אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קספרסקי: ישראל בין עשר המדינות עם רשתות ה- Wi-Fi המסוכנות ביותר

קספרסקי: ישראל בין עשר המדינות עם רשתות ה- Wi-Fi המסוכנות ביותר

ברשימת המדינות המובילות בעולם עם רשתות Wi-Fi לא מוצפנות נכללים יעדים נפוצים לתיירות

28.11.2016, 09:35 | מערכת כלכליסט
מניתוח מידע של יותר מ-31 מיליון נקודות גישה ל-Wi-Fi ברחבי העולם, מצאה מעבדת קספרסקי כי כל נקודה רביעית (28%) אינה מאובטחת ומהווה סיכון לנתונים האישיים של משתמשים. המשמעות היא שכל תעבורת הנתונים העוברת דרך רשתות אלה, כולל מסרים אישיים, סיסמאות, מסמכים ועוד, יכולה להיות מיורטת בקלות על ידי תוקפים. בין המדינות המובילות בשיעור הרשתות הלא מוצפנות נכללת גם ישראל.

על פי מעבדת קספרסקי, 25% מכלל רשתות ה- Wi-Fi בעולם אינן מוגנות בהצפנה או בסיסמא מכל סוג. במילים אחרות, המידע שהן משדרות חשוף לחלוטין ויכול להיקרא על ידי גורמים חיצוניים. 3% מנקודות הגישה האחרות משתמשות ב- WEP (Wired Equivalent Privacy) להצפנת נתונים. זהו פרוטוקול שאינו אמין, הניתן "לפיצוח" תוך דקות באמצעות שימוש בכלים הזמינים בחינם באינטרנט.

החלק הארי מיתר רשתות ה-Wi-Fi משתמשות בצורת הצפנה אמינה יותר המבוססת על משפחת הפרוטוקולים Wi-Fi Protected Access (WPA). המאמץ הנדרש לפריצה לרשתות אלו תלוי בהגדרות, כולל חוזק הסיסמא. לדוגמא, אם מדובר בסיסמא חלשה או ציבורית (המוצגת בבית קפה), גם אז יהיה הפורץ מסוגל ליירט כל תעבורה משודרת.

חשוב לציין כי בין 20 המדינות המובילות בעולם מבחינת שיעור רשתות Wi-Fi לא מוצפנות נכללים יעדים נפוצים לתיירות – תאילנד, צרפת, ישראל, ארה"ב, ועוד. מטיילים הם בין הקהלים הפגיעים ביותר, מכיוון שנקודת הגישה הקרובה ביותר היא לעיתים קרובות הדרך היחידה עבורם להישאר מקושרים.

"אנו מייעצים לכל המשתמשים לשמור על זהירות כאשר מתחברים ל- Wi-Fi. מומלץ לא להשתמש בנקודות גישה ללא סיסמאות ולא להשתמש בגישה ציבורית כדי לבצע פעילות בסיכון גבוה, כגון בנקאות מקוונת או קניות, כניסה לחשבונות באתרים או העברת מידע חסוי. אם סוג זה של מידע מיורט על ידי גורם חיצוני, הוא יכול לגרום לאובדן רציני, כולל נזק כספי. כמובן שאנו ממליצים להוסיף אמצעים נוספים להגנה על התעבורה, כגון טכנולוגית VPN", מסביר דניס לגזו, מומחה אנטי וירוס במעבדת קספרסקי.

פתרונות הדגל Kaspersky Internet Security ו- Kaspersky Total Security, משלבים כעת את מאפיין Secure Connection אשר מצפין את כל הנתונים הנשלחים ומתקבלים בערוץ תקשורת. בהתבסס על הגדרות המשתמש, Secure Connection יכול לרוץ באופן אוטומטי כאשר מנסים להתחבר לרשת שאינה מאובטחת, או כאשר מבצעים פעולה ברמת סיכון גבוהה ברשת.

לדוח המלא – ראו כאן

 

 

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
כשאני מכניס ראוטר חדש לבני משפחתי ולחברים
אני במכוון משאיר את זה פתוח ולא מוצפן. למרות כל ה"אי המלצה" של כולם. 1. קודם כל, כל מי שמעביר מידע רגיש, מצפין אותו בשיטות מודרניות. נראה אתכם פורצים SSL סטנדרטי, שמרוב שהוא זול וזמין מצפינים איתו אפילו קריאת מאמרים בויקיפדיה by default. 2. זה מאפשר אינטרנט חופשי וחינמי באזור לכל מי שרוצה- ומאפשר שיתוף. 4. אין ססמאות לזכור ולשתף. זה פשוט עובד!
מתקין בשקל  |  12.12.16
2.
למשפחה וחברים בלי ססמה- המשך...
5. כל כבל בין שני ראוטרים, מעביר את המידע לא מוצפן. למה שהאקר יבוא לביתי בשביל הראוטר שלי? יש מקומות עם תעבורה הרבה יותר שווה ולא מוצפנת. ובכלל- כל הקונספט הזה של הצפנה בשכבות 2-3 של ה OSI, זה מיותר. 6. בשימוש הנפוץ ב WPA האבטחה היא בדיחה. כי בד"כ, הססמה גלויה לכל מי ששואל. וקל לגרום לכולם להתחבר מחדש. 7. האם כחברה אנחנו מעדיפים שאנשים ישתמשו ב LTE או ב wifi? ברור ש wifi בריא יותר בעיקר מבחינת קיבולת ורמות הקרינה "הלא מזיקה". 8. devide and conquer זו שיטה פטתית של אנטיווירוסים למקסם רווחים.
מתקין בשקל  |  12.12.16