אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
איירון סורס הישראלית במו"מ לאקזיט ענק עם קרנות סיניות צילום: תומי הרפז

איירון סורס הישראלית במו"מ לאקזיט ענק עם קרנות סיניות

חברת האינטרנט הישראלית נמצאת במשא ומתן לאקזיט ענק עם מספר קרנות סיניות. שווי העסקה, אם תתממש, עשוי להגיע לכ-1.5 מיליארד דולר

16.11.2016, 17:07 | הראל עילם ומאיר אורבך
השמועות סביב איירון סורס, אחת מחברות האינטרנט הגדולות בישראל שזכתה השנה במקום השני ברשימת הסטארט-אפים המבטיחים של "כלכליסט", אינן פוסקות. רק לפני כשבועיים החברה השלימה רכישת חברה ישראלית נוספת, וורנטייר, אבל הדיווחים לפיהן חברות וקרנות סיניות מעוניינות לרכוש את החברה ממשיכים להתפרסם. בשלב הנוכחי שווי העסקה העדכני עשוי להגיע ל-1.5 מיליארד דולר.‎

קראו עוד בכלכליסט

השמועות כעת מציינות את הקרן הסינית Zhongzhi Capital, או ZZ, בין החברות המעוניינות לרכישת איירון סורס. אבל לא ברור כעת מהן רשימת כל הקרנות המעורבות בעסקה ומה שווי השוק שמשוקף לאיירון סורס. שווי השוק המשוקף לאיירון סורס בעסקה עומד על מיליארד דולר בלבד, נמוך יותר מהערכות הקודמות שניתנו לאיירון סורס. ובנוגע לאקזיט עצמו - לא ברור כעת מהן רשימת הקרנות המעורבות בעסקה והאם מדובר ברכישת כל האחזקות בחברה או בחלק יחסי בלבד.

ZZ בין השאר משקיעה בחברות תעשייה כבדה, ציוד רפואי, שירותים פיננסיים וחברות אינטרנט. היא הוקמה ב-2011 עם הון ראשוני של 140 מיליון דולר ומאז השקיעה ביותר מ-30 חברות. משרדי הקרן נמצאים בבייג'ינג' והיא נסחרת בהונג קונג ושנגחאי. בין השאר הקרן נמצאת כעת במגעים, יחד עם מספר שותפות סיניות, לרכישת רשת בתי המרקחת האמריקאית GNC בעסקה המוערכת ב-4 מיליארד דולר.

איירון סורס בקרוב בבייג איירון סורס בקרוב בבייג'ינג? | צילום: עמית שעל איירון סורס בקרוב בבייג

באוגוסט האחרון נחשף ב"כלכליסט" כי שהחברה קיבלה הצעות רכש אטרקטיביות ממספר קרנות סיניות. בין השאר דווח אז כי ההצעות השונות הציעו לרכוש חלק מפעילות החברה או את כולה, וההערכות היו שההצעות שיקפו לאיירון סורס שווי שוק של 1.8 מיליארד דולר – מה שהיה הופך אותה לחברת האינטרנט הגדולה בישראל ועם שווי שוק גדול משמעותית מזה ששוקף לחברה לפני כשנה, כאשר רכשה את חברת סופרסוניק, והוערכה בסך הכל ב-1.3 מיליארד דולר.

בשנתיים האחרונות קרנות סיניות היו אחראיות לפרץ של רכישות והשקעות בחברות ישראליות. רק בסוף יולי האחרון איגוד של קרנות וחברות סיניות הובילו את רכישת פלייטיקה הישראלית מידי סיזר האמריקאית לפי שווי של 4.4 מיליארד דולר – במה שנחשב לאחת העסקאות הגדולות ביותר בהיסטוריה של ההייטק הישראלי.

באוגוסט עומר קפלן ותומר בר זאב, המשנה למנכ"ל ומנכ"ל איירון סורס, הכחישו את הטענות על הפרסומים על כך שאיירון סורס עומדת להימכר לחברה סינית, אם כי אישרו שהחברה אכן מקבלת הצעות מעניינות מחברות סיניות וכי חלק משמעותי מהפעילות של החברה נמצא בסין. לאיירון סורס, המעסיקה כיום למעלה מ-800 עובדים, יש משרד בבייג'ינג.

איירון סורס פיתחה פלטפורמה להפצה מהירה ובטוחה של תוכנות ואפליקציות. היא עובדת עם כמה מחברות האינטרנט הגדולות בסיין, ביניהן טנסנט ועליבאבא. בשנים האחרונות החברה הישראלית שיעורי צמיחה קבועים, בין השאר על ידי כניסה לשווקים חדשים ורכישות תכופות של חברות ישראליות. מלבד וורנטייר, איירון סורס רכשה השנה גם את סטרים רייל.

בעבר רכשה גם את החברות הישראליות Upopa ו-Afterdownload. בזכות הרכישות האלו החברה הצליחה להגדיל את הכנסותיה בשנה שעברה ביותר מ-30% לעומת 2014, לשיא של 400 מיליון דולר – שיא שלפי ההערכות החברה שברה השנה. הרכישות האלו מאפשרות לאיירון סורס גם לעבוד, בין השאר, בתחום של הפצת אפליקציות והפצת וידאו.

תגיות