אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שנה אחרי שנמכרה: בילגארד סוגרת את המרכז בתל אביב צילום: תומי הרפז

שנה אחרי שנמכרה: בילגארד סוגרת את המרכז בתל אביב

מייסד בילגארד רפאל אוזן הודיע שלאור הקשיים מהם סבלה פרוספר שרכשה את הסטארט-אפ הישראלי תמורת 50 מיליון דולר הוחלט לסגור את הפעילות בישראל ולאחד אותה עם המטה בסן פרנסיסקו

21.11.2016, 18:25 | עומר כביר ומאיר אורבך

הסוף העצוב של בילגארד (BillGuard): שנה וחודשיים אחרי שפרוספר (Prosper) רכשה את סטארט-אפ הפינטק הישראלי בעסקה בשווי 50 מיליון דולר, החליטה מפתחת שירות הלוואות ה-P2P האמריקאית להפסיק את פעילותו בישראל – כך הודיע היום מייסד בילגארד, רפאל אוזן.

קראו עוד בכלכליסט

אוזן, שבעקבות הרכישה מונה לסמנכ"ל טכנולוגיה בפרוספר והוביל את פעילות המרכז המקומי, אמר שההחלטה התקבלה לאור קשיים כלכליים מהן סבלה פרוספר, לצד חברות אחרות בתחום, שאלצו אותן לבצע קיצוצים משמעותיים בכוח האדם במהלך 2016.

רפאל אוזן, מייסד בילגארד, צילום: תומי הרפז רפאל אוזן, מייסד בילגארד | צילום: תומי הרפז רפאל אוזן, מייסד בילגארד, צילום: תומי הרפז

"כשהגיע הזמן לקבוע את האסטרטגיה והתקציב שלנו ל-2017, הבנו שהתקציב יהיה מצומצם עד שתנאי השוק והמצב הכלכלי של פרוספר ישובו למסלול הצמיחה", הוא כתב בפוסט שפרסם במדיום. "היה לנו ברור שצריך לקצץ את ההוצאות. המשמעות היתה להקטין משמעותית את היקף הפעילות בתל אביב או לאחד את פעילות האפליקציה עם המטה בסן פרנסיסקו. ברגש אבל בלי הרבה דיונים החלטנו במשותף לסגור את המשרד בתל אביב ולהעביר את הפעילות לסן פרנסיסקו".

העברת הפעילות לסן פרנסיסקו לא כוללת את עובדי המרכז בתל אביב. "המיקוד היחיד שלי כרגע הוא לוודא שכל אדם שהצטרף אלינו למסע ימצא את הבית הבא שלו וימקסם את הפוטנציאל שלו", כתב אוזן בהקשר זה. "אני יודע שכל חברה שתקבל חלק מהעובדים שלנו תהיה בת-מזל".

בילגארד פיתחה מערכת שעושה שימוש בחכמת המונים וביג דאטה על מנת לספק למשתמשים תובנות על חשבונות הבנק וכרטיסי האשראי שלהם. ב-2013 זכתה החברה לתשומת לב תקשורתית ניכרת כשהגיעה לשלב הגמר בתחרות הסטארט-אפים היוקרתית TC Disrupt. לאחר הרכישה, שונה שם המוצר ל-Prosper Daily והצוות המשיך לפתח אותו ולהרחיב את יכולותיו. עתה, עם סגירת המרכז בתל אביב, ירד המסך על בילגארד.

"עד תחילת 201 כל החברות בתחום שלנו היו בטירוף עם שווי של 2 מיליארד דולר ויותר", אומר אוזן בשיחה עם "כלכליסט". "בתחילת השנה המשקיעים שלנו ומשקיעים אחרים בשוק החלו להיבהל מהמצב והקטינו את השווי והאשראי של החברה. החברה נאלצה לפטר במהירות הרבה אנשים אבל הצלחנו לשמור על המרכז הישראלי עד לפני זמן לא רב כאשר כל המנהלים ששמרו עלינו פוטרו וביקשו ממני לפטר כמחצית מהעובדים. הבנתי שאם נעשה את הצעד הזה תישאר כאן זרוע של תחזוקת המערכת ולא גוף פיתוח, ולכן החלטתי להציע להם לסגור את הפעילות כאן ולהעביר אותה לסן פרנסיסקו".

עד לסגירת המרכז בארץ היו לפרוספר, לשעבר בילגארד, כ-30 עובדים, מרביתם יעזבו את החברה ומעטים יישארו לתחזק אותה עד סוף השנה וייתכן שאף יישארו לעבוד בה.

תגיות