אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דברים שרואים מכאן צילום: דלית אוחנה

דברים שרואים מכאן

הניסיון להפוך כל מאבק לימין ושמאל מדיני הוא טעות קשה. הניסיון לטפול אשמה בכל מה שקורה במדינה על ציבור המתנחלים גובל בהסתה

01.11.2016, 14:26 | שלומית גולדין הלוי

מלחמתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו להקמת תאגיד השידור הציבורי מעוררת סימני שאלה רבים. בעיקר לאור העובדה כי באפריל 2014 אישר ראש הממשלה בכבדו ובעצמו את הקמת התאגיד ואף נתן את ברכתו למהלך של הקמת רשות שידור ציבורית חדשה על פני רשות השידור הוותיקה.

קראו עוד בכלכליסט

סימני השאלה גדלים כשניכר כי רבים מחברי הממשלה (אלו שאינם בכיסו של נתניהו) מתנגדים לסגירת התאגיד. בין המתנגדים להצעתו התמוהה של ח"כ דוד ביטן ניתן למצוא לא רק את השרים גלעד ארדן ומשה כחלון, אלא גם את גילה גמליאל, נפתלי בנט, איילת שקד, אורי אריאל, אריה דרעי ועוד. כולם תומכים בהקמת תאגיד השידור הציבורי ודוחים את ההצעה לקבור את תאגיד השידור הציבורי 'כאן' עוד טרם נולד.

הבניין של תאגיד השידור בירושלים, צילום: אוהד צויגנברג הבניין של תאגיד השידור בירושלים | צילום: אוהד צויגנברג הבניין של תאגיד השידור בירושלים, צילום: אוהד צויגנברג

אתמול נפתח בכנסת מושב החורף. סוגיות רבות היו יכולות להעסיק את חברי הכנסת בישראל. החל מסוגיות מדיניות (השנה נציין 50 שנה למלחמת ששת הימים. הגיע הזמן להכריע בנושא יהודה ושומרון), דרך סוגיות חברתיות, וכלה ביוקר המחיה, אשר מחירי הדיור המאמירים הם הסמן הבולט שלה.

במקום כל הנושאים החשובים הללו, נדמה כי הסוגיות הבוערות ביותר במושב החורף הקרוב יהיו סגירת התאגיד ופינוי עמונה. שני המקומות קמו בעידוד הממשלה, וכעת מסיבות שונות על שני המקומות הללו מרחפת חרב הסגירה. שני הנושאים הללו חשובים ויש לפעול בעניינם באופן מושכל תוך הסתכלות על ההשלכות העתידיות של ההחלטות שיתקבלו.

בין עמונה לכאן

'חבל שהתאגיד הוא לא התנחלות' כתבה אתמול בכלכליסט רוני זינגר. ההפך הוא הנכון. חבל שעמונה היא לא התאגיד, כי אז היינו זוכים לראות התגייסות המונית של אנשי תקשורת ותרבות מובילים מאבק עיקש למציאת פתרון לעמונה ומסייעים כנגד ההרס הצפוי.

הניסיון להפוך כל מאבק לימין ושמאל מדיני הוא טעות קשה. הניסיון לטפול אשמה בכל מה שקורה במדינת ישראל על ציבור המתנחלים גובל בהסתה. בין שני הנושאים שיחממו את מושב החורף, עמונה ותאגיד השידור 'כאן', כל שרי הבית היהודי מתנגדים לסגירת התאגיד ובמקביל הם מתנגדים גם לפינוי עמונה.

זינגר קובלת על כך שחברי הממשלה התומכים בעמונה רואים לנכון להפיל את הממשלה אם המאחז יפונה, אך אין שיקול דומה הנוגע לתאגיד. ובכן, לא כל נושא שנדון בממשלה הוא עילה להפלתה. ראוי לזכור כי בוחרי הימין לא בחרו את הממשלה כדי להקים תאגיד שידור ציבורי (חשוב ככל שיהיה), אך בוחרי מחנה הימין בהחלט בחרו במפלגות החורטות על דגלן בין השאר את השמירה על מפעל ההתנחלויות, וההתיישבות בכל חלקי ישראל.

יש לממשלה הזדמנות להוכיח את עצמה ולקחת אחריות על פרויקטים שהיא יוזמת. לשמר ולפתח במקום להרוס או להזניח. קל מאד להציע הצעות חוק נוצצות, יותר קשה ליישם. אך מי אמר שנבחרי ציבור זו עבודה קלה? בין פגרה לפגרה צריך גם לעבוד ולהוכיח שאפשר גם אחרת. לתאגיד יש כבר משרדים, עובדים, לוח שידורים, ותכנים בקנה. אל תפריעו. תנו להם להצליח.

הכותבת היא חברת מליאה במועצה אזורית שומרון ויועצת תקשורת

תגיות