אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ריבלין: הודו היא שותפת מסחר ראשונה במעלה של ישראל צילום: אלכס קולומויבקי

ריבלין: הודו היא שותפת מסחר ראשונה במעלה של ישראל

נשיא המדינה פתח היום סמינר עסקי משותף לשתי המדינות. יו"ר התעשיינים שרגא ברוש: נגדיל פי שלושה את היקף המסחר עם הודו

17.11.2016, 22:27 | עמרי מילמן

נשיא המדינה, ראובן (רובי) ריבלין פתח היום סמינר עסקי משותף להודו וישראל בנושא שותפות חדשנית. בנאומו אמר ריבלין: "הגעתי לכאן היום כדי לומר באופן ברור, הודו היא שותפת מסחר ראשונה במעלה של ישראל. יחד, בנינו שוק חזק ועוצמתי. בעוד אנו צופים בסיפוק ביחסי המסחר הצומחים במהירות בין שתי המדינות, פוטנציאל המסחר הודו-ישראל יכול וצריך לצמוח אף יותר, ובעתיד נרצה לראות יותר השקעות הדדיות ומסחר. האפשרויות העומדות בפנינו בלתי מוגבלות".

ריבלין הוסיף בנאומו כי "מאז ספטמבר 2014, כשראש הממשלת הודו מודי הציג את יוזמת 'Make in India' האמיצה, ארצכם הפכה ליעד ראשון להשקעות זרות. הגענו לכאן היום עם משלחת של מנהיגים מכל הקשת המסחרית והעסקית בישראל כדי לשלוח מסר ברור: אנו כאן כדי לעשות בהודו, ולעשות עם הודו. אנו כאן כדי להצמיח את כלכלותינו יחד, בשותפות מלאה, לרווחת כולנו. אני מביע כאן היום את תקוותה הרשמית של ישראל שביקור זה בהודו יפרוץ את הדרך להסכם סחר חופשי בין המדינות. ואני בטוח שהסכם זה ידחוף קדימה את הכלכלות".

מוקדם יותר היום חתם יו"ר התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש עם עמיתו ההודי, יו"ר ארגון ה-FICCI, על MOU, הסכם הבנות שמטרתו לשלש את היקף פעילות הסחר ושיתוף הפעולה בין המדינות.

לדברי ברוש "החלטנו לא רק להגדיל ייצוא וייבוא אלא ליצור יוזמות חדשות לפעול במדינות שלישיות. ה-MOU צריך להיות שצריך להיות גשר ולאפשר לאנשים ללכת עליו וליצור שיתופי פעולה".

כמו כן התקיימה היום פגישה בין ראשי האוניברסיטאות בישראל ובהודו במעמד נשיא המדינה, במהלכה נחתמו כעשרים שיתופי פעולה שונים.

את המשלחת העסקית להודו ארגן מכון הייצוא.

תגיות