אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ביהמ"ש למשפחה: מי שפתח בקשה ליישוב סכסוך יוכל לתבוע רק אחרי 60 יום צילום: שאטרסטוק

ביהמ"ש למשפחה: מי שפתח בקשה ליישוב סכסוך יוכל לתבוע רק אחרי 60 יום

השופטת הורתה למחוק תביעות שהגישה אישה שטענה כי בעלה לא מימש את זכותו להגיש תביעות בתוך 45 יום ולכן מותר לה לפתוח ראשונה בהליכים

16.11.2016, 14:33 | ענת רואה

בית המשפט לענייני משפחה בפתח תקוה קבע כי צד שפתח בהליך ליישוב סכסוך, יכול להגיש תביעה רק לאחר שיחלפו 60 ימים, ובפרק זמן זה לצד השני אין אפשרות להגיש תביעה. ההחלטה מפרשת את החוק החדש להסדר התדיינויות שנכנס לתוקף בחודש יולי.

קראו עוד בכלכליסט

השופטת אילת גולן תבורי התבקשה להכריע בבקשת גבר למחוק שתי תביעות שהגישה נגדו אשתו, עמה הוא מצוי בסכסוך גירושים. לפי המפורט הגבר, המיוצג ע"י עו"ד ליז קרני, הגיש לבית הדין הרבני בקשה לישוב סכסוך בחודש אוגוסט והצדדים זומנו לפגישה ביחידת הסיוע בספטמבר אך לא הגיעו להסכמות. בחלוף 45 ימים מהרגע שהגיש את הבקשה לישוב סכסוך, פנתה האישה והגישה לביהמ"ש, באמצעות עו"ד רומי קנבל, תביעת משמורת, תביעה רכושית ותביעת מזונות.

 , צילום: bigstock צילום: bigstock  , צילום: bigstock

הגבר פנה לבית המשפט לענייני משפחה וטען שיש למחוק את התביעות מאחר שהחוק החדש נותן קדימות בהגשת תביעות ובחירת הערכאה אליה יוגשו לצד שהגיש ראשון את הבקשה לישוב סכסוך. הוא רצה שההליכים יתבררו בבית הדין הרבני. האישה טענה כי לרשותו עמדו 45 ימים לצורך הגשת התביעות ומשלא עשה כן, זכותה להגיש תביעות משלה.

השופטת קבעה כי מלשון החוק עולה שמניין הימים לצורך הגשת תביעות עומד על 60 יום לכל הפחות, וזוהי התקופה המינימלית בה רשאי להגיש את התביעות מי שהגיש ראשון את הבקשה ליישוב סכסוך. מאחר שתקופה זו עדיין לא חלפה עדיין, היא הורתה למחוק את התביעות שהגישה האישה.

לפי השופטת, מאחר שההתנהלות סביב החוק עודנה בראשיתה, היא לא מצאה לנכון לפסוק הוצאות.

תגיות