אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יצוא הייטק והתרופות לא מתאושש: ירד ב-13.4% ב-3 חודשים צילום: רן זיסוביץ

יצוא הייטק והתרופות לא מתאושש: ירד ב-13.4% ב-3 חודשים

הלמ"ס מפרסמת היום נתונים שמעיבים על תחושת ההתאוששות של ייצוא הסחורות הישראלי ובמיוחד בענף הרכיבים האלקטרוניים, אותו מובילה אינטל, שם נרשמה ירידה של 29.8% בייצוא

13.11.2016, 13:48 | מיקי פלד

אחרי שנדמה היה שהייצוא הישראלי מתחיל להתאושש בספטמבר, מפרסמת הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה היום (א') נתונים המצביעים על ירידה נוספת בייצוא התעשייה. בשלושת החודשים אוגוסט-אוקטובר נרשמה ירידה של 13.4% בייצוא של הייטק ותרופות (בחישוב שנתי) לעומת שלושת החודשים הקודמים. באופן יותר ספציפי, ייצוא התרופות שמורכב בעיקר מחברת טבע, ירד ב-19% (בחישוב שנתי) ובענף הרכיבים האלקטרוניים שמורכב בעיקר מאינטל נרשמה ירידה של 29.8% ביצוא.

קראו עוד בכלכליסט

בסך הכל, היצוא התעשייתי (כולל כרייה וחציבה) ירד באוגוסט-אוקטובר ב-9.8% בחישוב שנתי. בהתאם, גם הגירעון המסחרי של ישראל, ללא תחום השירותים, עמד מתחילת השנה ועד אוקטובר על 43.8 מיליארד שקל, לעומת גירעון של 25.2 מיליארד שקל בתקופה המקבילה אשתקד.

בריכת שאיבת אשלג בים המלח.  היצוא התעשייתי (כולל כרייה וחציבה) ירד ב-9.8%, צילום: כתרי מעוז בריכת שאיבת אשלג בים המלח. היצוא התעשייתי (כולל כרייה וחציבה) ירד ב-9.8% | צילום: כתרי מעוז בריכת שאיבת אשלג בים המלח.  היצוא התעשייתי (כולל כרייה וחציבה) ירד ב-9.8%, צילום: כתרי מעוז

לא חסרות בנתונים הללו סיבות להדאיג את בכירי המשק, וסיבה אחת מצטרפת לשורת הדאגות, בדמות המשך הירידה בייבוא מוצרי צריכה. הלמ"ס מצאה כי בחודשים אוגוסט-אוקטובר ירד יבוא מוצרי צריכה ב-7.5% בחישוב שנתי, בהמשך לירידה של 1.3% בחישוב שנתי בחודשים מאי-יולי 2016. הבעיה היא שהמשק הישראלי מסתמך בשנים האחרונות על הצריכה הפרטית כאחד המנועים העיקריים לצמיחת המשק, במיוחד לאור היחלשות הייצוא והתעשייה.

אך לא הכל שלילי. התעשיינים הגדילו את ייבוא המכונות והציוד בשלושת החודשים של אוגוסט-אוקטובר ב-27.5% (בחישוב שנתי), בהמשך לעלייה של 46.8% בשלושת חודשים הקודמים. מכאן שאולי בתעשייה אופטימיים לגבי הביקוש העתידי למוצרים שלהם ומוכנים להשקיע היום בציוד כדי להרחיב את הייצור.

תגיות