אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יופי מקפיא: יצירות מדהימות של הטבע בקרח צילום: איי פי

יופי מקפיא: יצירות מדהימות של הטבע בקרח

לפעמים קור עז הוא יתרון, בייחוד במקומות עתירים בקרחונים שיוצרים לעיתים מראות מופלאים

09.12.2016, 23:26 | מערכת כלכליסט
1.הנהר הכחול, גרינלנד. נהר זה הוא גן עדן לחובבי הקיאקים. מי הקרח מהפשרתו של הקרחון "פיטרמאן" ממלאים את השטחים הנמוכים שעליו במים כחולים מהממים. הצבע הכחול מגיע מהמשקעים הלכודים בקרח.
צילום: שאטרסטוק
2.מפלי הקרחון של סוואלבארד, נורבגיה. פירוש שמו של הקרחון  - "סוואלבארד" – הוא " חופים קרים". זהו ארכיפלג בחוג הארקטי וכן קצהו הצפוני ביותר של נורבגיה וכן של אירופה. הוא עומד בין יבשת נורבגיה והקוטב הצפוני, אולם חרף מיקומו, אקלימו פחות קר מהצפוי בשל זרם הגולף החמים העובד במקום. 60% משטח האיים מכוסה קרח ושולי הקרחון מלאים במפלים של מים קרחון מופשרים.
צילום: שאטרסטוק
3.מערת הקריסטלים, איסלנד. המערה בתוככי הקרחון נוצרת ממי הקרחון החודרים דרך סדקים וממיסים חלל בלב הקרח. בשל תנועתו המהירה של הקרחון –1 מטר ליום –נוצר סדק שדרכו חודר אור המאיר באופן אחיד את פנים המערה. הכניסה למערה בטוחה רק בחודשי החורף כשהקור מקשה את הקרח.
צילום: wikimedia
4.קרחון בריקסדאל, נורבגיה. זהו אחד הקרחונים הנגישים והמוכרים ביותר שבשלוחות קרחון "ג'וטסטדלסברין" (Jostedalsbreen ) בנורבגיה. בקצה השלוחה ישנו אגם של מי קרחון מופשרים. בעזרת ציוד מתאים וכן הדרכה מוסמכת, ניתן לטפס על מסות הקרח בני מיליוני השנים.
צילום: איי פיצילום: איי פי
5.בירת'דיי קניון, גרינלנד. ערוץ עמוק זה נוצר בידי מימי שלגים מומסים. עומקו 45 מטרים. ניתן לראות את שכבות הקרח ההיסטוריות על גבי דפנות הערוץ. על קרקעית הנהר נוצר משקע של קריקונייט– משקע חלקיקי אבק כהה בקרח.
6.קרחון "רגל הפיל", גרינלנד. קרחון ייחודי זה עומד בצפון-מזרח גרינלנד. חלקו התחתון אפור כתוצאה מהמסה ואידוי של הקרח והשלג.
7.קרחונים מפוספסים, היום הצפוני. על פי רוב לקרחונים יש פסים כחולים וירוקים אולם לעיתים יש בהם גם פסים חומים -  מייחוד אלו מהים הצפוני. קרחונים בעלי פסים רבגוניים בצהוב, חום, שחור וכחול, נפוצים למדי במי הקרח של אנטרקטיקה. תופעה זו נוצרת כשחלקי קרחון צונחים למי הים, הקופאים על פני הקרחון במשך אלפי שנים.
8.מגדלי הקרח של הר ארבוס, אנטרקטיקה. מאות מגדלי קרח מפוזרים על פני הר ארבוס. הר הגעש הפעיל הוא המקום היחיד כנראה בקוטב הדרומי שבו דרים בכפיפה אחת קרח ואש. גובהם של ארובות הקרח מגיע עד ל-20 מטרים והם פולטים זרמי אדים לשמים. חלק מהאד קופא בפיר הארובה ומחוצה לו מה שמרחיב ומגביה אותם.
צילום: שאטרסטוק
9.המפל הקפוא, ארה"ב. מפל  קרח זה – "ניב הזאב" – עומד ליד קולורדו. עמוד הקרח העצום נוצר כתוצאה מקפיאתו של המפל במזג אוויר קר במיוחד ומגיע לגובה של 50 מטרים ולקוטר של 8 מטרים.
צילום: wikimedia
10.פניטנטס", צ'ילה וארגנטינה. ה"פניטנטס" הם "קוצי" קרח הנוצרים במישורים בגובה רב ברכס הרי האנדים, יותר מ-4 קילומטרים מעל גובה פני הים. גובהם נע בין סנטימטרים בודדים עד ל-5 מטרים. אנשי האנדים מייחסים את התופעה לרוחות החזרות והמהירות. והמדענים טוענים כי גם אור החמה הנלכד בקרח משתקף וגורם להפשרה בלתי אחידה של הקרח.

תגיות