אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מיזם חדש של היזם רן עוז יאפשר לסטארט-אפים לקבל שירותים בתמורה למניות

מיזם חדש של היזם רן עוז יאפשר לסטארט-אפים לקבל שירותים בתמורה למניות

EquityX יחבר בין חברות ליועצים ונותני שירותים נבחרים שיקבלו תגמול מבוסס אופציות על האקוויטי. השירות החדש מיועד לחברות שאין להן מזומנים או עומדות לפני שלב הגיוס

18.12.2016, 17:36 | מאיר אורבך

מיזם חדש של היזם רן עוז יאפשר לחברות סטארט-אפ לקבל שירותים בתמורה למניות החברה. השירות החדש מיועד לחברות אשר אין להן מזומנים רבים אבל יש להם נכס שהוא מנית החברה.

המיזם שנקרא EquityX - "מרקט-פלייס" מחבר בין חברות סטארט-אפ באיכות גבוהה ליועצים ונותני שירותים נבחרים בתגמול מבוסס אופציות על האקוויטי. "אנחנו לוקחים משאב עצום שיש לסטארט-אפ - שלמעשה כמעט ולא נוצל עד היום - המניות שלו, והופכים אותו למשאב שמשמש לפיתוח והעצמת הסטארט-אפ - עוד לפני הגיוס הגדול או האקזיט המיוחל" אומר עוז.

 

בנוסף לחיבור בין הצדדים, הפלטפורמה יוצרת עבור הצדדים מנגנון תגמול הוגן, מדויק, מהיר, בטוח וקל לשימוש, המביא בחשבון גם היבטים נדרשים של היבטי מס - בישראל ובעולם. "הקונסטרוקציות המשפטיות והחשבונאיות ב-EquityX גובשו בשיתוף עם עו"ד ד"ר אייל שנהב מישראל, פירמת עוה"ד ווילסון סונסיני בארה״ב (WSGR) ופירמת רו"ח ארנסט אנד יאנג (E&Y)", מבהיר עוז ומפרט את התהליך: סטארט-אפ שעובר את הסינון הראשוני של EquityX יכול להיכנס לפלטפורמה ולקבל מסגרת תקציב של 250 אלף דולר לתגמול מומחים וספקים. הספק מקבל אופציות בגובה התגמול שסוכם עמו בכסף מתוך מסגרת התקציב. כאשר הסטארט-אפ מקיים סבב גיוס הון סיכון או אקזיט, נערך תהליך כימות. אם מדובר בסבב גיוס, פלטפורמת EquityX מחשבת את כמות האופציות שהספק זכאי להן - בהתבסס על התנאים והערכת השווי שהתקבלו על ידי קרן ההון סיכון המשקיעה בחברה. כך נוצר מצב שבו ספקי השירות משקיעים את זמנם ומומחיותם באותו אופן שבו קרנות ההון סיכון משקיעות את כספן - באותם תנאים ועם מנגנון הנחה הוגן על המחיר למניה. EquityX יוצרת את הסכם האופציות בין החברות לספקים באופן אוטומטי.

עם קבלת אישור דירקטוריון הסטארט-אפ ליצירת מסגרת התקציב ב-EquityX אין צורך להביא כל התקשרות לאישור מחדש בבורד. הנהלת הסטארט-אפ מוזמנת להשתמש ב-EquityX לאיתור והתקשרות עם ספקי שירות באיכות הגבוהה ביותר ובכל תחום נדרש. ההתקשרויות יכולות להיות עבור משימה ספציפית או ריטיינר, אחרות יכולות להתקיים על בסיס תשלום שעתי. כל מיקרו-עסקה יכולה להתבצע באמצעות לחיצת מקש פשוטה, כאשר שווי המזומנים של כל עסקה נקבע במשא ומתן בין נותני השירותים ומנכ"ל החברה.

על שמו של רן עוז רשומים כ-50 פטנטים שהיוו בסיס למיזמים שהפכו חברות עם הצלחות טכנולוגיות מוכחות: ביגבנד,שזכתה בפרס האמי היוקרתי של תעשיית הטלוויזיה האמריקנית, הונפקה בנאסד"ק ולימים נמכרה ל-ARRIS אופטיבייס - שאף היא הונפקה בניו יורק, וויקון שהונפקה בצרפת, פיץ' נטוורקס שנמכרה למיקרוסופט וה"בייבי" האחרון של עוז - WOCHIT - זוכת פרסי הטכנולוגיה החדשנית של השנה (2015) בתעשיית הווידיאו - שממשיכה לגדול ולהתפתח.

"אנו מאפשרים לספקי שירותים לתרום חלק מהתגמול העתידי שלהם למטרות טובות החשובות להם. הן EquityX כחברה והן אני במישור האישי, מחויבים לתרום 10% מהרווחים שלנו למטרות כאלה" מוסיף רן עוז.  

תגיות

12 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

12.
ישראבלוף מעצבן ומקומם
יועצים שלא שווים כלום מוצצים דמם של צעירים שלא מבינים הרבה... אנשים יושבים ומפתחים טכנולוגיות ובאים חבורה של יועצים בגרוש, אולי מביאים משהו בתמורה ולוקחים אקוויטי לפני שהוכיחו החזר השקעה. נשמע לי כמו משהו שצריך להתרחק ממנו. אם זה יעבוד במודל של success fee אולי יהייה שווה לשקול
הראל  |  26.12.16
9.
כלי חזק למנהלי חברות סטארטאפ
הפכו תהליך מורכב לפשוט. אין צורך בהחלטות בורד וחוזה מסחרי על כל עסקה קטנה. המערכת מבצעת הכל אוטומטי ללא עורכי דין וללא צורך בהערכת שווי. כמות האופציות הניתנת עבור השירות מייצגת מצב בו נותן השרות משקיע למעשה את שירותיו בסיבוב העתיד לבוא יחד עם קרן ההון סיכון ובתנאים שאפילו טובים יותר מהקרן.
יוסי  |  20.12.16
8.
נעשתה עבודה יסודית בנושא המס
מוזכר בכתבה שהחברה עובדת עם עורך דין אייל שנהב, ומשרד עורכי דין גדול בארה״ב WSGR ועם E&Y ועשו עבודה יסודית בנושא. בישראל ובמדינות רבות אחרות, בהינתן מגבלות הקיימות על מימוש האופציה, תשלום המס נדחה עד למועד בו נותן השרות מממש את האופציה ומקבל תמורה כספית עבורה.
רן  |  20.12.16
לכל התגובות