אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עזיבה שנייה במגוריט תוך יומיים: הדח"צ מנחם שלגי התפטר מהקרן צילום: צביקה טישלר

עזיבה שנייה במגוריט תוך יומיים: הדח"צ מנחם שלגי התפטר מהקרן

שלגי נימק את ההתפטרות במצבו הבריאותי, שגרם לו להיעדרויות רבות מישיבות הדירקטוריון. אתמול הודיעה סמנכ"לית הכספים של קרן ההשקעות בדירות למגורים על התפטרותה

20.12.2016, 14:06 | אורן פרוינד

חודש וחצי בלבד לאחר שקרן מגוריט הונפקה בתל אביב – שני בכירים עזבו את החברה ביומיים האחרונים. היום (ג') הודיע הדירקטור החיצוני מנחם שלגי על התפטרותו מהדירקטוריון מסיבות "בריאותיות" ואתמול הודיעה סמנכ"לית הכספים טלי סימון על התפטרותה.

קראו עוד בכלכליסט

בהודעה שהוציא שלגי לבורסה בתל אביב היום הוא כתב: "בגלל היעדרויותיי המרובות לאחרונה מישיבת הבורד, מסיבות בריאות, ובגלל שאיני צופה שיפור במצב בריאותי, אני פורש לאלתר מחברותי בדירקטוריון מגוריט. היה לי מאוד נעים להיות במחיצת בתקופה הקצרה הזאת ואני בטוח שהקרן תעלה תשגשג ומצליח".

מגוריט הונפקה בתל אביב לפני חודש וחצי לאחר שגייסה 240 מיליון שקל בעיקר מכספי חרדים וקופות גמל של אלמנות ויתומים. מאז ההנפקה מגוריט רשמה ירידה של כ-10% והיא נסחרת היום בשווי של 215 מיליון שקל, נמוך מסכום קופת המזומנים שלה - 240 מיליון שקל.

מגוריט, שמנוהלת על ידי מתי דב (מנכ"ל) אייל גבאי (יו"ר) ויעל אנדורן ( יו"ר אסטרטגיה) עדיין לא הצליחה לבצע אף עסקה של רכישת נכס. לפני שבוע הקרן דיווחה כי היא מנהלת מו"מ לרכישת 30 יח"ד במתחם בתל אביב בתמורה ל-70 מיליון שקל.

ל"כלכליסט" נודע כי מדובר בדירות של דיור בר השגה בפרויקט הדירות מידטאון שנמצא בבעלות החברות קנדה ישראל, אלקטרה בניה ויורוקום. אלא שמאז ועד היום לא חלה שום התפתחות במו"מ.

נראה כי רכישת נכסים זו אחת הבעיות העיקריות של מגוריט שאינה מצליחה למשוך אליה משקיעים. עדינה חכם, מנכ"לית אנגלו־סכסון שהיתה שותפה לדיונים בממשלה על חוק הריטים החדש שאפשר את הקמתה של מגוריט, הסבירה ל"כלכליסט", כי "ההשקעה בקרנות אלה אינה אטרקטיבית בשלב זה. הסעיף הבעייתי ביותר הוא שהקרן מחויבת להשקיע בלפחות 20 דירות בכל פרויקט. אני לא מכירה מקומות בארץ שאפשר לרכוש בהם כזה פורטפוליו של דירות יד שנייה, וזה אומר שהקרן תרכוש רק דירות חדשות, בהן התשואה הרבה יותר נמוכה. קרן ריט שכזו, עם דמי ניהול גבוהים, לא נראה שבאה לשרת את הציבור אלא אינטרסים אחרים".

אייל גבאי ויעל אנדורן, צילום: אלכס קולומויסקי , עומר מסינגר אייל גבאי ויעל אנדורן | צילום: אלכס קולומויסקי , עומר מסינגר אייל גבאי ויעל אנדורן, צילום: אלכס קולומויסקי , עומר מסינגר

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
אני לא באמת בטוח שאנדורן וגבאי שם
לדעתי שמו את השמות שלהם בפרונט בשביל שיוכלו לגייס ובשביל זה הם קיבלו אחוזים יפים בחברת הניהול. באיזה דירקטוריון יש גם ועדת השקעות וגם ועדת אסטרטגיה וועדת ניהול עליון וכל זה על 30 דירות שאפילו הן לא בטוח נרכשו. אני מניח שגם גבאי ואנדורן לא יודעים מה לעשות עם הסיטואציה, בסוף הם אפילו ידרשו להגיע למשרדים לראות מה עושים עם הדבר הזה
שימי  |  26.12.16
3.
הבלוף של אנדורן
מנהלת הכספים והדירקטור חשפו את האמת מאחורי הבלוף הענק של יעל אנדורן. שניהם העדיפו להתפטר ולא להיות שותפים לחברת הבלוף שמרחפת על גלים של אדי חום ללא תוכן ממשי. יעל אנדורן ידועה מזמן כמומחית ליחסי ציבור המנצלת ניצול ציני קר של כספים ציבוריים ומתמחה בניהול רדוד, בזבזני ולא יעיל של ארגונים היונקים את כוחם מכספי הציבור. כך היה באוצר, ובעמיתים וכך ממשיך היום. שומר נפשו ירחק .
יונתן גפני  |  20.12.16