אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דונלד טראמפ: "הבטחתי לטים קוק הטבות מס גדולות אם יחזיר את הייצור לארה"ב" צילום: גטי אימג'ס

דונלד טראמפ: "הבטחתי לטים קוק הטבות מס גדולות אם יחזיר את הייצור לארה"ב"

בשיחה עם התקשורת דיבר טראמפ על החזרת מפעלי הייצור לארה"ב ואמר שביקש ממנכ"ל אפל לפתוח פס ייצור רובוטי במדינה: "אנחנו הולכים לייצר גם את הרובוטים. רובוטיקה הופכת להיות ענקית"

24.11.2016, 11:09 | הראל עילם

בראיון המרכזי הראשון שלו עם העיתונות הכתובה מאז ניצחונו בבחירות לנשיאות, התייחס דונלד טראמפ לאפל וציין שביקש מטים קוק, מנכ"ל החברה, לפעול להקמת מפעל בארה"ב.

קראו עוד בכלכליסט

דונלד טראמפ ניהל ביום שלישי שיחה של שעה עם מספר כתבי "ניו יורק טיימס" במשרד העיתון בניו יורק. כמנהגו, כמובן, הנשיא הנבחר חזר שוב ושוב על מספר משפטים, הצליח לשרבב פנימה התייחסויות להצלחות שלו בעסקים או בקמפיין, הראה חוסר הבנה בפרטים הטכניים של הנושאים תשובות ברורות וחדות לרוב השאלות. הוא במיוחד התקשתה לציין מדיניות ברורה להפרדת בין האינטרסים העסקיים שלו והפעילות הפוליטית שלו כנשיא.

דונלד טראמפ. חזר בו במרבית הבטחות הבחירות שלו, צילום: גטי אימג דונלד טראמפ. חזר בו במרבית הבטחות הבחירות שלו | צילום: גטי אימג'ס דונלד טראמפ. חזר בו במרבית הבטחות הבחירות שלו, צילום: גטי אימג

ועדיין, טראמפ הציג עמדות מרוככות לגבי לא מעט מהנושאים השנויים במחלוקת במהלך הבחירות. כאשר נשאל על נושא שינוי האקלים, אקולוגיה והסכם פריז, הוא הודה שיש ראיות לכך שלבני אדם יש "השפעה מסוימת" על האקלים, שהוא מחויב ל"אויר נקי ומים נקיים כקריסטל" וכי הוא בעל "ראש פתוח" בנושא של שינוי אקלים. זאת לעומת ההצהרות הקודמות שלו, שהתייחסו לנושא כ"מזימה סינית".

אבל טראמפ הבהיר שמבחינתו, בנושאים אקולוגיים, סדר העדיפויות הוא להחזיר את החברות האמריקאיות למולדתן, ולאפשר להם לעבוד בצורה יעילה. “הן ברובן לא תחרותיות... אנחנו לא מדינה תחרותית מול מדינות אחרות. אנחנו חייבים להפוך את עצמנו לתחרותיות. ואנחנו לא תחרותיים מסיבות רבות" הוסיף טראמפ, וציין בדאגה "מאז ג'ורג בוש, נסגרו 70 אלף מפעלים".

טים קוק. טראמפ לא פירט כיצד הוא הגיב להצעה, צילום: צילום מסך טים קוק. טראמפ לא פירט כיצד הוא הגיב להצעה | צילום: צילום מסך טים קוק. טראמפ לא פירט כיצד הוא הגיב להצעה, צילום: צילום מסך

טראמפ נשאל מה יקרה במידה ואם החברות האלו יחזירו את המפעלים לארצות הברית, אבל יחליפו את העובדים ברובוטים – תהליך שכבר ניתן לראות גם בסין. "הם יעשו זאת, ואנחנו נייצר גם את הרובוטים. זה משהו גדול, ואנחנו נייצר גם את הרובוטים. עכשיו אנחנו לא מייצרים אותם. אנחנו לא מייצרים יותר שום דבר. אבל אנחנו הולכים לעשות זאת... רובוטיקה הופכת להיות ענקית ואנחנו הולכים לעשות זאת. יהיו לנו יותר מפעלים. אנחנו לא יכולים לאבד 70 אלף מפעלים. זה פשוט לא אפשרי. אנחנו הולכים לייצר דברים שוב".

מיד לאחר מכן, טראמפ ציין שהוא שוחח לאחרונה עם ביל גייטס וטים קוק, ואמר להם שמבחינתו זה יהיה הישג משמעותי אם אפל "תבנה מפעל גדול בארצות הברית, או אפילו שיהיו לה כמה מפעלים גדולים, במקום ללכת לסין או וייטנאם". טראמפ אף הבטיח "הטבות מס גדולות" בנושא, וביטול של רגולוציות.

הוא אמר שבתגובה, קוק אמר שהוא "מבין", אבל גם לדברי טראמפ לא הסכים לדבריו או אישר את הדיווחים בתקשורת היפנית לאחרונה, לפיהם אפל החלה לבחון את

האפשרות להעביר חלק מפסי היצור שלה מסין לארצות הברית. הדיווחים גם מראים כי הדבר יכפיל את עלויות הייצור של רוב מכשירי אפל, גם אם המפעלים האמריקאיים יהיו רובוטים.

תגיות