אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בשבוע הבא: הכרעת הדין בפרשת הרצת האג"ח בבית ההשקעות פסגות צילום: עמית שעל

בשבוע הבא: הכרעת הדין בפרשת הרצת האג"ח בבית ההשקעות פסגות

השופט חאלד כבוב יכריע ב-22.12 בעניינם של הנאשמים בפרשה, דוד אדרי; שי בן דוד; אהרון נבון וסער וינטראוב. הפרקליטות מייחסת לארבעה עבירות של השפעה בדרכי תרמית על שער ני"ע וקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות

11.12.2016, 13:29 | תומר גנון ונעמי צורף

נקבע מועד להכרעת הדין בפרשת הרצת האג"ח בבית ההשקעות פסגות: יום חמישי הבא (22.12) בשעה 11:30 מול שופט המחלקה הכלכלית בבית המשפט המחוזי בת"א, חאלד כבוב.

קראו עוד בכלכליסט

הנאשמים בפרשת פסגות הם סמנכ"ל הברוקראז' לשעבר בבית ההשקעות, דוד אדרי; מנהל חדר המסחר לשעבר, שי בן דוד; וכן מנהל חדר מסחר של דויטשה בנק לשעבר וסוחר בחדר המסחר לשעבר, אהרון נבון וסער וינטראוב, בהתאמה. הפרקליטות מייחסת לארבעה עבירות של השפעה בדרכי תרמית על שער ני"ע וקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות.

דוד אדרי , צילום: אוראל כהן דוד אדרי | צילום: אוראל כהן דוד אדרי , צילום: אוראל כהן

בפרשת פסגות הוגש אחד מכתבי האישום העקרוניים של מחלקת ני"ע בפרקליטות מחוז ת"א (מיסוי וכלכלה). ההכרעה בו צפויה לחדד את גבולות המותר והאוסר בפעילות מסחר של גוף מוסדי גדול. במסגרת חקירת הפרשה נחקרו חשדות גם נגד מי שכיהן כמנכ"ל פסגות בתקופה הרלוונטית (2007), רועי ורמוס, והוא אף זומן לשימוע בטרם הגשת כתב אישום. התיק נגד ורמוס נסגר במסגרת הסדר שבו שילם 500 אלף שקל לאחר שהורחק לשנתיים משוק ההון. גם התיק נגד מנכ"ל פסגות ני"ע, שי ירון, שנחקר בפרשה נסגר. התיק נגד בית ההשקעות פסגות נסגר לאחר ששילם 150 מיליון שקל "כביטוי מעשי לנטילת אחריות".

חקירת הפרשה הולידה שלושה אישומים. הראשון והמרכזי קשור למכרזי החלף שמבצע משרד האוצר. במסגרת המכרז אוספת המדינה אג"ח שמועד פירעונן קרוב, וכנגדן מנפיקה אג"ח חדשות או מרחיבה סדרות קיימות. המהלך כולל החלפה של אג"ח בין הממשלה לזוכים במכרז, ללא העברת מזומנים. היחס בין כמות האג"ח הנאספת על ידי האוצר לבין הכמות הנמסרת על ידיו, תלויה ביחס ההמרה שנקבע על בסיס ההצעות במכרז. מטרת הסוחרים היא לקבל אגרות חוב חדשות תמורת מספר נמוך ככל האפשר של אגרות חוב ישנות.

על פי כתב האישום, במהלך 2007 הוציאו לפעול ארבעת הנאשמים תוכנית להוריד את שערי ני"ע המונפקים באמצעות מכירות משמעותיות, וכן פעלו במקביל במטרה להעלות את שער ני"ע הנאסף באמצעות רכישות משמעותיות. כל זאת תוך ניצול העוצמה הכלכלית של חשבון הנוסטרו של פסגות, וכדי לשפר את יחס ההמרה במכרז.

האישום השני מייחס לאדרי ובן דוד ביצוע עסקאות במטרה להעלות את שער איגרת החוב דלק נדל"ן סדרה ה'. לפי אישום זה, בשבוע האחרון של שנת 2008 הם ביצעו עסקאות רבות ובהיקפים גדולים במטרה להעלות את שער האג"ח. זאת על רקע סיכום מוקדם עם מנכ"ל דלק נדל"ן דאז, איליק רוז'נסקי, שהתחייב לרכוש את האג"חים במחיר גבוה יותר מהמחיר בשוק לחשבון החברה. מדובר על רכישת אג"ח בהיקף של כ-50 מיליון שקל.

האישום השלישי מייחס לאדרי עבירה נוספת של תרמית בניירות ערך ועבירה של הפרת אמונים בתאגיד. זאת בגין עסקאות אישיות שביצע במק"מים שהשפיעו על שעריהם, תוך שהוא נתון בניגוד עניינים.

תגיות