אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האנליסטים חותכים המלצות לטבע ומבקרים את ההנהלה צילום: אוראל כהן

האנליסטים חותכים המלצות לטבע ומבקרים את ההנהלה

בנקי ההשקעות לא חסכו בביקורת אחרי פרסום הדו"חות לרבעון השלישי. "הנהלת טבע מתכוונת להתמקד בהקטנת החוב ולא ברכישות", אמרו בג'פריס, "וזה רעיון לא כל כך גרוע, בהתחשב בביצועים האחרונים בכל הקשור לפיתוח העסקי"

16.11.2016, 23:24 | דרור רייך

יומיים לאחר פרסום הדו"חות הכספיים של טבע לרבעון השלישי של השנה האנליסטים שמסקרים את ענקית התרופות הישראלית־בינלאומית לא חוסכים בחצי ביקורת המופנים להנהלה.

קראו עוד בכלכליסט

מעבר לתוצאות הרבעוניות, טבע גם עדכנה כלפי מטה את תחזיותיה לשנת 2016 וצופה כעת הכנסות בהיקף של 21.6–21.9 מיליארד דולר, לעומת 22–22.5 מיליארד דולר קודם לכן. הרווח הנקי המתואם על פי טבע, צפוי לעמוד על 5.1–5.2 דולר למניה, לעומת צפי קודם ל־5.2–5.4 דולר.

דיוויד סטיינברג, אנליסט הפארמה של בית ההשקעות ג'פריס, הוריד את המלצתו למניית טבע מ"קנייה" ל"החזק" ועדכן את מחיר היעד כלפי מטה ב־42% — מרמה של 69 דולר למניה לרמה של 40 דולר למניה.

נכון להיום, לאחר ירידה של 8% במחיר המניה ביום פרסום התוצאות ועלייה של 1.3% היום, נסחרת מניית טבע במחיר של 38.1 דולר למניה, שמקנה לחברה שווי שוק של 36.7 מיליארד דולר.

מעבדות רימסה מעבדות רימסה מעבדות רימסה

"עיכובים בהשקות חשובות"

"טבע הורידה את התחזיות לסגמנט הגנריקה בארה"ב ברבעון הרביעי של השנה, בעקבות עיכובים במספר השקות חשובות", הסביר סטיינברג, "וסביר להניח שזה לא מבשר טובות גם לגבי התחזיות ל־2017, שצפויות להתפרסם ברבעון הבא. כמו כן, בעקבות ההפסד האחרון בוועדת הערעורים של משרד הפטנטים האמריקאי (PTAB), הוחלט לשלול שלושה פטנטים של טבע על הקופקסון 40 מ"ג — תרופת הדגל שאחראית לחמישית מהכנסותיה השנתיות של החברה. ההיתכנות להשקה של גנריקה לקופקסון 40 מ"ג הולכת ועולה".

בג'פריס מעריכים כי הכניסה של מתחרה גנרית לקופקסון 40 מ"ג תתרחש כבר במחצית השנייה של 2018, ובהתאם מורידים במודלים שלהם את ההכנסות מהתרופה בשנים 2021–2019 מרמה של 2.3, 2.1 ו־1.9 מיליארד דולר ל־1.7, 1.4 ו־1.2 מיליארד דולר בהתאמה.

עם זאת, בבית ההשקעות האמריקאי לא פוסלים את האפשרות שהגרסה הגנרית לקופקסון תושק כבר ב־2017, אם בית המשפט יפסוק לטובת סנדוז (Sandoz), ענקית התרופות השוויצרית שמתכוונת להשיק גרסה גנרית לקופקסון. אם מוסיפים למשוואה את הרכישה הכושלת של רימסה (Rimsa) במקסיקו, את החוב הגבוה ואת היעדרם של קטליזטורים בטווח הקצר מכיוון צבר המוצרים, סטיינברג אומר כי הוא מתקשה מאוד לטעון שהמניה תפגין תשואה עודפת.

"ההנהלה של טבע מצהירה כי בתקופה הקרובה תתמקד בהקטנת החוב ולא ברכישות או ברכישה חוזרת (Buy Back)", הוא מסכם, "והאמת היא שזה רעיון לא כל כך גרוע, בהתחשב בביצועים האחרונים של החברה בכל הקשור לפיתוח העסקי".

בשורה התחתונה טוענים בג'פריס שתמחור המניה אמנם זול, אך זה לא מספיק בכדי להצדיק המלצת "קנייה" ומורידים את תחזיות הרווח למניה לשנים 2017–2019 בשיעור של 7–9%.

בנק ההשקעות מורגן סטנלי חותך את מחיר היעד למניית טבע ב־33% לאחר פרסום הדו"חות, מ־63 דולר לרמה של 42 שולר בלבד. "טבע תהיה חשופה יותר לתחרות הגנרית בקופקסון, והשחיקה בארה"ב תהיה גדולה מכפי שהחברה צפתה", מסביר דיוויד רייזינגר ממורגן סטנלי, "וסביר להניח שהנהלת טבע תוריד את תחזיותיה לטווח הארוך בתחילת 2017. אנו חוששים מסיכונים בדמות תחרות גדולה יותר בשל כניסת מתחרים גנריים. סנדוז לא יכולים לחכות עד להחלטת בית משפט לערעורים בנושא".

בבנק אוף אמריקה שמרנים אף יותר מטבע עצמה ומעריכים כי הרווח למניה יעמוד ב־2016 על 5.01 בלבד, נמוך מהתחזית של טבע ובקו אחד עם קונצנזוס האנליסטים, שעומד על 5.1 דולר למניה. בבנק אוף אמריקה תולים הערכה זאת בסיכוי הנמוך להשקות גנריות חדשות בקרוב, בסיכוי גבוה יותר לתחרות גנרית בקופקסון כבר בינואר 2017, בשחיקה של 10% בפוטנציאל של הגנריקה בארה"ב ובכך שהפייפ ליין העצום של טבע כנראה יגרור אי־עליית מחירים על מותגים ישנים של החברה.

ארז ויגודמן מנכ״ל טבע, צילום: צביקה טישלר ארז ויגודמן מנכ״ל טבע | צילום: צביקה טישלר ארז ויגודמן מנכ״ל טבע, צילום: צביקה טישלר

"שחיקה של 7% בגנריקה"

"טבע רשמה ברבעון השלישי הכנסות בהיקף של 5.6 מיליארד דולר, מעט מתחת לצפי", מסבירים בבית ההשקעות אופנהיימר. "האכזבה בשורת ההכנסות נובעת משחיקת מחירים של 7% בחטיבה הגנרית — קצב הגבוה מהתחזית שהציגה ההנהלה לשחיקה בקצב חד־ספרתי בינוני. הנהלת טבע ציינה, כי על מנת לייצר צמיחה חד־ספרתית בינונית בחטיבה הגנרית, היא צריכה הכנסות בהיקף של 500–600 מיליון דולר בשנה ממוצרים חדשים", ממשיכים באופנהיימר.

"לפי טבע, מתוך 47 בקשות First to File (בקשות ראשונות לאישור כתרופת מקור) גשהוגשו ל־FDA ב־2016, היו 23 שלה. בנוסף, החברה מציינת כי יש לה יותר מ־300 בקשות ANDA (בקשה להגשת גרסה גנרית), כאשר כ־60 מהן עשויות להיות מאושרות ולהיכנס לשוק ב־2017".

בשורה התחתונה באופנהיימר מורידים את תחזית ההכנסות של טבע ל־2017 בכ־3% לרמה של 21.6 מיליארד דולר ואת צפי הרווח למניה ל־5.11 דולר, ברף התחתון של תחזית הנהלת טבע. עם זאת אך מותירים את מחיר היעד למנייה על 66 דולר הרחוק בכ־80% ממחירה כיום.

תגיות