אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ג'יי.פי מורגן מקים בארץ מרכז פיתוח פינטק צילום: עמית שעל

בלעדי לכלכליסט

ג'יי.פי מורגן מקים בארץ מרכז פיתוח פינטק

בנק ההשקעות מהגדולים בעולם מגייס בימים אלה 200 עובדים למרכז חדשנות ענק בהרצליה פיתוח, ושכר לשם כך שתי קומות של משרדים

15.11.2016, 06:45 | גולן חזני

בנק ההשקעות ג'יי.פי מורגן מקים מרכז פיתוח ענק בישראל לתעשיית הפיננסים. ל”כלכליסט” נודע כי בימים אלה מגייס הבנק 200 עובדים למרכז חדשנות בהרצליה פיתוח, שיתמקד בתחומי פינטק וסייבר. 

קראו עוד בכלכליסט

המשרדים החדשים של הבנק ימוקמו בהרצליה פיתוח מול מסעדת קיוטו, שם נשכרו שתי קומות משרדים שיאכלסו את העובדים החדשים. בכך מצטרף ג'יי.פי מורגן לשני בנקים בינלאומיים אחרים, ברקליס וסיטי, שהקימו מרכזי חדשנות ופיתוח דומים בקריית עתידים בתל אביב.

כיום פועל ג'יי.פי מורגן בארץ בתחום בנקאות ההשקעות ונחשב לאחד הפעילים בתחום. בין היתר מרכז כיום הבנק את מכירת כלל ביטוח עבור אי.די.בי פתוח, ואת מכירת חלל תקשורת שבשליטת שאול אלוביץ' לתאגיד סיני. מנכ”ל ג’יי.פי מורגן ישראל רואי נבון נחשב מקורב לאלוביץ' ומלווה את כל העסקאות הגדולות שביצע. הפעילות של בנקאות ההשקעות גדולה יחסית גם בתחום ההייטק, ובין היתר ליווה נבון את עסקת רכישת איזיצ'יפ בידי מלאנוקס. הבנק עצמו הוא אחד הגדולים בעולם ומעניק שירותים בכמאה מדינות.

משרדי ג’יי.פי מורגן בהרצליה פיתוח. השלט כבר פה , צילום: עמית שעל משרדי ג’יי.פי מורגן בהרצליה פיתוח. השלט כבר פה | צילום: עמית שעל משרדי ג’יי.פי מורגן בהרצליה פיתוח. השלט כבר פה , צילום: עמית שעל

 

להתחרות באירלנד, בסינגפור ובהודו

המרכזים של סיטי וברקליס בארץ הוקמו ב־2011 על בסיס התוכנית ליתרון יחסי לעידוד תעשיית ההייטק, שיזם בשעתו חיים שני כשהיה מנכ"ל משרד האוצר. מטרת היוזמה היתה להקים בישראל פעילות בתחום הפינטק - טכנולוגיה לעולם הפיננסים - שלא היה מפותח. ועדת המחקר בראשות המדען הראשי של משרד הכלכלה (אז התמ"ת) אישרה לסיטי מענק של עד 93 מיליון שקל לתקופה של חמש שנים, שחלפו כבר. המענקים שמבטיחה המדינה הם לתשלום 30% משכר העובדים.

התמריץ ניתן כדי לאפשר לישראל להתמודד מול מדינות כמו אירלנד, הודו, פולין או סינגפור, שבהן כוח אדם זול ואיכותי, בעוד שבתל אביב עלויות השכר הן מהגבוהות במערב ומגיעות לרמות של לונדון וניו יורק. למרכזים הללו מיוחס חלק לא קטן בצמיחתץתחום הפינטק והסייבר לעולם האנטרפרייז (פיננסים, בנקים וכדומה) בהייטק הישראלי - מספר הסטארט־אפים בתחום צמח מאוד וכולל כיום 400—500 חברות כיום.

המרכזים של ברקליס וסיטי מחזיקים גם חממות חדשנות

 

עדיין לא ברור לפי איזה מודל יעבוד מרכז הפיתוח של ג'יי.פי מורגן, ונציגי הבנק סירבו אתמול להגיב לפניית "כלכליסט" בנושא.

שני הבנקים האחרים עובדים במודלים דומים זה לזה - סיטי מעסיק 140 עובדים במרכז בעתידים, שעוסקים בעיקר בפיתוח פתרונות למערכות הבנקאות והמסחר האלקטרוני של הבנק בתחומים של מובייל וביג דאטה, על בסיס מידע שזורם ממערכות המסחר של הבנק (3 טריליון דולר ביום) ומשמש בין היתר לבניית אלגוריתמים לזיהוי הונאות ומידע אחר שיכול לשמש לשירות הלקוחות. העובדים שמגייס המרכז נדרשים לא רק לבצע את הפעילות השוטפת, אלא גם ליזום רעיונות שמבוססים על הפעילות היומיומית של הבנק.

בנוסף למרכז הפיתוח הקימה סיטי בישראל לפני שלוש שנים גם חממת חדשנות (אקסלרטור) שבה פועלים סטארט־אפים בתחום הפינטק, ובעזרת הבנק מקבלים הזדמנות ליצור קשרים עם חברות בארה”ב. המרכז בישראל הוא אחד משלושה מרכזי חדשנות של סיטי, לצד אלה שבאירלנד ובסינגפור.

מיזם דומה הקים גם ברקליס ב־2013 כשהקים את RISE, אקסלרטור מקומי שמיועד לעשרה סטארט־אפים בתחום הפינטק והסייבר עם תוכנית שמשתרעת על פני 13 שבועות. מדובר במתחם עבודה משותף לסטארט־אפים (Hub) שכולל מרחב לאירועים, חדרי ישיבות ואזורי עבודה.

לברקליס אקסלרטורים דומים בניו יורק, בלונדון ובקייפטאון.

תגיות