוספת שעלתה מצד העובדים היא כי גילו שהחל מחודש ספטמבר החברה לא הפרישה לחלקם כספים לקופות הגמל. לפי גרינברג, זו תופעה שנתקלים בה בכל חברה קורסת וגם זה מטופל במסגרת תביעות החוב של הקופה "קודם כל מטפלים במשכורות, זה הכי דחוף, אחר כך נגיע גם ליתר הדברים".

תגיות