אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חדר כושר לתינוקות צילום: יח"צ

חדר כושר לתינוקות

אפליקציה חדשה תאמן את התינוק שלכם בשכיבה על הבטן לאורך זמן ואפילו תציג את אחוזי השיפור

07.11.2016, 08:52 | רעות ברנע

בכל יום נכנסות לחיינו עוד ועוד אפליקציות שמטרתן היא לסייע להורים הטריים בגידול ילדיהם.

הסוג הנפוץ יותר הוא אפליקציות מעקב, המאפשרות לנטר את התפתחות הילד מציר הלידה הראשון עד שהוא מתגייס בערך. האפליקציות המתקדמות יותר הן אלה שלא רק מספקות מידע ומעקב, אלא גם מקלות באופנים מסוימים את משימת הגידול. כך למשל יש אפליקציות שיודעות לפענח בכי של תינוקות — ולציין אם הוא תוצאה של רעב או עייפות — ויש כאלה שמלמדות אותם לנגן.

לז'אנר הזה נוספה בשבוע שעבר אפליקציה ישראלית ששמה My Baby Gym, שמטרתה היא לעודד תינוקות לשכב על הבטן. אפליקציות רבות ברחבי העולם מספקות מעקב בנושא הלעתים־מאתגר הזה, אך My Baby Jym היא הראשונה שממש "מאמנת" את התינוק.

למנוע בעיות מוטוריות

"הרעיון עלה כשהבת השלישית שלי היתה תינוקת", מספר דני סער, בעל חברת Parenting Science, שפיתחה את האפליקציה. "היא שנאה לשכב על הבטן ומצאתי את עצמי שוכב מולה ועושה לה תיאטרון בובות כשהיא צורחת. חשבתי לעצמי שחייבת להיות דרך אחרת".

אפליקצית My Baby Gym. מזהה את פני התינוק ומתאימה את האנימציה אפליקצית My Baby Gym. מזהה את פני התינוק ומתאימה את האנימציה אפליקצית My Baby Gym. מזהה את פני התינוק ומתאימה את האנימציה

סער, בעל ניסיון באסטרטגיה וייעוץ שיווקי, חבר לצוות של אנשי מקצוע שונים, ובהם פיזיותרפיסטים, ויחד הם פיתחו את "חדר הכושר הראשון לתינוקות".

"ב־1992 פרסמה האגודה האמריקאית לרפואת ילדים המלצה להשכיב תינוקות לישון על הגב בלבד, לאחר שמחקרים העלו כי המנח הזה מקטין את הסיכוי למוות בעריסה", מסביר סער. "ההמלצה אומצה באופן מדהים בעולם, ואחוזי המוות בעריסה באמת ירדו, אך הבעיות המוטוריות של תינוקות הלכו וגברו. ההמלצה כיום היא לאמן תינוקות לשכב על הבטן כשהם ערים. זה הרבה יותר קשה, כי בשלבים הראשונים הם רואים בעיקר את הרצפה. ההורים מרחמים על התינוק, שמתחיל לבכות די מהר, ומוותרים. זה גורר עיכובים בהתפתחות, והיום 10%–15% מהתינוקות צריכים לעבור טיפול פיזיותרפיסטי בשל כך. האפליקציה אמורה לגרום להם לשכב על הבטן ביתר עניין ולא לאבד את הסבלנות".

מסך הוא חלק מהסביבה

"כל סשן מוגבל לחמש דקות ביום. מציבים את האייפד מול התינוק ששוכב על הבטן, והוא מציג אנימציה של אחת מארבע דמויות. המסך, שמשמש גם מצלמה, מזהה את פניו ומכוון את הדמות בהתאם. ברגע שהוא מזהה שהתינוק מוריד את הראש, האנימציה והסאונד מתחלפים כדי ליצור עניין מחדש. ההורה יכול פשוט לשבת ליד, לדייק את התנוחה וגם ללמוד ולהסיק מסקנות. המצלמה מאפשרת לצפות באימונים אחר כך, וגם מנתחת אותם ומציגה את אחוזי השיפור”.

ומה בנוגע להמלצה לא לחשוף תינוקות למסכים? וסכנת הקרינה?

"ההמלצה הזאת פורסמה לפני 30 שנה. בשנה שעברה התכנס צוות של מומחים שטען שבמציאות של היום היא לא רלבנטית. הוא סבור שמסכים הם חלק מהסביבה כמו כל אובייקט, והכל צריך להיות במידה. הכוונה היא לא לשים את התינוק מול האייפד לחצי שעה, השימוש מוגבל לחמש דקות ביום. נוסף על כך, האפליקציה עובדת כשהאייפד הוא אופליין, כך שרמת הקרינה קטֵנה. זה בעצם מקביל לצילום וידיאו, מה שרובנו עושים".

סער מציין כי מלבד השימוש הביתי, האפליקציה יכולה להקל על אנשי מקצוע כמו רופאים ופיזיותרפיסטים. "המערכת מאפשרת להם לצפות באימונים כשהתינוק בבית בזמן אמת, לערוך דיאגנוסטיקה ולהאיץ את ההתקדמות".

בחודשי ההרצה תוצע האפליקציה ללא תשלום.

תגיות