אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הצמחונים זועמים: שטר ה-5 ליש"ט החדש עשוי משומן בעלי חיים צילום: איי פי

הצמחונים זועמים: שטר ה-5 ליש"ט החדש עשוי משומן בעלי חיים

השטר החדש עשוי בין השאר מחֵלֶב נרות המבוסס על שומן מהחי הנמצא בפולימר, שהוא חומר חזק ועמיד יותר משטרות הנייר הרגילים. אלפים חתמו על עצומה להסרת מרכיב זה

29.11.2016, 16:27 | שירות כלכליסט

הביטוי "ארנק שמן" קיבל זה עתה משמעות חדשה בבריטניה. צמחונים וטבעוניים במדינה זועמים לאחר שנחשף כי שטר ה-5 ליש"ט החדש עשוי בין השאר מחֵלֶב נרות המבוסס על שומן מהחי, הנפוץ בעיקר בתעשיית הנרות והסבון.

המידע נחשף כאשר הבנק המרכזי של אנגליה השיב לגולש בטוויטר ששאל אם אכן יש שומן מן החי בשטר. בתגובה רשם הבנק כי "יש כמות קטנה של המרכיב בכדוריות הפולימר המשמשות ליצירת מצע הבסיס של שטרות ה-5 ליש"ט". השימוש בפולימר לשטר החדש נעשה כיוון שזהו חומר חזק ועמיד יותר משטרות הנייר. השטר החדש קטן בכ-15% מהשטר הקודם והחומר שממנו הוא עשוי דוחה לכלוך ולחות כך שהוא לא נהרס בכביסה או כשמשקה נשפך עליו.

קראו עוד בכלכליסט

עד כה חתמו למעלה מ-1,700 תומכים בעצומה הדורשת שהבנק יחדל מהשימוש במרכיב השומן בייצור השטר.

שטר 5 ליש"ט החדש. 30 מדינות כבר משתמשות בחומר זה, צילום: איי פי שטר 5 ליש"ט החדש. 30 מדינות כבר משתמשות בחומר זה | צילום: איי פי שטר 5 ליש"ט החדש. 30 מדינות כבר משתמשות בחומר זה, צילום: איי פי

"שטרות ה-5 ליש"ט החדשים מכילים שומן מן החי... הדבר לא מקובל על מיליוני הצמחונים והטבעונים בבריטניה. אנו דורשים כי תחדלו מהשימוש במוצרים מן החי בייצור השטר שבו עלינו להשתמש", נאמר בעצומה. 

הציוץ פשט ומשתמשי הרשתות החברתיות הביעו שאט נפש מהמידע. "שטר ה-5 ליש"ט החדש אינו טבעוני. האם בין החלטות השנה החדשה של כולם היה לעשות דברים מטורפים כמו שימוש בבשר ליצירת כסף"?, כתב משתמש בשם דן האנקס.

אחר אמר: "זה כל כך מיותר ב-2016. אני לא אהיה מוכן לקבל שטרות אלה. אירוני שאת השטר הראשון שהגיע לידי תרמתי למקלט לבעלי חיים".

"כצמחוני אני לא פעם מוצא עצמי צוחק מהציוצים המיליטנטים של הטבעוניים. אז כעת אסור לנו להשתמש בשטר החדש כי הוא לא טבעוני? צאו מכאן", כתב משתמש אחר.

הכנסת השטרות החדשים למחזור תכניס את בריטניה לרשימה של למעלה מ-30 מדינות שכבר משתמשות בחומר זה בשטרותיהן. אוסטרליה הייתה הראשונה להנפיק שטרות פולימריים, ב-1988 ולאחריה החלו לעשות זאת גם ניו זילנד וסינגפור.

תגיות