אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מי צריך מסעדות? הערים עם מאכלי הרחוב הטעימים בעולם צילום: שאטרסטוק

מי צריך מסעדות? הערים עם מאכלי הרחוב הטעימים בעולם

מרק ראמן בסינגפור, אורז דביק בבנגקוק או תבשילי טאג'ין במרקש - יש מקומות שבהם האוכל בדוכנים מצדיק ביקור מיוחד

08.12.2016, 21:02 | שירות כלכליסט

אם הייתם בניו יורק ולא זללתם נקניקיה בלחמנייה מדוכן רחוב, אז לא חוויתם עד הסוף את העיר. באותה מידה, טיול רגלי ברחובותיה של בנגקוק לא שלם ללא מנה של "ספייסי נודלס", אטריות ברוטב חריף, המוגשות בדוכני הרחוב. מאכלי רחוב הם לא רק מהירים, זולים ומשביעים, הם גם מאפשרים לכם לחוות פן נוסף של חיי היום-היום המקומיים.

קראו עוד בכלכליסט

אמנם כל הערים המרכזיות בעולם מלאות בדוכני מזון ברחוב, אולם קומץ מהן בליגה אחרת מכל האחרות. אתר ביזנס אינסיידר ערך רשימה של שש ערים כאלו.

סינגפור

 

זו אחת הערים עם אוכל הרחוב הבטוח בעולם הודות לאכיפה מחמירה של חוקי היגיינה ומרכזים מתוחמים למכירת אוכל רחוב. אל תהססו להתנסות – דוכני הרחוב מחויבים להציג תעודה ובה דירוג הניקיון שלהם.

אחד המרכזים הפופולאריים ביותר הוא "מקווסל פוד סנטר", בסמוך לצ'יינה טאון. גם מרכז "הונג לים" מעולה לדגימת "לאסקה" חריפה וכן מאכלי נודלס עם פירות ים. בשביל סטאי טעים רדו ל"חגון פוד וילג'" ליד הים.

אוכל רחוב בסינגפור, צילום: שאטרסטוק אוכל רחוב בסינגפור | צילום: שאטרסטוק אוכל רחוב בסינגפור, צילום: שאטרסטוק

 

סידני

 

סצנת מאכלי הרחוב בסידני רב-גונית ביותר, בין אם חשקה נפשכם ב"באן מי" וייטנאמי או המבורגר בקר. דוכני המזון בעיר הם מהנקיים בעולם הודות לחוקי בריאות נוקשים וביקורות ניקיון תכופות.

משאיות המזון המהיר פזורות ברחבי העיר כך שאין מקום מרכזי אחד לדגום מאכלי רחוב. ישנה אפליקציה שבה ניתן לראות היכן הם נמצאים בכל יום - Sydney Food Truck.

אם במקרה אתם בעיר באוקטובר גשו לשוקי האטריות הליליים בהייד פארק כדי לדגום מנת "ראמן" או "פו". מאכלי רחוב אסייתיים אפשר למצוא בכל ימות השנה בקמראמאטה או מריקוויל - הפרברים המערביים של סידני.

אוכל רחוב בסידני, צילום: Emily C./Yelp אוכל רחוב בסידני | צילום: Emily C./Yelp אוכל רחוב בסידני, צילום: Emily C./Yelp

 

איסטנבול

 

אכילה ברחוב היא למעשה דרך חיים בעיר הגדולה בטורקיה. כמעט אין רחוב ללא דוכן רחוב או קיוסק אוכל מהיר. רחובות העיר הם מכרה זהב קולינארי ובו אפשר למצוא הכל מכל - החל מבייגל "סימיט" וכלה בפיצה המקומית, "לאמאקון". על אף שלרוב המזון בטוח למאכל רצוי לנקוט משנה זהירות פה ולדבוק במאכלים מבושלים ולהימנע מבשר ומפירות ים בדוכני רחוב.

מומלץ במיוחד לדגום את הדוכנים בשוקי התבלינים אמינונו וקוצ'וקפזאר.

מתוקים בדוכן רחוב באיסטנבול, צילום: שאטרסטוק מתוקים בדוכן רחוב באיסטנבול | צילום: שאטרסטוק מתוקים בדוכן רחוב באיסטנבול, צילום: שאטרסטוק

בנגקוק

מאכלי רחוב הם חלק כה אינטגרלי מחיי העיר עד כי אפשר לאכול לשובע מדי יום מבלי להניח כף רגל במסעדה כלל. אפשר למצוא את כל טווח הארוחות – החל מארוחת בוקר וכלה בקינוחים – בדוכני הרחוב. בעיר יש כ-12 אלף דוכנים, אולם לא לכולם יש רישיון. לכו על הדוכנים שיש בהם מדבקה של פנים מחייכות – תו תקן של הרשויות.

מומלץ לדגום את הדוכנים ביאוואראט – הצ'יינה טאון המקומי, וכן בשוק הלילי בסוי 38 ליד כביש סוקומביט שם ניתן להתענג על נודלס אורז מוקפצות, אורז מנגו דביק ועוד. כדי לאכול את הנודלס הטובות בעיר עם ציר חזיר וירקות, בקר וצ'ילי בקרו בסמטת דוכני האטריות הצפים בוויקטורי מוניומנט.

אוכל רחוב בבנגקוק, צילום: שאטרסטוק אוכל רחוב בבנגקוק | צילום: שאטרסטוק אוכל רחוב בבנגקוק, צילום: שאטרסטוק

מרקש

 

מאכלי הרחוב של מרקש שבמרוקו הם מהמאכלים המיוחדים והמלהיבים ביותר בעולם. זאת הודות למגוון התבלינים, הצבעים, הטקסטורות וההשפעות המקומיות. על אף שהבטיחות לא בדיוק בראש מעיניהם של בעלי דוכני הרחוב, הרי שישנם מבדקי פתע תכופים ושאריות המזון נזרקות לפח מדי לילה. אולם בכל זאת, כשדוגמים את המזון במרכז העיר האייקוני - ג'מה אל פנה - כדאי להיות זהירים, וללכת על מאכלי טאג'ין, כריכים ומזון מבושל עד כמה שניתן.

כל לילה הכיכר הופכת לחדר האוכל הגדול בעיר, ושופעת ריחות וטעמים מרגשים.

אוכל רחוב במרקש, צילום: שאטרסטוק אוכל רחוב במרקש | צילום: שאטרסטוק אוכל רחוב במרקש, צילום: שאטרסטוק

 

מומביי

 

בעיר השוקקת ישנם 250 אלף דוכני רחוב וזהו מקום מסעיר להתנסות במאכלי הרחוב המקומיים. רוב האוכל מוגש ברוחב לב, מזין וממלא ביותר אולם זהירות – ישנם רק 17 אלף מוכרי מזון מורשים והיגיינה היא בעיה גדולה פה. לכו על מזון מבושל והימנעו ממאכלי חלב.

מקומות ששוה לבקר בהם הם רחוב שיוואג'י ורחוב רג'וואדקארבקולובה. גם בג'והוביץ' ובצ'אופאטיביץ' יש דוכנים ששווה לדגום.

אוכל רחוב במומביי, צילום: שאטרסטוק אוכל רחוב במומביי | צילום: שאטרסטוק אוכל רחוב במומביי, צילום: שאטרסטוק

תגיות

12 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
באירופה הקלאסית אין אוכל רחוב וזה לא סתם
אוכל רחוב מתקשר עם חוסר תרבות וכלכלה זולה. לכן בארצות כמו תורכיה מרוקו ויאטנם תאילנד ודומים אוכלים ברחוב. (בחלק מהן גם יורקים ברחוב). אוכל רחוב בארצות מתורבתות מגיע ממהגרים (רובע סיני בניו יורק דוכני ערמונים בצרפת) ומתקשר עם זול ולא תמיד הגייני
דני  |  09.12.16
8.
האנוי!
בוויטנאם כולם אוכלים ברחוב. הבתים כל כך קטנים וצרים שפשוט אין מקום לאכול בהם, אז בכל שעות היום ובעיקר בבוקר, רואים משפחות שלמות יושבות על כסאות פלסטיק קטנים, מבשלים ואוכלים על המדרכה ליד הבית. דוכני האוכל בחוץ הם אינסופיים. בכל פינה מישהו מציע משהו לאכול. המחירים? תייר צריך ויכול להתמקח טיפה כי לפעמים יזרקו לו מחיר "מערבי" אבל שיפודי עוף בבאגט אמורים לעלות סביב חצי דולר עד דולר. כנ"ל מרקי PHO או באנים למיניהם (הכי טעים בעולם bhan cuon - למי שלא מקפיד על כשרות...)
גבי  |  09.12.16
לכל התגובות