אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ירושלים ענייה יותר: ירדה לעשירון השלישי בדירוג הרשויות המקומיות צילום: אלכס קולומויסקי

ירושלים ענייה יותר: ירדה לעשירון השלישי בדירוג הרשויות המקומיות

בתוך 5 שנים צנחה עיר הבירה מהאשכול הרביעי לאשכול השלישי בדירוג הכלכלי-חברתי של הרשויות המקומיות. על פי הלמ"ס סביון וכפר שמריהו הן הרשויות החזקות ביותר. עומר, שדורגה גם היא בדירוג 10 ירדה מקום אחד

02.11.2016, 13:19 | מיקי פלד

אם נדרשה עוד עדות למצבה הכלכלי-חברתי המחריף של עיר הבירה, פרסום חדש של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מאשש זאת. בדירוג הכלכלי-חברתי של הרשויות המקומיות שפירסמה היום הלמ"ס יורדת ירושלים מהאשכול הרביעי שנקבע לה ב-2008 לאשכול השלישי, המשול לעשירון השלישי בהתפלגות ההכנסות.

לדירוג המלא של הרשויות המקומיות - לחץ כאן

המועצה המקומית עומר ירדה גם היא, מדירוג 10 – יחד עם סביון וכפר שמריהו – לדירוג 9. תל אביב ממקומת במקום ה-8, חיפה במקום ה-7 ובאר שבע באשכול החמישי.

ירושלים. ענייה יותר, צילום: בני פלבן ירושלים. ענייה יותר | צילום: בני פלבן ירושלים. ענייה יותר, צילום: בני פלבן

הדירוג של הרשויות המקומיות הוא לא רק עניין טכני, אלא גם דירוג ששווה לא מעט כסף. ישנו סט שלם של שירותים ציבוריים שהמדינה מממנת לרשוית המקומיות החלשות באופן מלא, בעוד רשויות מקומיות במעלה הדירוג מקבלות רק סבסוד חלקי ונדרשות להשלים מכיסן את הכסף. לדוגמה רשויות באשכולות 1-4 מקבלות מימון מלא של צהרונים ממשרד החינוך ורשויות בדירוגים 1-5 מקבלות מימון מלא להפעלת תכנית נערים בסיכון ממשרד הרווחה וכך הלאה.

באשכול התחתון של הרשויות נמצאות בעיקר רשויות בדואיות כמו לקיה ורהט, וגם שתי רשויות חרדיות - ביתר עילית ומודיעין עלית. שילוב דומה בין מיעוטים לא-יהודים וחרדים מתקבל גם מהאשכול השני, בו גם נמצאת צפת. רק בקרב 30 הרשויות של האשכול השלישי יש חלוקה פחות או יותר שווה בין רשויות יהודיות ללא-יהודיות.

תגיות