אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ווטסון של IBM בא לעשות סדר בסייבר

ווטסון של IBM בא לעשות סדר בסייבר

מחשב העל מקבל עליו משימה חדשה: סריקת איומי סייבר והתאמת תגובת המערכות. בנוסף, ווטסון מסוגל להתמודד עם איומים לא מוכרים תוך שימוש באמצעים ביומטרים מבוססי דפוסי התנהגות והקשר

07.12.2016, 17:20 | רפאל קאהאן

IBM השיקה אתמול (ג') באופן רשמי את תוכנית הבטא של יכולות הסייבר של ווטסון, מערכת מחשוב-העל מבוססת ענן שלה. ווטסון, שהתחיל את חייו כמנצח בשעשועוני טלוויזיה, חילטר כשף ובהמשך התמקצע כרופא, מוצג היום כפיתרון האולטיבמטיבי להגנה על חברות וארגונים מפני האקרים ונוזקות.  

קראו עוד בכלכליסט

התוכנית להפוך את ווטסון לשוטר סייבר החלה לפני כשנה בשיתוף עם כמה מהאוניברסיטאות המובילות בתחום. מאז הוסיפו ב-IBM עוד שורה של נסיינים בעיקר חברות מתחומי הפיננסים, הרכב והבריאות, שנחשבים מטרות איכות עבור עברייני סייבר. 

 , צילום: יבמ צילום: יבמ  , צילום: יבמ

המערכת מבוססת על יכולות ביג דאטה, בינה מלאכותית ולמידת מכונה. ווטסון משמש כדי לסרוק את האיומים המגיעים למחשבי הלקוחות, למיין אותם ולהתאים את תגובת המערכות אליהם. עם זאת, המערכת עדיין משמשת רק לייעוץ למומחי הסייבר ולא מחליפה אותם. 

IBM גייסה עד כה כ-40 ארגונים לתכנית הבטא. החברה מעוניינת לבדוק את היכולות של ווטסון ללמוד את האיומים. הטכנולוגיה, שב-IBM מכנים מערכת קוגניטיבית, אמורה לזהות אם איום מסויים משוייך לזן של נוזקה, קמפיין סייבר או תוקפים מסויימים. על פי הזיהוי, ווטסון אמור לספק למומחים את המידע הנדרש על מנת להתמודד עם האיום. 

בנוסף, ווטסון מסוגל להתמודד עם איומים לא מוכרים תוך שימוש באמצעים ביומטרים מבוססי דפוסי התנהגות והקשר. אמצעים אלה אמורים להפריד בין איומים אמיתיים לבין מצבים לא צפויים אך לא מאיימים. ההטמעה של המערכת בקרב לקוחות אמיתיים תסייע למפתחי המערכת ללמד אותה להתמודד עם פעילות בעולם האמיתי ולא רק במעבדה. 

ב-IBM מאמינים שבעתיד השיטות שהיא מפתחת יהפכו לחלק מכל מערך אבטחת מידע ארגוני. על פי מחקר של החברה, כבר כיום, כ-7% מהארגונים משתמשים בטכנולוגיה קוגניטיבית בצורה כזו או אחרת במערכי אבטחת המידע שלהם. המספר הזה צפוי לגדול ככל שהטכנולוגיות האלה יתפתחו וישתכללו.

תגיות