אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יוג'ין קספרסקי: המחסור במומחי אבטחה יחמיר את איום הסייבר

יוג'ין קספרסקי: המחסור במומחי אבטחה יחמיר את איום הסייבר

ממחקר שביצעה מעבדת קספרסקי עולה כי צעירים מעדיפים להיות בצד תוקפי הסייבר ולא בצד המגן

23.11.2016, 13:57 | מערכת כלכליסט
צעירים שנולדו לעולם הטכנולוגיה יוכלו למלא את פער הכישרונות המתרחב בתחום אבטחת המידע ולתרום מכישוריהם למיגור האיום הגובר של פשעי סייבר. אלא שתעשיית האבטחה אינה מצליחה לספק לצעירים אפיק ברור למציאת עבודה, חידוד כישוריהם ועבודה בשירות החברה. במקום זאת, רבים מהם ברחבי העולם בוחרים היום להצטרף לפשיעת הסייבר במקום לפעול למניעתה.

מסקר רחב היקף, שכלל 12,000 צרכנים ומומחי IT באירופה וארה"ב, מצאה מעבדת קספרסקי כי בני 25 ומטה, בעלי כישורים טכנולוגים גבוהים, כבר אינם נבהלים מפריצות סייבר גדולות. הדאגה שלהם גוברת רק במעט על סקרנותם, ולעיתים מזומנות הם אף מעריכים סוג זה של פשע. למעשה, 57% מהמשיבים בגילאי 25 ומטה רואים בהאקינג יכולת "מרשימה" ורק 35% מכלל המשיבים מרגישים חוסר נוחות ביחס לבעלי יכולות האקינג. רבים מהם כבר מטשטשים את הגבולות, ושליש מהצעירים (31%) מסתירים או מסוגלים להסתיר את כתובת ה- IP שלהם.

בעוד 1 מ-4 (27%) שקלו קריירה באבטחת סייבר, ורבים (47%) רואים בכך ניצול טוב של כישוריהם, רבים אחרים מודים בנטייה לעסוק בפעילויות עם טבע מפוקפק יותר. רק חצי (50%) מבין הצעירים יצטרפו באופן ממשי למלחמה נגד פשיעת הסייבר. לעומת זאת, חלק משמעותי יעשה שימוש ביכולות אלו להנאה אישית (17%), פעילות סודית (16%) או רווח פיננסי (11%).

  , צילום: יח"צ צילום: יח"צ   , צילום: יח"צ

בין אם הם משמשים כמוח שמאחורי מתקפה או כחיילי רגלים המקבלים תשלום מכנופיות עבריינים, האקרים צעירים השתלבו בהיקף גדול יותר של פשעי סייבר גדולים בשנים האחרונות – כולל התקפות על חברת הבידור סוני, הפריצה לטארגט, הצעירים הישראלים שהציעו שירות מתקפות DDos ועוד.

לדברי נעם פרוימוביץ, מנכ"ל קספרסקי ישראל: "פשיעת סייבר כבר אינה בעיה בה דנים רק בחדרי ישיבות. היא הופכת במהירות למשהו אישי, אשר מאיים לשבש חיים של אנשים פרטיים בבתיהם. המתקפות האחרונות בארץ הראו כיצד מידע אישי מאוד הפך לציבורי, ופשיעת הסייבר מאיימת לפגוע בלב מרקם החיים הפרטיים והציבוריים אם לא נטפל בה. עדיין, המחקר שלנו מראה 3 דברים: 1. מחסור רציני בכישרונות בתחום אבטחת המידע 2. היכולת של צעירים לסגור את הפער 3. והכישלון של תעשיית האבטחה הגלובלית להוביל את הצעירים האלה באפיק הנכון".

צעירים טכנולוגיים מחזיקים כיום במפתח לגישור הפער המתרחב, אבל צריך לעודד אותם להשתמש ביכולותיהם כדי להילחם בפשיעת הסייבר. סקר העבודה האחרון של פרוסט אנד סאליבן צופה מחסור של כ-1.5 מיליון מקצועני אבטחת מידע עד 2020. הסקר חושף כי 93% מכירים בצורך של המקצוע להתפתח ו-87% מאמינים כי חשוב שאנשים צעירים יצטרפו למאבק בפשיעת הסייבר.

נכון להיום, מעסיקים כמעט ואינם מצליחים לתעל כראוי את הכישרונות ותחומי העניין של צעירים לתחום. רבים מהעסקים אינם מחזיקים משרות אבטחת מידע למתחילים. הרוב מבצעים קידום מתוך החברה (72%), מספקים הכשרה פנימית על פי הצורך, ומגייסים מקצועני אבטחה מנוסים מבחוץ (53%).

 , צילום: יח"צ צילום: יח"צ  , צילום: יח"צ

על פי סקר מעבדת קספרסקי, למערכת החינוך יש תפקיד מרכזי בעידוד כישרונות צעירים ובהכשרתם. 62% ממקצועני ה-IT טוענים כי מערכת החינוך צריכה להיות אחראית להכשרת הדורות הבאים של אבטחת הסייבר. בארה"ב, הקצה הנשיא אובמה 4 מיליארד דולר ללימודי מדעי המחשב. באירופה, קבעה הנציבות האירופאית צעדים לשיפור היכולות הדיגיטליות. בישראל, הוכרזו לימודי הסייבר כיעד לאומי.

באופן מעשי, צריך לעשות יותר ברמת המעסיק כדי לעודד צעירים לפתח קריירה באבטחת מידע. אפילו בין מקצועני אבטחת IT, 27% מודים כי הארגונים עצמם חייבים להציע יותר תוכניות הכשרה ופיתוח. "קיים פער כישרונות שיש לטפל בו, אם אנו מעוניינים לעודד אנשים צעירים להיכנס לתחום אבטחת הסייבר. הדור הזה קרוב יותר לטכנולוגיה מהדורות הקודמים, והוא יאפיל על התעשייה ויחמיר את איום הסייבר אם לא נצרף אותו לצידנו ונספק לו הזדמנות לפרוח. חייבים לרתום את הכישרון הזה ולטפח אותו", מסכם יוג'ין קספרסקי, מנכ"ל ויו"ר מעבדת קספרסקי.

 

 

 

תגיות