אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שרגא ברוש מצטרף למאבק תעשייני המזון במסקנות "ועדת הסוכר" צילום: עמית שעל

פרסום ראשון

שרגא ברוש מצטרף למאבק תעשייני המזון במסקנות "ועדת הסוכר"

ל"כלכליסט" נודע כי נשיא התאחדות התעשיינים זימן היום את מנכ"לי חברות המזון לישיבה דחופה במשרדו ועל פי הערכות בכוונתו להילחם לצידם בכוונת משרד הבריאות לחייב אותם לסמן מזון עתיר בסוכרים, מלחים ושומן רווי

14.11.2016, 16:37 | נורית קדוש

נוכח כוונת משרד הבריאות לחייב סימון מזון עתיר בסוכר, מלח ושומן רווי, פועלים בכירי הענף בנושא במתכונת חירום. ל"כלכליסט" נודע כי נשיא התאחדות התעשיינים גוייס למאבק וזימן היום (ב') את מנכ"לי חברות המזון לישיבה דחופה במשרדו. הערכות הן כי בכוונת ברוש לשמוע את עמדת התעשיינים ולפעול במשרד הבריאות לכך שבקביעת המסקנות הסופית יתחשבו בה. ברקע הדברים, סיום עבודתה של ועדת האסדרה של תזונה בריאה המכונה "ועדת הסוכר".

קראו עוד בכלכליסט

ועדת האסדרה נערכה להציג השבוע את 9 התובנות המרכזיות אליהן הגיעה, מהן יגזרו ההחלטות שיחייבו את תעשיית המזון. לחצים מצד תעשייני המזון הובילו לדחיית המועד בשבועיים-שלושה.

מלבד סימון מזון כמזיק, מבקשת הועדה לקבוע תקנות לעצוב חנויות מזון כך שהמזון הבריא יהיה בולט ונגיש יותר ממוצרים אחרים. תובנה נוספת נוגעת לרה פורמולציה של המזון בתהליך הייצור כך שיכילו פחות רכיבים מזיקים ולא יכילו תוספי מזון מזיקים כמו ניטריטים ופוספטים. עוד בכוונת משרד הבריאות לאסור הטעית צרכנית במיתוג מוצרים כבריאים יותר באמצעות שימוש במונחים כמו "ללא כולסטרול". תובנה נוספת נוגעת לצורך בהנגשת מזון בריא לקהל הרחב, בין היתר באמצעות פיקוח מחירים וסבסוד. מהלכים נוספים שצפויה הועדה להוביל נוגעים למניעת פרסום מזון מזיק ומתן הסבר על פוטנציאל הנזק מצריכתו וכן העלאת מודעות הציבור באמצעות מערכת החינוך, קופות החולים, וטיפות חלב.

שרגא ברוש, נשיא התאחדות התעשיינים. מצטרף למאבק בסימון מזונות מזיקים, צילום: נמרוד גליקמן שרגא ברוש, נשיא התאחדות התעשיינים. מצטרף למאבק בסימון מזונות מזיקים | צילום: נמרוד גליקמן שרגא ברוש, נשיא התאחדות התעשיינים. מצטרף למאבק בסימון מזונות מזיקים, צילום: נמרוד גליקמן

לצד המאבק נגד הכוונה לדרוש סימון שיפוטי על המוצרים, פועלים התעשיינים להוביל מהלך לפריסת השינויים בהרכב המוצרים וסימון אריזותיהם כך שאלו יסתיימו רק בעוד עשור. על פי התכנית של איגוד המזון, החל בשנה הבאה ועד 2020 יחל רק סימון וולונטרי, בכפוף להתוויית תכנית לאומית ולקביעת יעדים. על פי ההצעה, רק בשנת 2020 ועד 2025, יחוייבו החברות לסמן את האריזות של מוצרי המזון בתו מוסכם, בכפוף לקביעת קריטריונים. ההצעה קובעת כי רק בעוד עשור, ולאחר מדידה והערכה של המהלכים, יקבעו סטנדרטים מחייבים לשינוי הרכב המוצרים בכל הנוגע לכמויות הסוכר, המלח והשומן.

תגיות