אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"ביג דאטה הוא מהפכה שאסור להתעלם ממנה"

"ביג דאטה הוא מהפכה שאסור להתעלם ממנה"

טיפול יעיל ומהיר במחלות, אשראי בלחיצת כפתור, חיזוי מזג אוויר מדויק, שירות לקוחות בהתאמה אישית ושיפור שיטת הממשל: משתתפי ועידת Mind The Data של "כלכליסט" שתתקיים ביום שלישי הקרוב מחממים מנועים ומדברים על ההשפעה הרחבה של המהפכה הטכנולוגית הגדולה של זמננו - ניתוח מידע עצום בזמן אמת

27.11.2016, 18:54 | עומר כביר

מה זה ביג דאטה?

"ניתוח מידע עצום והפקת תובנות"

אורן שגיא, מנכ"ל סיסקו: "ביג דאטה הוא מונח המתייחס למאגר מידע עצום הכולל נתונים מבוזרים שמגיעים ממקורות רבים בכמויות גדולות, בפורמטים מגוונים ובאיכויות שונות. לניתוח המידע שימושים רבים - מפיתוח מודלים עסקיים, שיפור שירות, ניתוח דפוסי התנהגות וחיזוי מזג האוויר ועד חקר מחלות והצלת חיים. אין היום ארגון שיכול להרשות לעצמו לא להיות פתוח ליתרונות העצומים שגלומים באנליזה של המידע הזה".

מורן בן גיגי, KPMG: "ביג דאטה אינו מתייחס רק לגודל המידע, אלא גם לשינוי התפיסה בנוגע למידע בכלל ולמידע הארגוני בפרט. המונח מהווה הכרה בערך שהמידע מספק כמנוע צמיחה ארגוני ובשינוי הנדרש כדי לאכלס את המידע על כל סוגיו ועל כל צורותיו, לנתח אותו ולהתמודד איתו".

להרשמה לוועידת Mind The Data של "כלכליסט" - לחצו כאן

  , איור: ליאב צברי איור: ליאב צברי   , איור: ליאב צברי

 

אייל גורה, מייסד Zebra Medical: "ביג דאטה אמיתי הוא מידע בממדים גדולים מאוד שמוח האדם מתקשה לעבד בעצמו. בעולם הדיגיטלי נוצרות בכל שנייה כמויות מידע עצומות על ידי בני אדם (בדיקות רפואיות, מיפוי גנטי, חיישנים, רשתות חברתיות) ועל ידי מחשבים שפועלים ללא התערבות אדם (רכבים חכמים, מוצרי IoT). פריצות הדרך הכי מעניינות שקורות בכל תחום, מרפואה ועד חקלאות ושינוע ימי, קשורות ביכולת שלנו לעבד לראשונה את כמויות המידע האלה ולהפיק תובנות".

כיצד ממשלות צריכות להיערך לעידן החדש?

“פיתוח תשתיות לפי נתונים ימנע איחורים”

אילן צחי, מנכ"ל זאפ: "בניית מערך נתונים יכול לחסוך כסף רב לציבור ולהביא להתייעלות אדירה ובעקבותיה תחושת רווחה ושירותיות בקרב האזרחים. למשל, ניתוח של נתונים חברתיים־אישיים של האזרחים יכול לאפשר למשרדים ממשלתיים להגיב בצורה מהירה ויעילה יותר ואלגוריתם פשוט יכול להגדיר את העזרה שהם דורשים באופן אוטומטי כגון סיוע כלכלי, עזרה במציאת עבודה, תמיכה של עובדת סוציאלית ועוד. מצד שני, איסוף מידע אישי ושימוש לא ראוי בנתונים עלול גם להתפרש באופן ביקורתי וכחדירה לפרטיות".

אורן שגיא, מנכ"ל סיסקו: "השימוש והאימוץ של טכנולוגיות ביג דאטה בתוך גופי ממשלה מועיל ומאפשר התייעלות מבחינת העלות, פרודוקטיביות, ויצירת חדשנות. הלקוחות, בהקשר הזה, הם אזרחי המדינה והמטרה הינה שיפור חוויית התושב באופן משמעותי, שיפור שירותים וקירוב הפריפריה".

  , צילומים: גיל פורת, עמית שעל, חיים יוסף, David Schmit צילומים: גיל פורת, עמית שעל, חיים יוסף, David Schmit   , צילומים: גיל פורת, עמית שעל, חיים יוסף, David Schmit

קטיה גולדשטיין, מייסדת ומנכ"לית Evolita: "ניתן לזהות שלל הזדמנויות שנפתחות לטובת שירות ציבורי ומשילות תקינה ויעילה. לדוגמה, נושא התחבורה שלרוב נמצא תחת ניהולה של המדינה. אם התשתיות תחבורתיות מתפתחות בהתאם לניתוחים ותובנות הנגזרות משפע נתונים עדכניים ומגוונים, פרויקטי ליבה יצאו לפועל במועד ולא באיחור של דור".

איך הביג דאטה ישפיע ביומיום?

"המערכת יודעת איפה יהיה עומס"

מורן בן גיגי, KPMG:  "בזכות ביג דאטה תובנות רבות מובאות לשימוש יומיומי אצל רבים, גם אם הם לא מודעים לכך. למשל, מערכות ניווט סלולריות יודעות היכן יש עומסים ומשתמשות במידע כדי לכוון אותנו לדרך חלופית. דוגמה אחרת היא עסקים שיודעים לצפות מתי תהיה האטה בפס הייצור בעקבות כשל עוד לפני שהוא התרחש".

אילן צחי, מנכ"ל זאפ: "ביג דאטה מאפשר לצרכנים חוויית צריכה וקבלת שירות אישי יותר. עם כניסת הצרכן למרחב הווירטואלי הוא מזוהה לפי הרגלי גלישה, ובהתאם לנתונים אלה הוא מקבל הצעות לרכישת מוצרים ושירותים המותאמים לו, וחוסכות לו זמן חיפוש. כבעל עסק אני יכולה להעיד שניהול נכון של שכבות מידע שכלולות בביג דאטה מתורגם בסופו של דבר למכירה. מחקר של נילסן הראה כי חברות שעשו שימוש בביג דאטה הגדילו מכירות ב־60% לפחות".

האם ביג דאטה רלבנטי לעסק שכונתי קטן?

"ניתוח הרגלי הלקוחות מאפשר לשפר את היעילות של העסק"

דוד בר, IBM: "מערכות ביג דאטה מקשרות בין הלקוח לעסק ולכן מהוות מנוע צמיחה עבור עסקים קטנים. המערכות לומדות את צרכני הקצה ויודעות לזהות דפוסי התנהגות ולספק המלצות והצעות ערך; למשל, בעל מספרה שמשתף חלונות זמן פנויים למתן תספורת בהנחה או מערכות האנליטיקס שמזהות לקוח קבוע שלא הלך לעבודה ומציעות לבעל העסק את המידע הזה בזמן אמת. כך ניתן למנף כל עסק, קטן כגדול".

חן אדמתי, מנהלת קבוצה באינטל: "לטכנולוגיות המתפתחות תהיה השפעה חברתית רחבה. בעתיד הקרוב משרות רבות יוחלפו על ידי מכונות, ובעקבות כך משרות מסוימות, כמו נהגים או בעלי תפקידים משרדיים, ייעלמו מן העולם. נוסף על כך, ממשלות שישקיעו בתחום עשויות לייצר יתרון משמעותי ברמה האסטרטגית, הכלכלית והביטחונית".

מיקה מצגר־ברמן, סמנכ"לית מוצר ב- Behalf: "עסקים קטנים נהנים מהצמיחה בשירותים ובמוצרים מבוססי ביג דאטה אשר מאפשרים יתרונות כמו עלויות נמוכות יותר או שירותים בהתאמה גבוהה יותר הודות למידע מדויק יותר אצל הספקים שלהם. במקרה של Behalf, המידע ויכולת ייצור התחזית מביאים יתרון של קו אשראי לעסקים וכך משפרים את תזרים המזומנים".

מיכל צור, מייסדת Kaltura: "עסקים קטנים יכולים לשפר את היעילות העסקית שלהם בדרמטיות באמצעות יצירת היכרות אינטימית עם הרגלי לקוחותיהם. למשל, הספר השכונתי יכול לזהות שרוב פעילות תספורות הילדים נעשית אחר הצהריים ואילו נשים מגיעות בבוקר, וכך לוודא שהחופפת והמניקוריסטית זמינות באותו הזמן. כמו כן ניהול המלאי הופך להיות פשוט יותר, בוודאי בעסק מקומי שלא יכול להחזיק מחסן".

כיצד הביג דאטה משפיע על החברה שלך?

"יכולות ניתוח המידע מאפשרות להציע חלופה לעולם הבנקאות"

חן אדמתי, מנהלת קבוצה באינטל: "אנחנו משתמשים בשילוב של ביג דאטה עם למידת מכונה (Machine Learning) כדי ליצור עבור אינטל יתרון תחרותי בשווי של מאות מיליוני דולרים בשנה, בכל מוקדי הפעילות העסקית של החברה: פיתוח שבבים, ייצור, שיווק ומכירות. בנוסף, אנחנו משתמשים בידע שנצבר כדי לפתח מוצרי תוכנה שאינטל משווקת".

מיקה מצגר־ברמן, סמנכ"לית מוצר ב- Behalf: דאטה מאפשרות לנו להציב אלטרנטיבה לעולמות הבנקאות והאשראי ולהחליף את המוסדות הפיננסיים המסורתיים. מידע בסיסי כמו שם, כתובת ואי־מייל יכולים להספיק לנו על מנת לאשר מימון לעיסקה. העוצמה של הדאטה בשילוב למידת מכונה מאפשרים לנו לבצע החלטות הנוגעות לסיכוני אשראי והונאה בתוך שניות, על בסיס אלפי נתונים עם רמת אמינות גבוהה ומחיר נמוך".

אייל גורה, מייסד Zebra Medical: "חברה כמו זברה מדיקל נסמכת על היכולת להשתמש בכוח מחשוב רב ולעבד כמויות גדולות של מידע באמצעות למידה עמוקה. בעבר הלא רחוק מכשירים רפואיים יצאו לשוק אחרי שנוסו על עשרות או מאות אנשים ורק אחרי ההפצה התגלו החסרונות של מכשירים אלו. היום ניתן ללמד מחשבים לנתח מליונים של מקרים קשורים או קודמים, להגיע לתובנות מדוייקות ומהירות יותר ובכך לאפשר למשל תמיכה בצוות רפואי עמוס וטיפול בחולים רבים יותר".

איך חברות צריכות להשתנות בעידן הביג דאטה?

"מי שלא יבצע את השינוי בתפיסה יישאר מאחור ואף עלול להיסגר"

 

דניאל קופל, מנכ"ל Prospera: "חברות צריכות להיות פתוחות ולהכניס טכנולוגיות חדשות על מנת להשאר רלבנטיות בשוק. הן צריכות לבחון איזה מידע נוסף הן יכולות לאסוף בתוך הארגון וכלפי חוץ, גם אם לעתים השימוש לא ברור מאליו. אימוץ כלי הניתוח המתאים הוא בדרך כלל פחות ברור מאליו, יש צורך לבחון את החלפות המוצעות בשוק ולראות כיצד

ניתן לשפר את ביצועי החברה בעזרתם".

חן אדמתי, מנהלת קבוצה באינטל: "בעידן הביג דאטה חברות צריכות להשתנות גם בהבטים טכנולוגים וגם בהבטים של תרבות ארגונית. מבחינה טכנולוגית, חברות צריכות להשקיע פחות בתשתיות דאטה רוחביות ולהתמקד יותר בתשתיות שיאפשרו להן לפתור בעיות עסקיות. בנוסף, רצוי להשקיע בתהליכי אוטומציה על מנת לייעל תהליכים בעזרת מודלים לומדים. ברמה התרבותית, תמיכת ההנהלה בתהליך היא חלק אינטרגלי להצלחה. ארגונים יצטרכו להשקיע בהסבת עובדים מפעילות הניתנת למיכון לתחומים אחרים. כל זאת מתוך הפנמה שהצלחה או כשלון של פרוייקט ביג דאטה טמונה בתמיכת הנהלה והטמעה נכונה בארגון".

אייל גורה, מייסד Zebra Medical: "השינוי העיקרי הוא תפיסתי. חברה צריכה להבין שבני אנוש לא מסוגלים לעבד את כמויות המידע בעצמו. ארגון צריך לחשוב כיצד לרכז את המידע בצורה שתאפשר מחקר קבוע ויעיל מבלי לבנות כל פעם מחדש את מאגרי המידע. דרושה השקעה ראשונית, בעיקר בתכנון ובחשיבה על איך מאגרי המידע יראו וימומשו בהמשך ומי יהיו הצרכנים שלהם בארגון. 

תגיות