אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קרן חדשה שיזמה אוניברסיטת תל אביב תשקיע 20 מיליון דולר ב-IoT צילום: דין שמידג, עבור אוניברסיטת ת"א

קרן חדשה שיזמה אוניברסיטת תל אביב תשקיע 20 מיליון דולר ב-IoT

הזרוע העיסקית של אוניברסיטת תל אביב תקים קרן השקעות חדשה למיזמים בתחום האינטרנט של הדברים שתשקיע בחברות בשלבי פיתוח ראשונים סכומים של עד מיליון דולר

09.11.2016, 12:37 | מאיר אורבך

רמות, הזרוע העיסקית של אוניברסיטת תל אביב, יזמה הקמה של קרן השקעות חדשה למיזמים בתחום האינטרנט של הדברים. הקרן, שמנהלת 20 מיליון דולר, כוללת חמש חברות בינלאומיות, המובילות את תחום האינטרנט של הדברים בעולם ומיוצגות ע״י: ג'נרל אלקטריק ונצ׳רס, HNA אקוטק, מיקרוסופט ונצ'רס, קוואלקום ונצ׳רס וטאטה, אשר חברו לשני גופים ישראלים מובילים: פיטנגו, קרן ההון סיכון הגדולה בישראל, ואוניברסיטת תל אביב.

קראו עוד בכלכליסט

הקרן שתיקרא איי3 אקוויטי פרטנרס (Israel IoT Innovation – i3 Equity Partners) תתמקד בבחירת מיזמים ישראליים, המצויים בשלבי פיתוח מוקדמים, ותזמין אותם למרכז משרדים הממוקם בתחומי אוניברסיטת ת״א. הקרן החדשה תנוהל במשותף על ידי נגה קפ וערן וגנר, יו"ר הקרן הוא מנכ"ל רמות, שלמה נמרודי, מוותיקי תעשיית ההייטק הישראלית.

שלמה נמרודי יו"ררמות , צילום: דין שמידג, עבור אוניברסיטת ת"א שלמה נמרודי יו"ררמות | צילום: דין שמידג, עבור אוניברסיטת ת"א שלמה נמרודי יו"ררמות , צילום: דין שמידג, עבור אוניברסיטת ת"א

לדברי שלמה נמרודי, יו"ר הקרן, ״התפיסה החדשנית של הקרן מביאה עמה יתרונות משמעותיים לכל הצדדים: השותפות בקרן, החברות הבינלאומיות, אשר מחפשות תמיד טכנולוגיות חדשות ופורצות דרך, יזכו לגישה ישירה אל היכולות המיוחדות והנודעות של היזמים הישראלים. הדבר משמש כמנוע רב-עוצמה לקידום פעילותן העסקית והטכנולוגית בתחום האינטרנט של הדברים – הנחשב לדבר הבא בהייטק העולמי.

לדבריו: "עבור המיזמים הישראליים הצעירים מדובר במענה אופטימלי למגוון אתגרים המעכבים כיום טכנולוגיות רבות ומצוינות: הצורך בתמיכה ובהכוונה בשלבים המוקדמים של הפיתוח, וחשוב מכך - גישה לשחקנים הבינלאומיים הגדולים בשוק הבינלאומי, שילוו את המוצר החדש מבקיעתו ועד להבשלתו, ואחר כך יסייעו בהפצתו ובהחדרתו לשוק העולמי".

'איי3' תתמקד בבחירת מיזמים, המצויים בשלבי הפיתוח הראשונים (סיד, וטרום-סיד) ותעניק להם השקעה של עד מיליון דולר למיזם, הנחיית מנטורים, שירותי פיתוח עסקי, גישה לטכנולוגיות, כלים ושירותים נוספים;גישה לחברות רב-לאומיות בכל שלבי הפיתוח: אימות צורך שוק של הטכנולוגיה המוצעת, תכנון המוצר, הוכחת היתכנות, השקעות בשלבי פיתוח מתקדמים, ולבסוף גם רכישת הטכנולוגיה הבשלה, והפצתה בשווקים בעלי פוטנציאל גבוה – כולל סין והודו;מרכז מצוינות עם מתחמי עבודה ברמה הגבוהה ביותר, הממוקם בתחומי קמפוס אוניברסיטת תל אביב, ומאפשר גישה לשלל מרכזי המחקר, המעבדות והשירותים של האוניברסיטה;סיוע מקצועי פעיל בתהליכים החיוניים של פיתוח עסקי, שיווק, גיוס עובדים וחדשנות.

"באמצעות הרשת שלנו, נוכל לאתר יזמים המתאימים את פעילותם לשווקים המשתנים בזירת האינטרנט של הדברים, ומפתחים מוצרים משפיעים ומחוללי שינוי," אומרת המנכ"לית המשותפת נגה קפ "בזכות הניסיון האסטרטגי והקשרים הנרחבים של שותפינו, נוכל לספק למיזמים הצעירים משאבים חיוניים לבניית חברות גדולות ומצליחות".

תגיות