אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בעקבות פריצת הענק: ורייזון בודקת אפשרות לבטל את רכישת יאהו צילום: בלומברג

בעקבות פריצת הענק: ורייזון בודקת אפשרות לבטל את רכישת יאהו

גניבת פרטיהם של מיליארד משתמשי יאהו היא האחרונה בשורה של דיווחים על התנהלות בעייתית של החברה, כעת ורייזון שוקלת להוריד את שווי העסקה, שעומד עדיין על 4.8 מיליארד דולר, או לבטלה

15.12.2016, 19:12 | עומר כביר

ורייזון בודקת אפשרות להוריד את שווי העסקה לרכישת שירותי האינטרנט של יאהו, שעמד נכון להיום על 4.83 מיליארד דולר, או אף לבטל את העסקה לחלוטין – כך מדווחת הערב בלומברג. זאת, אחרי שיאהו דיווחה הלילה שפרטיהם של מיליארד משתמשים נחשפו בעקבות תקיפת סייבר ב-2013.

לפי הדיווח, בשעה שקבוצה בוורייזון, בהובלת מנכ"ל AOL טים ארמסטרונג, מכינה את הדרך לשילוב שירותי יאהו בחברה, קבוצה אחרת בוחנת את המידע על הפרצה האחרונה ואת האפשרויות שעומדות בפני ורייזון. צוות משפטי, ברשות היועץ המשפטי של ורייזון קרייג סילימן, מעריך את הנזקים שנגרמו כתוצאה מהפרצה ופועל לחיסול העסקה או לדיון מחדש בשווי הרכישה. בין השאר צפויה ורייזון לבקש ניתוק מהשלכות משפטיות עתידיות, ובוחנת את האפשרות שיאהו תישא באחריות לכל נזק שנגרם.

מוורייזון נמסר בתגובה לבלומברג: "כמו שתמיד אמרנו, נעריך את המצב בעוד יאהו ממשיכה בחקירה. נבדוק את ההשלכות של ההתפתחות החדשה הזו לפני שנגיע למסקנה סופית". יאהו לא הגיבה לדיווח.

 

 , צילום: בלומברג צילום: בלומברג  , צילום: בלומברג

בחודשים שחלפו מאז הסכימה ורייזון לרכוש את יאהו, הפכו שירותי האינטרנט של החברה מנכס בעייתי למקולל. ייתכן שזה לא מצדיק את ביטול העסקה לחלוטין, אבל נראה שאין בסיס ראוי יותר לדיון מחדש על השווי של הנכס הזה. אחרי הכול, כשוורייזון הסכימה לשלם 4.8 מיליארד דולר בעבור שירותי האינטרנט של יאהו זה היה לפני שהיא ידעה שהם מחוררים ככברה ומדליפים באופן קבוע מידע אישי של משתמשיהם.

זה התחיל בשינויי כיוון מצד הדירקטוריון, שתחילה רצה למכור את האחזקות בעלי באבא, בסוף החליט למכור את הכול חוץ מהאחזקות והמשיך בהליך מכרז שבו הוגשו הצעות נמוכות משמעותית מהצפוי. אבל הצרות לא נגמרו גם לאחר שענקית הטלקום ורייזון הסכימה לרכוש את נכסי האינטרנט של יאהו בעסקה בשווי 4.8 מיליארד דולר.

מאז אותה הסכמה, ביולי האחרון, נראה שהמציאות עושה כל שביכולתה על מנת לבטל את העסקה או לפחות לחתוך משמעותית את שווייה. בספטמבר הודיעה יאהו שפריצה לשירותיה הביאה לחשיפת פרטיהם של 500 מיליון משתמשים. ההודעה נחשבת לשנויה במחלוקת, שכן לפי כמה פרסומים יאהו היתה מודעת לפריצה, או לפחות חשדה בה, זמן רב קודם לכן, ייתכן שאפילו לפני הסיכום עם ורייזון.

המצב לא השתפר באוקטובר, כשרויטרס חשפה שיאהו, בהוראת מאייר, פיתחה בעבור ה-NSA מערכת שמאפשרת לבצע חיפושים בכל המיילים הנכנסים של שירות האימייל שלה, בהתאם למילות מפתח שמספקים גופי מודיעין. בנובמבר היה ברור עד כמה המצב חמור, לאחר שיאהו הצהירה במסמכים שמסרה ל-SEC ש"אין ודאות" שוורייזון תשלים את העסקה. זאת, בין השאר, לאור כמה חקירות פדרליות ומקומיות שנפתחו נגד החברה בעקבות הפרצה.

ספק אם היתה בהיסטוריה של עולם הטכנולוגיה עסקה שספגה כל כך הרבה חבטות עוד לפני שנסגרה והושלמה סופית. כן, השוק ידע כמה כישלונות מפוארים והיו לא מעט רכישות ענק שהסתיימו בנפילה אדירה, אבל נראה שעוד לא היתה עסקה שפשוט מבקשת להיכשל עוד לפני שיצאה לדרך, כמו העסקה למכירת יאהו.

תגיות