אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מי הזיז את הפסיק שלי? מכון התקנים מעוניין לשנות את תצורת המקלדת צילום: wikipedia

מי הזיז את הפסיק שלי? מכון התקנים מעוניין לשנות את תצורת המקלדת

מכון התקנים הישראלי פרסם תוכנית לעדכון פריסת הקלידים במקלדות בעברית. הציבור מוזמן לשלוח הצעות לשיפור, אבל השאלה הגדולה היא האם היצרניות יבחרו לשתף פעולה עם תקן חדש

13.12.2016, 12:11 | הראל עילם

 מכון התקנים הישראלי פרסם הבוקר (ג') את התוכנית שלו לעדכון התקן ופריסת הקלידים במקלדות QWERTY בעברית. התקן אמור להבטיח, לפחות לפי דברי המכון, הקלדה נוחה ומהירה יותר, עם כפתורים יעודיים לסימני פיסוק נפוצים כגון פסיק, נקודה ולוכסן, וכן לאותיות הסופיות – ץ ו-ו'.

נכון להיום, מיקום כפתורים קריטיים לסימני הפיסוק שונים בין אנגלית ועברית. התקן החדש – ת"י 1452 חלק 2 – אמור למנוע את הכפילות הזאת. סימני הפיסוק ישתמשו באותם כפתורים בעת שימוש במקלדת לטינית ובמקלדת עברית. כמה אותיות סופיות גם יזוזו למקומות אחרים על מנת למנוע טעויות הקלדה.

תזוזה של האותיות הסופיות וסימני הפיסוק, צילום: wikipedia תזוזה של האותיות הסופיות וסימני הפיסוק | צילום: wikipedia תזוזה של האותיות הסופיות וסימני הפיסוק, צילום: wikipedia

פנחס שחר, מנכ"ל מכון התקנים הישראלי, כתב בבלוג הרשמי של המכון: "מטרת התקן היא לפשט את השימוש במקלדת עברית-לטינית על-פי גישה אינטואיטיבית וישירה".

בינתיים מדובר בהצעה בלבד, ומכון התקנים מזמין את הציבור לשלוח הצעות שיפור ותגובות עד ל-12 לינואר. שחר מכיר בכך שכל שינוי במקלדת יכול להיות בעייתי במיוחד למשתמשים שהתרגלו להקלדה עיוורת ומהירה במיוחד. "כדי לצמצם את קשיי ההסתגלות" הוא כתב בהודעה הרשמית, "המיקום המקובל... נשמר ברובו". ההודעה גם מציינת שהשינויים יופיעו רק בהקלדה בעברית.

השאלה הגדולה היא כיצד התעשייה עצמה תגיב לתקן החדש. ראוי לציין שהתקן עצמו אינו מחייב, ובהחלט יתכן שחברות כגון מיקרוסופט ואפל יבחרו להתעלם ממנו. חמור מכך, יתכן גם שנגיע למצב בעייתי יותר, שבו חלק מהחברות יבחרו לאמץ את התקן החדש וחלק לא, מה שיצור בידול בין פיזור המקלדות של, למשל, מחשב פיסי ומחשב אפל. ללא תמיכת גוף כמו מיקרוסופט, קשה להאמין שיצרניות המחשבים השונות יבחרו להתחיל לשנות את המקלדות, מה שידרוש הוצאה של מדבקות חדשות למקלדות קיימות.

עם זאת, מיקרוסופט ככל הנראה תשתף פעולה עם מכון התקנים בנושא. תהליך ההגדרה מחדש של ת"י 1452 החל עוד ב-2011, וחלק מהצעות של חלק 2, עוד בתקופה שהוא נמצא בפיתוח, כבר שולבו בווינדוס 8 ו-10.

תגיות