אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לקראת עונת הקניות: האפסטור מוצפת באפליקציות שופינג מזויפות

לקראת עונת הקניות: האפסטור מוצפת באפליקציות שופינג מזויפות

חנות האפליקציה של אפל מוצפת במאות אפליקציות מזויפות של רשתות ומותגים, רובן רק מציגות למשתמשים פרסומות אבל חלקן יכולות לשמש על מנת להשיג במרמה פרטים אישיים. כך תזהו אותן

07.11.2016, 19:44 | עומר כביר

מאות אפליקציות מזויפות, שמתחזות לאפליקציות רשמיות של רשתות קמעונאיות, מציפות בשבועות האחרונים את חנות האפליקציות של אפל. זאת, ככל הנראה, בניסיון להונות קונים לרגל עונת הקניות שלקראת חג המולד.

קראו עוד בכלכליסט

בין הרשתות והמותגים שזכו לגרסאות מזויפות נמנים zappos.com, כריסטיאן דיור, ג'ימי צ'ו, נורדסטרום ופוט לוקר. מרבית המותגים שסובלים מגל הזיופים הם רשתות קמעונאיות שפעילות בעיקר בארה"ב, ונראה שההונאות מכוונות בעיקר לשוק זה, אך חלק ניכר מהאפליקציות זמין גם בישראל והן עלולות להפיל בפח משתמשים מקומיים.

אפל דווקא מפורסמת באבטחה שלה ובסינון הקפדני אפל דווקא מפורסמת באבטחה שלה ובסינון הקפדני אפל דווקא מפורסמת באבטחה שלה ובסינון הקפדני

"אנחנו רואים מתקפה של אפליקציות מזויפות", אמר ל"ניו יורק טיימס" כריס מייסון, מנכ"ל Branding Brand, שמסייעת לחברות בניהול אפליקציות מובייל. "אנחנו מנטרים אפליקציות שופינג בקביעות, וזו הפעם הראשונה שבה ראינו כל כך הרבה אפליקציות מזויפות לאייפון מופיעות בזמן קצר כל כך".

מרבית האפליקציות המזויפות לא מנסות להונות את המשתמשים, אלא רק מציגות להם פרסומות. עם זאת, לדברי מייסון, אפליקציות אלו יכולות לשמש על מנת להשיג במרמה פרטים אישיים ופרטי תשלום דוגמת מספר כרטיס אשראי. אחרות מציעות למשתמשים להרשם באמצעות חשבון הפייסבוק שלהם, וכך חושפות למפתחים פרטים אישיים רגישים.

הסכנה של האפליקציות המזויפות חמורה במיוחד, לאור האמינות שמשתמשים מייחסים לאפסטור, בזכות הליך הסינון הקפדני של אפל שאמור לשמר את חוויית השימוש ולמנוע מיישומים מסוג זה להגיע למכשירי משתמשים. ואולם, עיקר מאמצי הסינון של אפל מתמקדים בחסימת תוכנה זדונית. החברה לא בוחנת, כדבר שבשגרה, האם אפליקציה שהוגשה לאישורה אכן קשורה למותג שבשמה.

מפתחי האפליקציות המזויפות, שפועלים לרוב מסין, משתמשים במגוון דרכים על מנת לתחמן את מנגנוני הניטור של אפל. אלו כוללות את שינוי תוכן האפליקציה לאחר אישורה או ביצועה שינויים קלים לשם של אפליקציה שנפסלה והוסרה והעלאתה מחדש. חלק מהאפליקציות אלו מזייפות מותגים שלא פעילים באפסטור, וכך מקשות על משתמשים בזיהויין.

עם זאת, משתמשים יכולים לזהות את האפליקציות המזויפות בדרכים פשוטות, כאשר כל מה שדרוש זה בעיקר חשדנות בריאה. ברבות מאפליקציות אלו יהיו תפריטים חסרי-משמעות שכתובים באנגלית קלוקלת, ולא יהיו להן ביקורות או היסטוריית עדכונים. במקרים שיש ביקורות לאפליקציות, יהיו אלו מעטות ולרוב שליליות בצורה קיצונית.

מאפל נמסר בתגובה ל"ניו יורק טיימס": "אנחנו שואפים לספק ללקוחות את החוויה הטובה ביותר שאפשר, ומתייחסים לאבטחה ברצינות מרבית. לקוחות ומפתחים יכולים לדווח על אפליקציות חשודות או כאלה שמנסות לבצע הונאה, ואנחנו חוקרים את הדיווחים מיד על מנת לשמור על האבטחה באפסטור. הסרנו את האפליקציות הפוגעניות הללו ונמשיך לשמור על עירנות ולחפש אפליקציות שעלולות לסכן את המשתמשים שלנו".

תגיות