אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מאמינים בטכנולוגיה, אבל גם אוכל חשוב: המלצות פועלים ל-2017 צילום: שאטרסטוק

המלצות 2017

מאמינים בטכנולוגיה, אבל גם אוכל חשוב: המלצות פועלים ל-2017

בנק הפועלים מצטרף לפרויקט ההמלצות של "כלכליסט" ומצביע על הפוטנציאל ב-4 מחברות הטכנולוגיה המובילות בבורסה - אך מציין לטובה גם את שופרסל, שממוצבת היטב לשיטת הבנק אל מול ההתפתחויות בשוק המזון

28.12.2016, 18:19 | מיקי גרינפלד

בנק הפועלים מגיע לפרויקט ההמלצות של "כלכליסט" לקראת 2017 עם הבעת אמון בכמה מהחברות הטכנולוגיה המובילות של הבורסה בת"א. הבנק שעובר בשנים האחרונות מהפך טכנולוגי משל עצמו, מצביע על הפוטנציאל הטמון ב-4 "טכנולוגיסטיות", שתיים ממדד הדגל ת"א 25 ושתיים מקבוצת ת"א 75 (ושלוש מהארבע דואליות).

קראו עוד בכלכליסט

ההמלצה החמישית מתמקדת בקמעונאית המזון הגדולה בישראל, שלשיטת האנליסטים בבנק הגיבה היטב להתפתחויות בענף. מכנה משותף של 5 המניות הוא ההצלחה הניכרת שלהן בשנת 2016 - המניה ה"חלשה" מבין החמש טיפסה השנה ב-18%, ושלוש אחרות זינקו ביותר מ-30%.

מניות מומלצות לשנת 2017

 

נייס, תשואה ב-2016: 18% 

מזה כשנתיים עוברת נייס מהלך של מיקוד עסקי. כחלק מהמהלך מכרה החברה בשנת 2015 שתי חטיבות עסקיות בתחום האבטחה ורכשה את Nexidia, המספקת כלים אנליטיים לניתוח אינטראקציות עם לקוחות. המהלכים האחרונים גרמו לצמיחה מואצת במכירותיה של נייס ולרמות שיא בשולי הרווח התפעולי. בנובמבר 2016,השלימה נייס את רכישת חברת InContacts, ספקית מובילה לתשתיות מרכזי שרות לקוחות בענן, בתמורה ל-940 מיליון דולר. מימון הרכישה יתבצע באמצעות קופת המזומנים של החברה וגיוס חוב בסכום של כ-475 מיליון דולר. רכישה זו תתבטא בתוצאות החברה החל משנת 2017.

ברק עילם מנכ"ל נייס , צילום: עמית שעל ברק עילם מנכ"ל נייס | צילום: עמית שעל ברק עילם מנכ"ל נייס , צילום: עמית שעל

 

אורמת טכנולוגיות, תשואה ב-2016: 46%

מאז תחילת השנה מציגה אורמת טכנולוגיות דוחות כספיים טובים עם צמיחה של כ-17% בהכנסות, תוך שיפור נאה ברווחיות הגולמית והתפעולית. בנוסף העלתה החברה ברבעון השלישי את תחזיותיה לשנת 2016. את התוצאות החזקות השיגה אורמת, בין היתר, הודות למהלכי התייעלות בהקמה ובתפעול תחנות הכוח, שיפור תנאי החוזים הקיימים לאספקת חשמל והקטנת התלות במחירי הגז והנפט, וחתימה על הסכמי שיתוף פעולה עם חברות אחרות (כמו: Notrthleaf Capital ו- alevo) הצפויים לתמוך בהמשך הצמיחה של החברה. במבט קדימה לשנים הקרובות, אנו צופים המשך שיפור בתוצאות העסקיות של אורמת.

קראו עוד בכלכליסט

נובה, תשואה ב-2016: 31%

החברה צפויה ליהנות ממספר מגמות תומכות (ברמת הענף) בטווח הארוך. בין אלה ניתן לכלול צפי לגידול בביקוש לרכיבי מוליכים למחצה, צפי לגידול בהשקעות בציוד של יצרניות המוליכים למחצה, ועלייה במורכבות הייצור של רכיבים מוליכים למחצה (המצריכה מערכות מטרולוגיה אופטיות ומערכות אבחון חומרים המשתלבות בתהליך בקרת הייצור). בנוסף, אנו רואים בחיוב את התמקדות החברה בגיוון מוצריה ולקוחותיה, אשר מצמצמת, להערכתנו, את הסיכון התפעולי שלה.

לאחר פתיחת שנה חלשה יחסית, הרבעון השלישי התאפיין בקצב צמיחה חזק, אשר צפוי להימשך ברבעון הרביעי ואל תוך שנת 2017. המניה נסחרת ברמת מכפילים הנמוכה משמעותית מממוצע קבוצת ההשוואה, כך שאנו מוצאים את תמחור המניה כנוח. נציין כי רמת הסיכון בהשקעה במניה עודנה גבוהה, על רקע תלותה במספר מצומצם של לקוחות ואופיו המחזורי והתנודתי של שוק הציוד לחברות המוליכים למחצה.

מטריקס, תשואה ב-2016: 41%

מטריקס היא מניה בעלת מאפיינים המתאימים להערכתנו לתקופה הנוכחית. חברה בעלת זיקה טכנולוגית מחד, אבל עם מאפיינים מסורתיים מאידך, אשר פועלת בענף מערכות המידע הארגוניות, שממשיך ליהנות מביקושים יציבים למרות ההאטה המתמשכת במשק. זאת לצד מוצרי המשך בתחומים הנהנים מצמיחה גבוהה יחסית: שירותי מיקור חוץ בתחום ה-IT, מחשוב בענן, שירותי מובייל ואבטחת סייבר. לצד זה, החברה נהנית ממיצוב גבוה, מסל מוצרים רחב יחסית, ובצד הפיננסי - מתזרימי מזומנים איתנים מחד, ותזרים דיבידנדים יציב מאידך (המשקף תשואת דיבידנד שנתית של מעל ל-5%).

בצד הסיכונים, החולשות העיקריות שעלולות להשפיע על מטריקס הן האטה במשק, אשר עלולה להביא לקיצוצי תקציבי ה-IT של החברות (תהליך שעדיין לא קורה), מחסור בכוח אדם איכותי בתחום התוכנה אשר מביא לעליית שכר מתמשכת ומכאן לגידול בהוצאות החברה, והתחרות מצד מתחרות מקומיות וזרות. אנו סבורים, כי בשקלול צד החוזקות של מטריקס למול האיומים, ולאור התמחור הנוח להערכתנו של המניה בבורסה, אנו ממשיכים לאחוז בדעה חיובית על ההשקעה במניה זו.

מוטי גוטמן מנכ"ל מטריקס, צילום: עמית שעל מוטי גוטמן מנכ"ל מטריקס | צילום: עמית שעל מוטי גוטמן מנכ"ל מטריקס, צילום: עמית שעל

שופרסל, תשואה ב-2016: 23%

הטלטלה בשוק המזון בשנים האחרונות (שכללה בין היתר את קריסת רשת מגה ואת יישום חוק המזון), שינתה את פני הענף והציבה בפני השחקניות המקומיות מציאות שונה, שחייבה התאמה באסטרטגיה העסקית. תגובתה המהירה של שופרסל, שכללה צעדי התייעלות נרחבים (צמצום שטחי מסחר, סגירת סניפים לא רווחיים, הורדת מחירים רוחבית והשוואת מחירים בין הסניפים השונים ברשת), הובילה להערכתנו למגמה החיובית המאפיינת את הדוחות הכספיים מתחילת השנה. בנוסף לצעדי ההתייעלות נוקטת שופרסל גם במהלכים מעודדי צמיחה, כמו למשל המשך פיתוח של המותג הפרטי, תוך הגדלת מגוון המוצרים והצעות הערך ללקוח, והמשך פיתוח אתר המכירות המקוונות של הרשת.

 

תיק השקעות מומלץ ל-2017 (סיכון בינוני-נמוך)

מניות ישראל: 10%

מניות חו"ל: 7%

אג"ח ממשלתי ישראל שקלי: 15%, מח"מ בינוני ארוך.

אג"ח ממשלתי ישראל צמוד: 10%, מח"מ בינוני ארוך.

אג"ח קונצרני ישראל שקלי: 15%, מח"מ עד 4 שנים.

אג"ח קונצרני ישראל צמוד: 20%, מח"מ 4-2 שנים.

אג"ח חו"ל: 5%.

נזילות: 18%

תגיות