אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רק תבואו: ערים בעולם שישלמו לכם כדי שתגורו אצלן צילום: גטי אימג'ס

רק תבואו: ערים בעולם שישלמו לכם כדי שתגורו אצלן

בעיר בניו זילנד מוכנים להעניק לכם אדמה ובית בשווי 165 אלף דולר, באוסטרליה יש משקים במחיר אפסי, בקנדה תקבלו שטח קרקע גדול תמורת 8 דולר ובעיר דטרויט בארה"ב - מענקים לרכישת דירה. זה נשמע טוב מכדי להיות אמיתי? יש לכך סיבה

12.11.2016, 22:26 | שירות כלכליסט

ביום שאחרי הבחירות בארה"ב, כשאמריקה עוד לא עיכלה את נצחונו של דונלד טראמפ, דיווחה גוגל כי הביטויים שהובילו את החיפושים במנוע החיפוש ולה היו - "איך עוברים לקנדה", "איך מהגרים לניו זילנד" ו"איך עוברים לאוסטרליה". אותה תופעה נרשמה אחרי שבריטניה הצביעה בעד ה"ברקזיט".

על פי גוגל טרנדס, ב-24 ביוני, אחרי ההצבעה הבריטית לנטוש את האיחוד האירופי, נרשם זינוק של 230% בחיפוש צירוף המילים "מעבר לקנדה". חיפושים דומים נערכו סביב השאלה כיצד ניתן לעבור לאוסטרליה, לניו זילנד ולארה"ב.

גולשים אלו, ומן הסתם גם הגולשים בישראל, ישמחו ודאי לדעת כי יש לא מעט ערים במדינות הללו שמוכנות להציע הטבות שונות לאנשים המעוניינים לעבור לגור בהן. הנה רשימה של ערים כאלה שערך ה-BBC:

העיר שיש בה יותר מדי משרות: קטאנגאטה, ניו זילנד

העיר הניו זילנדית הזעירה קטאנגאטה סובלת מבעיה מוזרה: לא זו בלבד שקיים שפע של משרות ודיור זול, הרי שאין בה די תושבים למלא את שני אלו.

בשל שמועות ברחבי הרשת כי מועצת העיר מוכנה לשלם 160 אלף דולר למי שמוכן לגור בעיר, נאלץ ראש העיר לפרסם הצהרה המפריכה שמועה זו. אולם העיר כן השיקה תוכנית גיוס לתושבים הכוללת אדמה ובית בשווי של 165 אלף דולר לכל מי שיעבור לשם. על פי ההערכות יש כאלף משרות המחכות להתמלא במגוון תחומים, החל מאחיות וכלה בחקלאות.

קאיטנגאטה, ניו זילנד, צילום: גטי אימג קאיטנגאטה, ניו זילנד | צילום: גטי אימג'ס קאיטנגאטה, ניו זילנד, צילום: גטי אימג

יש כישורים, מוכן לנסוע? טסמניה, אוסטרליה

לאנשים בעלי כישורים ספציפיים קל יותר לפעמים לעבור למקום שבו ישנה דרישה גבוה לתחום עיסוקם. מדינת טסמניה שבאוסטרליה למשל מחפשת כעת רפתנים בריטים המעוניינים לעבור לשם עם ויזת עבודה. ארגון הרפתנים המקומי אמר שקיים מספר גדול של משקים למכירה בחצי ממחירם בבריטניה.

הבעיה היא שטסמניה מרוחקת למדי מאירופה וטיסה אליה מבריטניה אורכת 24 שעות. מזג האוויר בה קיצוני למדי.

אולם עובדי צווארון לבן שבכל זאת מבקשים להישאר קרובים לאיחוד יוכלו למצוא פיתרון באירלנד, שהשיקה לא מזמן קמפיין לאיתור 3,000 עובדים מקצועיים בתחומי הטכנולוגיה לסקטור ה-IT של המדינה. זאת בשל צמיחה מהירה מהצפוי בתחום.

הקמפיין החדש לא מיועד דווקא לאזרחי בריטניה ורוב העבודות הן בדבלין, על אף שגם בלימריק ובקורק יש מקבצים של חברות טכנולוגיה.

טסמניה, אוסטרליה, צילום: blueberrytravel טסמניה, אוסטרליה | צילום: blueberrytravel טסמניה, אוסטרליה, צילום: blueberrytravel

 

קרקע זולה "מעבר לאגם": מניטובה, קנדה 

 

מספר ערים באמריקה הצפונית מוכנות להעניק בונוסים או קרקעות במחירים אפסיים למי שמוכן לגור בהן. מספר קהילות קטנות במיניטובה בקנדה מחפשות אף הן דרכים לאזן את האוכלוסייה המתבגרת ומציעה עסקאות דיור אטרקטיביות.

מחוז פייפסטון, הנמצא 75 קילומטר מצפון לגבול עם ארה"ב, בפרובינציית מניטובה, מציע חבילות קרקע ב-8 דולר בקהילות שונות במחוז. זאת בתנאי שהנרשמים יפקידו סכום שיוחזר להם ולאחר הרכישה יתחייבו בתוך 90 יום להתחיל לבנות בית על הקרקע.

רוב המשרות באזור הם בתחומי הנפט, החקלאות וגידול הבקר. המועצה המקומית מציעה אף בונוס של 24 אלף דולר לאלו המקימים ומפעילים עסק חדש. אולם העסקה לא מבטיחה תושבות קבע או ויזה מכל סוג.

בעיה נוספת היא שהעיר הקרובה ביותר – וויניפג – היא במרחק שלוש וחצי שעות נסיעה.  

העיירה רסטון, בפרובינציית מניטובה בקנדה, צילום: Michelle Siu / macleans.ca העיירה רסטון, בפרובינציית מניטובה בקנדה | צילום: Michelle Siu / macleans.ca העיירה רסטון, בפרובינציית מניטובה בקנדה, צילום: Michelle Siu / macleans.ca

החלום האמריקאי : קבלו מענקים והטבות רק תבואו

בארה"ב ישנן כמה ערים הסובלות ממיתון כלכלי קשה והן מציעות תמריצים לתושבים חדשים. ניו הייבן, קונטיקט, מעניקה תמריצים של עד 80 אלף דולר למי שיקנה בית בעיר, ואילו דטרויט, מישיגן, מעניקה 2,500 דולר בשנה עבור דמי שכירות, ומענקים של עד 20 אלף דולר למי שמבקש לרכוש בית בעיר.

אלא שמציאת עבודה בערים אלו אינה משימה פשוטה, נוכח שיעור אבטלה של  11% בדטרויט ו-7% בניו האבן, ורמת פשיעה גבוהה בדטריוט (44 מקרי רצח בשנה על כל 100 אלף תושבים). זהו מעגל שאין לו סוף - פשיעה גואה ואבטלה גבוהה בדטרויט, כמו הבידוד והמרחק מן הערים הגדולות במניטובה , קנדה, הן בדיוק הסיבות מדוע הערים האלה נדרשות לתת תמריצים למי שמוכן לגור אצלן.

דטרויט, מישיגן. הטבות בשכר דירה, צילום: גטי אימג דטרויט, מישיגן. הטבות בשכר דירה | צילום: גטי אימג'ס דטרויט, מישיגן. הטבות בשכר דירה, צילום: גטי אימג

ניו הייבן, קונטיקט. לגור ליד אוניברסיטת ייל, צילום: yale.edu ניו הייבן, קונטיקט. לגור ליד אוניברסיטת ייל | צילום: yale.edu ניו הייבן, קונטיקט. לגור ליד אוניברסיטת ייל, צילום: yale.edu

תגיות