אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ליברמן דורש בניגוד להתחייבותו: לדון מחדש בסעיפים בהסכם תקציב הביטחון כחלון-יעלון צילום: אלכס קולומויסקי

ליברמן דורש בניגוד להתחייבותו: לדון מחדש בסעיפים בהסכם תקציב הביטחון כחלון-יעלון

זאת למרות ששר הביטחון הבטיח לכבד את ההסכם שהסדיר את תקציב הביטחון לשנים הקרובות. עוד טען בנוגע למעורבות האיראנית בתאגיד הצוללות טיסנקרופ: "האיראנים לא נגישים להחלטות"

06.12.2016, 11:42 | שחר אילן

שר הביטחון אביגדור ליברמן אומר שירצה לפתוח לדיון מחדש סעיפים בהסכם כחלון יעלון. לדבריו, "יש סעיפים שנרצה לדון עליהם". עם זאת טען שלא מדובר בלפתוח את ההסכם.

בהסכם הקואליציוני התחייב ליברמן לכבד את הסכם כחלון יעלון, שהסדיר את תקציב הביטחון לחמש השנים הקרובות. אתמול (ב') אמר "שזה הסכם לא פשוט. קודמי התחייב שבמשך חמש שנים לא ייפתח שום סעיף וכי נכבד את כל ההתחייבויות, גם כאלה שאני לא שלם עם חלקן". בין הנושאים שליברמן מערער עליהם בהסכם: נושא הפנסיות לאנשי הקבע ונושא קיצור השירות בשנתיים, שניהם נושאים שיאושרו בחוק ההסדרים הקרוב. "יש רציפות שלטונית. מילה זו מילה". כן הוא מתכוון לבקש תקציבים נוספים להערכות לשעת חרום, נושא שעליו יפורסם היום אחר הצהרים דו"ח חמור ביותר של המבקר. ליברמן דיבר בסקירה על תקציב משרדו בוועדת הכספים של הכנסת.

קראו עוד בכלכליסט

ליברמן אמר עוד שהמעורבות האיראנית בתאגיד טיסנקרופ עומדת על 3-5% בלבד וכי האיראנים אינם נגישים להחלטות בתאגיד. לדבריו המעורבות הגרמנית בחברה הגרמנית "היתה ידועה ולא היתה שום אלטרנטיבה". הוא אמר, ש"כל הדברים נחתכו לפני שהגעתי למשרד הביטחון. בסופו של דבר מי שיעבור על הפרוטוקולים של הישיבות של המועצה לביטחון לאומי יראה שלא כצעקתה. המציאות והעובדות מאוד רחוקות ממה שלפעמים קיבלנו מהמרקע".

אביגדור ליברמן, שר הביטחון, צילום: אלכס קולומויסקי אביגדור ליברמן, שר הביטחון | צילום: אלכס קולומויסקי אביגדור ליברמן, שר הביטחון, צילום: אלכס קולומויסקי

עוד אמר שר הביטחון שהושג כל המימון למכשול התת קרקעי בעוטף עזה והעבודות יצאו לדרך. לדבריו, "זה היה מאבק לא פשוט. הכנסת וראשי רשויות בעזה עזרו. העבודה יצאה לדרך, אבל היא החלק הפשוט. החלק הקשה היה למצוא מקור לזה מחוץ לתקציב".

תקציב משרד הביטחון יהיה הגדול אי-פעם ויעמוד על 70.68 מיליארד שקל ב-2017 ו-70.47 מיליארד שקל ב-2018, זאת ללא כספי הסיוע מארה"ב וההרשאות להתחייב המסתכמות בכל אחת מהשנים בכמה עשרות מיליארדי שקל.

תגיות