אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ארה"ב נאבקת בפלישה הסינית באמצעות לחץ על חברה גרמנית צילום: אתר החברה

ארה"ב נאבקת בפלישה הסינית באמצעות לחץ על חברה גרמנית

רגולטורים אמריקאים הודיעו בסוף השבוע לחברת השבבים אייקסטרון מגרמניה כי מומלץ לה "לנטוש" את עסקת המכירה לחברת הסינית פוג'יאן, לנוכח "חששות בנושאים בטחוניים הנוגעים לעסקה"

20.11.2016, 15:58 | מיקי גרינפלד

לא רק בישראל: אל מול הרגולציה המקומית שפעלה לחסימת ההשקעה הסינית בחברות ביטוח, בארה"ב מתמקד מאמץ החסימה הרגולטורי דווקא בחברה טכנולוגיות, ועל בסיס נימוקים ביטחוניים. באופן מוזר למדי, גיבורת הסיפור העדכני היא לא חברה אמריקאית, אלא דווקא גרמנית - חברת הטכנולוגיה אייקסטרון (Aixtron - AIXA).  

קראו עוד בכלכליסט

אייקסטורון היא יצרנית שבבים לתעשיית המוליכים הנסחרת בבורסה של פרנקפורט בשווי של 525 מיליון יורו (ורשומה במקביל בנאסד"ק). בחודש מאי האחרון הגישה לה החברה הסינית Fujian Grand Chip Investment הצעת רכישה בשווי של 670 מיליון יורו. ההצעה הוגשה באמצעות החברה הבת הגרמנית Grand Chip Investment שבשליטת התאגיד הסיני.

העסקה קיבלה אישור בגרמניה, אך לפני כחודש ביצע שר הכלכלה הגרמני פניית פרסה בעמדתו והכריז כי הוא מבטל את האישור העקרוני שמשרדו נתן לעסקה, ומכניס אותה לעיון מחודש.

בסוף השבוע דיווחה אייקסטרון על קבלת הודעה מצד ועדת ההשקעות הזרות האמריקאית (Committee on Foreign Investment in the U.S - CFIUS), לפיה "קיימים נושאים לא פתורים הנוגעים לחששות בנושאים בטחוניים הנוגעים לעסקה המוצעת".

אייקסטרון הוסיפה כי הוועדה האמריקאית המליצה לה "לנטוש לחלוטין את העסקה", ועדכנה אותה כי היא מתכוונת להמליץ לנשיא ארה"ב לאסור על ביצועה. לנשיא האמריקאי יש סמכות להחליט על אישור או פסילת העסקה בתוך 15 יום.

כ-20% מהכנסותיה של אייקסטרון נובעות מפעילות בארה"ב. כ-20% נוספים נובעים מהפעילות באירופה והחלק העיקרי, בשיעור של 60%, מקורו במדינות אסיה. מפעלי הייצור של החברה ממוקמים סמוך לאאכן בגרמניה, בקיימרידג' שבאנליה ובעיר סאניוויל (Sunnyvale) שבקליפורניה ארה"ב.

מפעל אייקסטרון , צילום: אתר החברה מפעל אייקסטרון | צילום: אתר החברה מפעל אייקסטרון , צילום: אתר החברה

תגיות