אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שנה לאחר שסגרה את האפליקציה הקודמת שלה: האוספרטי הישראלית גייסה 52 מיליון דולר

שנה לאחר שסגרה את האפליקציה הקודמת שלה: האוספרטי הישראלית גייסה 52 מיליון דולר

Live On Air, העומדת מאחורי אפליקציית הוידיאו הקבוצתי, סגרה רק בספטמבר אשתקד את האפליקציה הקודמת שלה מירקט. כעת היא מגייסת סכום גדול מסקויה, גריילוק ואלף, והאפליקציה החדשה שלה מובילה את רשימת האפליקציות הלוהטות באפסטור

10.12.2016, 19:52 | מאיר אורבך

אפליקציית הווידיאו הקבוצתי האוספרטי (Houseparty) גייסה 52 מיליון דולר מסקויה, גריילוק ואלף. האפליקציה היא פרי פיתוחה של חברת Live on Air הישראלית. החברה, שבין מייסדיה בן רובין, סגרה בספטמבר שנת 2015 את המוצר שבעקבותיו התפרסמה, אפליקציית השידור החי מירקט.  

קראו עוד בכלכליסט

מירקט נסגרה לאחר שמייסדיה הבינו שלאפליקציות שידור חי אין מקום עצמאי, אלא רק יכולת קיום בתוך רשתות חברתיות דוגמת פייסבוק או טוויטר. לאחר שטוויטר סגרה את השער למשתמשי מירקט היא סגרה אותה סופית ועברה לפתח את האוספרטי. האפליקציה החדשה שהפכה ללהיט מיידי מאפשרת לעשות שיחות וידיאו מרובות משתתפים עם חברים בלבד.

בן רובין בן רובין בן רובין

כיום מככבת האפליקציה בראש רשימת האפליקציות הלוהטות באפסטור ונמצאת ברשימת עשר האפליקציות המבוקשות עם למעלה ממיליון הורדות וקצב הורדות הולך וגובר. בישראל האפליקציה היא בראש רשימת ההורדות באפסטור.

 

על פי דיווח ב"וול סטריט ג'ורנל", קרנות רבות בעמק הסיליקון ביקשו להשקיע בחברה התוססת, אבל סקויה ניצחה את כולן. מקורב לחברה אמר ל"כלכליסט" כי משקיעים רבים בעמק הסיליקון רצו להיכנס לחברה. "מעולם לא קרה לי שכל כך הרבה משקיעים היו מוכנים להיכנס להשקעה בחברה בכל מחיר ובכל שלב". לסקויה יש היסטוריה מאוד מוצלחת בהשקעה ביישומים דוגמת האוספרטי. הקרן היתה המשקיעה היחידה בווטסאפ שנמכרה לפייסבוק ב-19 מיליארד דולר, וכן השקיעה בעבר ביו טיוב ואינסטגרם.

מה שמייחד את האוספארטי הוא היכולת לפתוח את האפליקציה ולהיות בה ללא סוף, ללא קשר לשאלה האם החברים נמצאים בצד השני או אם לאו. כלומר, ניתן לעלות לשיחה ופשוט לחכות לחברים שיעלו אליה. הבדל נוסף הוא שניתן להשתלב גם בשיחות שעורכים חברים עם חברים אחרים.

חברת Live on Air הוקמה בישראל לפני ארבע שנים על ידי רובין, רועי תירוש ואיתי דנינו, ועיקר פעילותה כיום הוא בארצות הברית. לאחר סגירת מירקט החליטה החברה למקד את פעילותה שם עם מספר עובדים טכנולוגים מצומצם בישראל. החברה התחילה את דרכה אפליקציה בשם Yevvo ולאחר שנכשלה עברה למירקט שנסגרה אף היא. עד היום גייסה החברה קרוב ל- 17 מיליון דולר, מהם 12 מיליון דולר מקרן גריילוק ארה"ב, אחת מקרנות ההון סיכון היוקרתיות בעולם, ועוד 4 מיליון דולר קרן אלף של מייקל אייזנברג ואדן שוחט. המשקיעה הראשונה בחברה היתה פלאס ונצ'רס של יוסי מולדבסקי.

תגיות