אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אלקטרה צריכה מוכרת לקדמה את אייס ואוטו דיפו ב-190 מיליון שקל צילום: יובל חן

אלקטרה צריכה מוכרת לקדמה את אייס ואוטו דיפו ב-190 מיליון שקל

זוהי העסקה הראשונה של קרן קדמה בתחום הקמעונאות - התשלום כולל 145 מיליון שקל עבור החברות עצמן ו-45 מיליון שקל לתשלום חובותיהן

15.12.2016, 10:10 | גולן חזני

חברת אלקטרה צריכהיוצאת מעסקי אייס ואוטו דיפו. החברה שבשליטת אלקו ובניהולו של זאב קלימי מודיעה היום (ה') על מכירת פעילות הרשתות לקרן קדמה, תמורת 145 מיליון שקל. זהותה של הרוכשת נחשף שלשום ב"כלכליסט".    

קראו עוד בכלכליסט

קדמה לוקחת עליה במסגרת הרכישה התחייבויות של הרשתות בסכום של 45 מיליון שקל, כך שבפועל סכום הרכישה עומד על 190 מיליון שקל. מדובר בעסקה ראשונה בתחום הקמעונאות עבור קרן קדמה.    

מתוך התשלום של 145 מיליון שקל, תשלם קדמה במזומן 100 מיליון שקל עם השלמת העיסקה ואילו 45 מיליון שקל נוספים ישולמו בשני תשלומים, תוך שנה ושנה וחצי ממועד ההשלמה. העסקה תניב לאלקטרה צריכה רווח לפני מס של 95 מיליון שקל, שיירשמו בדוחותיה ברבעון הראשון. 

אלקטרה צריכה, שמנוהלת על ידי זאב קלימי, רכשה את רשת אייס בתחילת 2012 מידי גאון אחזקות ושלמה זבידה (בתקופת המנכ"ל הקודם יקי ודמני), לאחר שנקלעה להקפאת הליכים בשל חובות של 450 מיליון שקל. אלקטרה צריכה רכשה את הרשת לאחר תהליך התמחרות תמורת כ-95 מיליון שקל.

מאז השתפר מצבה של אייס השתפר. בתשעת החודשים הראשונים של 2016 הסתכמו מכירות הרשת ב־423 מיליון שקל - מיליון שקל יותר מבתקופה המקבילה ב־2015. הרווח התפעולי בתקופה הזו הסתכם ב־27.8 מיליון שקל, עלייה של 52% בהשוואה לתקופה המקבילה ב־2015, אז הסתכם הרווח התפעולי של החברה ב־18.3 מיליון שקל. 

זאב קלימי, מנכ"ל אלקטרה צריכה זאב קלימי, מנכ"ל אלקטרה צריכה זאב קלימי, מנכ"ל אלקטרה צריכה

הקרן שאוהבת לשלוט

קרן קדמה, שמנוהלת על ידי אורי עינן, גלעד שביט וגלעד הלוי שגם ייסדו אותה, משקיעה בחברות ישראליות בעלות זיקה לישראל במגוון תחומים. לרוב הקרן מעדיפה לבצע השקעות שמקנות לה שליטה בחברות. 

לפני כחודש רשמה הקרן מימוש מוצלח בעקבות מכירת חברת בדיקת התוכנה הישראלית קווליטסט לקרן ההשקעות האמריקאית מרלין אקוויטי פרטנרס לפי שווי של 300 מיליון שקל. קדמה החזיקה בחברה 50% שאותם רכשה תמורת 22.5 מיליון שקל. כלומר, הקרן השיגה בהשקעה זו תשואה של פי 7 על ההשקעה.

בחודש שעבר התפוצץ המו"מ שניהלה הקרן לרכישת 60% ממניות חברת מרכזי תעשות ע.ע.ד תמורת 40 מיליון שקל. החברה עוסקת ביבוא ושיווק של מזון לבעלי חיים, עיבוד גרעינים ואחסון מלאי חירום עבור המדינה. 

קדמה פועלת כיום באמצעות הקרן השנייה שלה שגייסה 150 מיליון דולר, בעיקר ממשקיעים מוסדיים בישראל. הקרן הראשונה, שאליה גויסו 80 מיליון דולר, כבר סיימה את תקופת ההשקעה שלה ורוב השקעותיה מומשו. בין החברות שבהן השקיעה הקרן בעבר ניתן למנות את חברת המזון פטריות הגליל, חברת התוכנה FIS (שמוזגה לתוך סאפיינס) וחברת המתכות ברנר. 

הקרן השנייה השקיעה בפמי פרימיום שמספקת שירותי מיקור־חוץ לתחום הביטוח ולמשרדי הממשלה. הקרן רכשה 25% ממניות החברה מידי רוני דוידוף תמורת 130 מיליון שקל. כמו כן, הקרן השנייה השקיעה בחברת התוכנה קומיוניטי שאותה רכשה מידיהם של היזם גיל הכט וקרן כיזה תמורת 160 מיליון שקל. בנוסף, קדמה שותפה גם ביקבי כרמל.

 

 , צילום: יובל חן צילום: יובל חן  , צילום: יובל חן

תגיות