אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ועדת הכספים אישרה: רק מי שמרוויח מעל 57 אלף שקל ברוטו ישלם מס על פיצויי פיטורים צילום: עמית שאבי

ועדת הכספים אישרה: רק מי שמרוויח מעל 57 אלף שקל ברוטו ישלם מס על פיצויי פיטורים

אישור הוועדה, שעוד טעון את אישור מליאת הכנסת, מבטל את הפטור ממס הכנסה על פיצויי פיטורים וקובע מדרגות מס בנושא לפי גובה השכר ולפי שיעור ההפרשה של המעסיק לפיצויים

15.12.2016, 21:36 | עמרי מילמן

ועדת הכספים אישרה הערב (ה') את הצעת משרד האוצר לבטל את הפטור ממס הכנסה על פיצויי הפיטורים. הצעת החוק שאושרה הערב קבעה כי ישולם מס על כספי פיצויים המשולמים לבעלי למשכורת ברוטו של מעל 57 אלף שקל (תחת ההנחה כי עם שכר מבוטח הוא 80% מהשכר ברוטו שכולל שעות נוספות והחזרי הוצאות שונים).

קראו עוד בכלכליסט

עבור מי שמפרישים עבורו 6% ממשכורתו לפיצויים (למשל כל עובדי המדינה), תשלום המס יעמוד על כ-45 שקל בחודש עם שכר של 57 אלף שקל. מס שיעלה עם הגידול בשכר. בעל משכורת ברוטו של 100 אלף שקל ישלם מס של כ-1,024 שקל בחודש.

עבור מי ששיעור ההפרשה לפיצויים עבורו היא 8.33% מהשכר שלו לצורך פיצויי פיטורים יתחיל לשלם מס במידה ושכרו (ברוטו) יהיה גבוה מ 42 אלף שקל (שוב תחת הנחה כי השכר המבוטח הוא 80% משכר הברוטו - 34 אלף שקל במקרה זה). תשלום המס המינימלי יעמוד על 80 שקל בחודש.

אדם עם משכורת של 100 אלף שקל ברוטו (לו מפרישים 8.33% מהשכר לפיצויי פיטורים) ישלם מס חודשי של 1,900 שקל.

אילוסטרציה, צילום: Bigstock אילוסטרציה | צילום: Bigstock אילוסטרציה, צילום: Bigstock

על פי הצעת החוק המקורית של משרד האוצר, תקרת הפטור שרצו לקבוע עבור שיעורי הפרשות של 6% ו-8.33% עמדה על שכר ברוטו של 55 אלף שקל ו-37 אלף שקל בהתאמה.

ההצעה המקורית הייתה אמורה להכניס לקופת המדינה 680 מיליון שקל בשנה, אולם השינויים כעת יחייבו את האוצר לחשב מחדש את ההשפעה על הכנסות המדינה ולמצוא מקור תקציבי חדש.

במהלך הדיון שנוהל על ידי ח"כ רחל עזריה, היא ציינה כי "מספר הנשים שהרוויחו מעל 42 אלף שקל ויצאו לחופשת לידה בשנה שעברה הוא 13. הרוב המוחלט של מרוויחי המשכורות במדינת ישראל בכלל לא מכיר סכומים כאלה".

במקביל להצעה שאושרה הייתה אמורה לעבור גם החלטה שלפיה כל כספי הפיצויים יהיו שייכים לעובדים ולא למעסיקים. זאת במטרה להבטיח כי גם עובדים חלשים ולא מאוגדים יוכלו לשמור על אתם כספים כפי שעובדים מאוגדים מצליחים לעשות היום פעמים רבות בהסכמים. אולם הצעה זו פוצלה מחוק ההסדרים בלחץ ההסתדרות וחברי הכנסת מהאופוזיציה והקואליציה. היום הנושא לא מוסדר בחקיקה וישנם הסכמים בהם נקבע כי הכספים שייכים למעסיק אלא אם יפטר את העובד.

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
"רק" 57 אלף. כמה שקרים
57 אלף, זה עבור עובדי מדינה שהמעסיק משלם להם פיצויים של 80% מהשכר וכמו כן מפריש להם 6% לפיצויים. לשאר העובדים, כלומר 90% מהאוכלוסיה שהיא במגזר הפרטי, המעסיק מפריש 100% מהשכר ו-8.33% לפיצויים, ולכן אצל המגזר הפרטי הסף יהיה 32 אלף - רחוק מאד מהרושם שניסיתם ליצור כשכתבם "רק" 57 אלף. זה אומר שהעשירון העליון נדפק שוב (להזכירכם, שרי אריסון היא אלפיון עליון ולא עשירון עליון, אם חשבתם לרגע שהיא זו שתשלם יותר). כחלון המנוול דופק את אלו שעובדים ולומדים ומשכילים. כהרגלו, הוא שונא את כל מה שהוא איננו.
שקרים  |  27.12.16
2.
שוב כחלון האפס לקוח מיסים מאלו שעובדים
ככל שאתה לומד יותר שנים, משכיל, עובד קשה, יוצר - אתה נדפק יותר. כמובן שהח"כים העלובים דאגו שהם לא יפגעו והם הכניסו מספרים שמוציאים אותם אל מחוץ לתמונת הנפגעים היות והם ולהם מופרשים 6%. בשוק הפרטי מופרשים 8.333% ולכן שם יפקדו הרבה יותר - עובדה שממש לא מעניינת את החכ"ים העלובים.
ניב  |  22.12.16
1.
הפטור על הפיצויים הוא 12500 שח לכל שנת עבודה
הפטור האמיתי הוא 12500 אלף עבור כל שנת עבודה שמשולם נכון להיום בעת קבלת הפיצויים אבל המדינה רוצה לקחת מס עוד לפני שהעובד מקבל את הכסף!! . עוד שמפקידים לו הוא ישלם מיסים לפי התקרות ובכל מקרה כוללללםםםםם!!! ישלמו מיסים על סכומים מעל ל12500 אלף לשנת עבודה כאשר הם יימשכו את הפיצויים . זאת האמת ולא לכתוב שיש פטור אלא חיוב מיותר של הכספים עוד לפני שלמעשה היה אירוע של מס !!! זה פשוט הקדמת מיסים מעל לסכום מסוים ומיסוי של השאר בזמן אמת . זה הכל, לא פטור ולא בטיח !!!
אתם טועים ומטעים  |  16.12.16