אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יש לך תוכנות לא חוקיות? בינואר 2017 תוגבר האכיפה וחברות עשויות להיתבע בסכומים של מאות אלפי שקלים צילום: Bigstock

יש לך תוכנות לא חוקיות? בינואר 2017 תוגבר האכיפה וחברות עשויות להיתבע בסכומים של מאות אלפי שקלים

ארגון BSA יגביר את פעילות האכיפה נגד 200 אלף חברות ובתי עסק בישראל ומסייע עד סוף דצמבר לבדוק ולהסדיר את רישוי התוכנה. "כשליש מהמגזר העסקי מפעילים תוכנות לא חוקיות ומסכנים את העסק שלהם בתביעה משפטית, בתקיפות סייבר, בעוגמת נפש ופגיעה תדמיתית", אומרת עו"ד נעמי אסיא, היועצת המשפטית של ארגון BSA בישראל.

12.12.2016, 14:50 | בחסות: BSA, ברית חברות התוכנה
ארגון BSA, הפועל כנגד השימוש בתוכנות לא חוקיות וללא רישיון, החליט להסיר את הכפפות. החל מינואר 2017 יגביר BSA את פעילות האכיפה שלו כנגד חברות ובתי עסק אשר מפרים את זכויות היוצרים של חברות התוכנה. זאת באמצעות תביעות משפטיות לצווי מניעה ותשלומי פיצויים שעשויים להגיע למאות אלפי שקלים בשל הפרות זכויות יוצרים.

ארגון BSA פונה בימים אלו לבעלי עסקים ומנהלי ארגונים לערוך בדק בית ולהסדיר את רישיונות התוכנה.

עד סוף דצמבר יכולים בעלי עסקים ומנהלי ארגונים לבדוק את מערך התוכנה שלהם ולקבל ייעוץ ממומחים מטעםBSA .

עו"ד נעמי אסיא, היועצת המשפטית של ארגון BSA בישראל, אומרת: "בשנים האחרונות הוגשו תביעות רבות נגד חברות וגופים ציבוריים ששילמו בסופו של הליך התביעה פיצויים גבוהים בהתאם לחוק, ובנוסף נאלצו לרכוש את התוכנות עצמן. עוגמת הנפש והנזק התדמיתי מהחשיפה של חברה ומנהליה כמפירי חוק, גדולים במקרים רבים מהפיצוי הכספי שהחברה משלמת. אני לא מכירה מנכ"ל שרוצה להיתפס עם תוכנות ללא רישוי ולהיתבע. שנים לאחר מכן, כל חיפוש עליו או על החברה בגוגל יעלה מיד את כל הפרטים על השימוש בתוכנות הלא חוקיות. זו הסיבה לכך שברוב ההנהלות יש מודעות לנושא, וכשמסבים את תשומת לבן הן נענות ונכנסות להסדרי רישוי. על פי חוק זכויות יוצרים משנת 2007, הפיצוי ללא הוכחת נזק עבור כל תוכנה לא חוקית יכול להגיע עד 100 אלף שקלים".

 , צילום: Bigstock צילום: Bigstock  , צילום: Bigstock

 

29% תוכנות לא חוקיות בישראל

במקביל לקמפיין הסברה נרחב שמנהל הארגון בערוצי התקשורת וברשתות החברתיות, סרק הארגון 200 אלף גופים מהמגזר העסקי, כולל אלה המשתמשים ביישומים המיועדים לשימוש אקדמי בלבד בעוד הם גוף מסחרי, או הממשיכים להשתמש בתוכנות שנועדו לתקופת ניסיון בלבד. מכתבים המכילים הנחיות מפורטות ישלחו לכ-10,000 ארגונים, ביניהם למנכ"לים, בעלי חברות, מנהלי מערכות מידע, ספקי מחשוב חיצוניים ועוד, על מנת לתת להם את ההזדמנות להסדיר באופן מידי את רישיונות התוכנות, מבלי שיינקטו כנגדם הליכים משפטיים. המכתבים מבהירים לבעלי העסקים: "כמנהל/ת של ארגון, חשוב לדעת כי מוטלת עליך אחריות אישית וחובות בגין שימוש בלתי מורשה של תוכנות בארגון".

לדברי עו"ד אסיא: "בנוסף לאלו המשתמשים בעותקים לא חוקיים ביודעין, יותר מ-30% מהחברות והעסקים הפועלים בישראל לא יודעים אם התוכנות שנעשה בהן שימוש בארגון הן בעלות רישוי חוקי. בית העסק חייב לוודא שמספר המחשבים שעליהם מותקנות התוכנות תואם למספר המחשבים המורשים לשימוש בתוכנות על פי רישיון השימוש, ולשים לב שהעובדים בארגון לא העתיקו והפיצו עותקים של התוכנה או התקינו תוכנות ללא רישיון על מחשב העבודה".

בדוק האם בעסק שלך משתמשים בתוכנות לא חוקיות>>

 , צילום: Bigstock צילום: Bigstock  , צילום: Bigstock

"תוכנה היא אחד מנכסי הארגון אשר יש לנהל כמו כל נכס אחר ושימוש בתוכנה ללא רישיון מהווה גניבה לכל דבר ועניין, בדיוק כמו לקנות מוצר מחנות ולצאת מבלי לשלם. הפעלה תקינה וחוקית של התוכנה חשובה להצלחת העסק. למרות זאת, לפי סקר תוכנות של BSA בשיתוף חברת המחקר העולמית IDC, משתמשי מחשבים מכל העולם משתמשים בתוכנות ללא רישוי למרות שהם מודעים היטב לכך שתוכנות אלו חשופות לסיכוני אבטחה, אשר הולכים ומתגברים כל העת", מציינת עו"ד אסיא, ומוסיפה: "אחוז התקנות התוכנות הלא חוקיות בישראל עמד על 29% בשנת 2015, כאשר לחברות התוכנה נגרם נזק כספי של 161 מיליון דולר בעקבות התקנות תוכנות ללא רישוי בישראל. בין החברות אשר נפגעות מנזקי שימוש לא חוקי בתוכנות והפועלות בישראל במסגרת פעילות BSA: אוטודסק (Autodesk) , אדובי (Adobe) , מיקרוסופט (Microsoft) ועוד".

עו"ד נעמי אסיא מוסיפה: "הנזק המצטבר למשק מכך מוערך במאות מיליוני דולרים. תופעת הפיראטיות במשק הישראלי גרמה לאובדן הכנסות ממיסים, פגעה בתעשיית התוכנה המקומית והביאה לעליה בשיעור האבטלה, וכן הרתיעה משקיעים זרים. בעקבות כך, גם הצרכן הישראלי, אינו יוצא נשכר מאחר והתופעה פוגעת בפיתוח מוצרים מותאמים לשפה העברית בשל חוסר כדאיות כלכלית.

לבדוק ולקבל ייעוץ עד סוף דצמבר

על מנת למנוע את כל הסיכונים הללו, עד סוף דצמבר יכולים בעלי עסקים ומנהלי ארגונים לבדוק את מערך התוכנה שלהם ולקבל ייעוץ ממומחים מטעם חברות ה-BSA . יועצי רישוי מטעם חברות ה- BSA יאפשרו לארגונים למפות את התוכנות ולבדוק חוסר התאמת רישוי קיים למצאי התוכנות בארגוניהם. במקביל יכולים בעלי העסקים לפנות ישירות לספקיות התוכנה או למפיצים מהם קנו את התוכנות, ולבקש שיבצעו עבורם את הבדיקה. על בית העסק להגיע להסכם משפטי עם חברות התוכנה לקבלת רישיון שימוש בתוכנה.

לבדיקה האם בעסק שלך תוכנות לא חוקיות>>

תגיות