אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נאמני אורתם סהר הגישו לביהמ"ש הצעת רכישה חדשה. נציג מחזיקי האג"ח: "סיכון אדיר לנושים" צילום: אוראל כהן

נאמני אורתם סהר הגישו לביהמ"ש הצעת רכישה חדשה. נציג מחזיקי האג"ח: "סיכון אדיר לנושים"

ההצעה של רענן אלוני יחד עם אנשי העסקים חנן אסיאג ואמנון אמר כוללת התחייבות לביצוע 13 פרויקטים בלבד מתוך 36 פרויקטים. עו"ד חיות גרינברג המייצגת את העובדים: "בהתחשב בהצעה הנוכחית הם יעדיפו פירוק כדי לקבל שכר מביטוח לאומי"

28.11.2016, 18:59 | דותן לוי
נאמני חברת אורתם סהר הציגו היום (ב') הצעה חדשה ומעודכנת לרכישת החברה על ידי קבוצת אנשי עסקים המאחדת את חנן אסיאג, אמנון אמר ורענן אלוני, שהגיש לאחרונה הצעת רכש עצמאית וחבר כעת אל השניים.

קראו עוד בכלכליסט

ההצעה כוללת רכישת 100% ממניות החברה כאשר במידה וההצעה תאושר בכוונתם לברור בין הפרויקטים הקיימים, כך ש-13 מהפרויקטים ביצועם יימשך כרגיל, ב-5 פרויקטים אחרים הביצוע יופסק והביצוע ביתר הפרויקטים – 18 במספר יוכרע בהמשך בהתאם להסכמות שיתקבלו עם היזמים מזמיני העבודות. במידה וההצעה תאושר תינתן ל-3 הרוכשים שהות של 30 יום להודיע לנאמנים האם הושגה הסכמה עם היזמים והביצוע נמשך או מופסק.

ההסדר הכספי לקופת הסדר הנושים שתנוהל על ידי הנאמנים יכלול תשלומים שייגבו מהחברות השונות בהיקף של כ-10 מיליון שקל מ-5 פרויקטים. תקבולים אלה יועברו לקופת הקפאת ההליכים עד לפירעון בסכום של 20 מיליון שקל כאשר לאחר מכן יועברו הכספים לחברות. בנוסף, יועבר תשלום של 70 מיליון שקל ב-5 תשלומים שנתיים שווים. כל רווחי החברות בתקופת ההסדר אשר יעברו סכום מצטבר של 150 מיליון שקל ועד 200 מיליון שקל, החברות ישלמו 40% ממנו לקופת ההסדר. בהמשך, ומחודש מרץ 2017 כל פרויקט חדש שיכנס לחברות לא ייכלל בתחשיבי הרווח הללו.

עו"ד שאול ברגרזון, נאמן אורתם סהר, צילום: עמית שעל עו"ד שאול ברגרזון, נאמן אורתם סהר | צילום: עמית שעל עו"ד שאול ברגרזון, נאמן אורתם סהר, צילום: עמית שעל
הפרויקטים שנכללים בהצעה הם: חריש אורנג' רייסדור, חריש בלו רייסדור, חריש פמילי רייסדור, מגדלי שיר - סונג טאוארס רייסדור, אריאל שלב א' ושלב ב', מגדל הספורט, רכבת העמק, מגדל רמה, מתחם אסותא, אושן עין הים, אנפה אופק חופים, אקו גינדי זייתוני.

הפרויקטים שהחברה הודיעה כי לא תבצע הם: אאורה נתניה, אאורה חולון, מלון W, פיבקו על הים, וגלים כסופים.

הפרויקטים שלגביהם טרם ברור האם יימשך בהם הביצוע הם: רחבעם זאבי, ביאנקיני, יפת השמש, מפרש ודוגית – אופק חופים, שער העיר לוד, קריית הספר, המשתלה, אוק רמת השרון, מצליח ב', הגוש הגדול, צוריאל, הירקון 29, בסר 4, נאות חריש, נויה, פרימוורה, וילה וי, גני תקווה רותם שני.

בדיון שהתקיים מול השופט אורנשטיין אמר עו"ד שאול ברגרזון, נאמן החברה, כי מדובר בהצעה מבוססת ומגובשת. "אני לא יכול לומר שהיא טובה יותר מההצעה הקודמת, אולי אפילו פחות טובה, אבל לפחות זאת ההצעה שנמצאת היום לאחר מו"מ קשה ומיגע. השקענו בהצעה הזאת הרבה מאד זמן ואנרגיה כדי להביא לבית המשפט את ההצעה הזו", אמר ברגרזון.

יחד עם זאת, עו"ד נאור המייצג את מחזיקי האג"ח אמר כי מדובר בהצעה גרועה משמעותית ממה שהוצג קודם לכן, "ספק אם היא עדיפה לעומת חלופת הפירוק כי אנחנו נותנים נכסים באחוזים משמעותיים למשקיע. ההצעה הזאת גורמת לסיכון אדיר לנושים הרגילים באופן שהיא מותירה סימני שאלה ביחס לערבויות שחולטו". בנימוקו התייחס עו"ד נאור בעיקר אל הרשימה של הפרויקטים לגביהם לא ברור המשך הביצוע.

גם עו"ד חיות גרינברג המייצגת את העובדים אמרה כי בהתחשב בהצעה הנוכחית העובדים יעדיפו גם הם את חלופת הפירוק. כך שיוכלו אולי לקבל את שכרם מהביטוח הלאומי.

תגיות