אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
התעשיינים יצאו במכרז משותף לרכישת גז צילום: נמרוד גליקמן

בלעדי לכלכליסט

התעשיינים יצאו במכרז משותף לרכישת גז

המהלך יוצא לדרכו כשנתיים לאחר שהממונה על הגבלים הקודם דיוויד גילה אישר להתאחדות לרכוש גז במרוכז, אבל הגביל זאת למציאות בה ההתאחדות היא הגורם הרוכש

16.11.2016, 08:01 | ליאור גוטמן
התאחדות התעשיינים פרסמה אתמול (ג') רשמית את מסמכי המכרז לרכישת גז טבעי לכלל מפעלי התעשייה, כך נודע ל"כלכליסט". המכרז בוצע על ידי פנייה רשמית לשבעת ספקי הגז הרשמיים במדינה (חברות החלוקה השונות ומאגר תמר) להציע חבילה כוללת זולה ואיכותית שתאגוד בתוכה מחיר גז, שירותי תחזוקה וגם עלות הסבת מפעלים משימוש בסולר או מזוט לשימוש בגז.

המהלך יוצא לדרכו כשנתיים לאחר שהממונה על הגבלים הקודם דיוויד גילה אישר להתאחדות לרכוש גז במרוכז, אבל הגביל זאת למציאות בה ההתאחדות היא הגורם הרוכש. לאחרונה הותר למפעלים עצמם להתאגד מה שהקל על פרסום המכרז. מעבר לכך מתווה הגז הממשלתי קיבע תקרת מחיר של 4.7 דולר ליחידת אנרגיה, לאחר שפני שנתיים דובר על רכש גז במחיר ממוצע של כ־6.5 דולר ליחידת אנרגיה. המפעלים מקווים לקבל הנחה נוספת במסגרת המכרז עצמו. מאז שהחלה הזרמת הגז לישראל ב־2004, חוברו כ־25 מפעלים בלבד מתוך פוטנציאל של כאלף. משרד האנרגיה מקווה לחבר עד סוף 2017 כמאה מפעלים נוספים.

נשיא התאחדות התעשיינים שרגא ברוש, צילום: אלכס קולומויסקי   נשיא התאחדות התעשיינים שרגא ברוש | צילום: אלכס קולומויסקי נשיא התאחדות התעשיינים שרגא ברוש, צילום: אלכס קולומויסקי

על פי הערכות, שוק התעשייה שעוד לא חובר לגז, או לא נמצא במשא ומתן, מכיל 400–500 מפעלים, רובם שחקנים קטנים שזקוקים למעט גז, אבל בהתאחדות טוענים שהיקף הגז המצרפי שלהם יכול לנוע בין 0.5–1 מיליארד מ"ק. יו"ר הענף לתעשייה קטנה ובינונית ובעלי ביסקול ליאור לוי עדכן כי חברות השיווק השונות יגישו הצעות תוך 90 יום, ואז תיבחר הזוכה.

אחת החברות המתמודדות במכרז, עושרד, נמצאת בין השאר בבעלותו של יו"ר ההתאחדות שרגא ברוש. כדי למנוע ניגוד עניינים כתוצאה מכך, תלווה את ההליכים עו"ד ענת קליין ממשרד חודק.

תגיות