אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נציגי היועמ"ש: "רק בימים האחרונים התחלנו לבחון את נהלי ניגוד העניינים של שמרון" צילום: חיים צח, גיל נחושתן

נציגי היועמ"ש: "רק בימים האחרונים התחלנו לבחון את נהלי ניגוד העניינים של שמרון"

הנציגים אמרו את הדברים בתגובה לשאילתות הנוגעות לפרשת הצוללות שעלו בוועדת השקיפות והסבירו כי הסדרי ניגוד העניינים לא נבדקו עד כה כי שמרון הוא אדם פרטי. יו"ר הוועדה, ח"כ סתיו שפיר: "אתם מצפים שרק אחרי בזבוז כספי מדינה ופגיעה בביטחונה ייבחנו ההסכמים הללו?"

28.11.2016, 16:31 | רוני זינגר

"עו"ד דוד שמרון הוא אדם פרטי שלא עוסק במשרדי הממשלה. רק בימים האחרונים התחלנו לבחון מחדש את נהלי הסדרת ניגוד העניינים הנוגעים לראש הממשלה", כך אמרו בצהריים נציגי היועץ המשפטי לממשלה ומשרד ראש הממשלה בדיון שהתקיים בוועדת השקיפות בכנסת. הדיון שהתקיים אתמול (א') היה בנושא נוהלי ניגוד עניינים והסדרתם במשרדי הממשלה, זאת על רקע פרשת הצוללות בה מעורב עורך דינו של ראש הממשלה, דוד שמרון, ומעורבותו המקצועית בעסקאות מסחריות.

קראו עוד בכלכליסט

בתשובה לשאילתות ששלחה ועדת השקיפות למשרד המשפטים לפני הדיון התקבלו שלושה הסכמי ניגודי עניינים הקשורים לנתניהו, שניים מהם נוגעים לתפקידו כשר התקשורת. ההסכם היחידי עם משרדו של עו"ד שמרון עוסק בתחום התקשורת. יו"ר הוועדה, ח"כ סתיו שפיר, שאלה: "איך קרה שיש הסכם ניגוד עניינים רק בנוגע לתפקידו של נתניהו כשר תקשורת? אתם מצפים שזה יצוף מעצמו? שרק אחרי פרשיות שבהן כספי מדינה יבוזבזו ובטחון המדינה ייפגע חלילה, ייבדקו ניגודי הענייינים האלה?". בתשובה לכך השיב נציג היועץ המשפטי לממשלה כי "שמרון הוא אדם פרטי שלא עוסק במשרדי הממשלה - רק בימים האחרונים התחלנו לבחון מחדש את נהלי הסדרת ניגוד העניינים הנוגעים לראש הממשלה".

מימין: עו"ד דוד שמרון וראש הממשלה בנימין נתניהו, צילום: חיים צח, גיל  נחושתן מימין: עו"ד דוד שמרון וראש הממשלה בנימין נתניהו | צילום: חיים צח, גיל נחושתן מימין: עו"ד דוד שמרון וראש הממשלה בנימין נתניהו, צילום: חיים צח, גיל  נחושתן

היועצת המשפטית למשרד רה"מ, שלומית ברנע פרגו, השתתפה בדיון אך נמנעה מלהוסיף מידע בעניין שמרון ורק אמרה כי, "אנחנו עוסקים בדברים שקשורים לפעילות משרד ראש הממשלה. לא בדברים שקשורים לענייניו הפרטיים של ראש הממשלה".

בתשובה לשאלותיה של שפיר על שקיפות ופרסום של שאלוני ניגודי העניינים שעליהם חותמים שרי הממשלה ועובדי המדינה, ענו נציגי משרד המשפטים ונציבות המדינה כי לא ניתן לפרסם אותם "מחשש לפגיעה בצד שלישי", ו"כדי למנוע מצב שבהם אנשים איכותיים לא ירצו להגיע לשירות הציבורי מתוך חשש לחשיפת ההסכמים שלהם". בתגובה אמרה שפיר כי "ראוי שתבדקו מה יותר משמעותי - הימנעות של אנשים איכותיים מכניסה למגזר הציבורי או הפוליטיקה, הפחד מחשיפה אישית, או הפחד מגודל השחיתות שיש במערכת. לא בטוח שהשירות הציבורי זקוק לאנשים שיש להם כל כך הרבה להסתיר".

תגיות