אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עליבאבא נגד כותבי הביקורות המזויפות צילום: בלומברג

עליבאבא נגד כותבי הביקורות המזויפות

תביעה שהגישה ענקית המסחר המקוון חושפת את היקף תופעת הביקורות המזויפות על מוצרים: הנתבעת העסיקה כ-5,000 כותבים שהתחזו לקונים באתר

20.12.2016, 17:23 | נמרוד צוק
לא רק אמזון ומשתמשיה סובלים מתופעת הביקורות המזויפות: גם עליבאבא הסינית נאבקתבה.כך עולה מתביעה שהחברה הגישה נגד חברה מקומית. ענקית המסחר האלקטרוני תובעת פיצויים בהיקף של כ-300 אלף דולר מאתר בשם Shatui.com, שמחבר בין סוחרים לבין אנשים שמוכנים להתחזות לקונים ולכתוב ביקורות מזויפות תמורת תשלום.

קראו עוד בכלכליסט

כחלק מההליך פשטו פקחים על משרדי החברה ולקחו את ספרי החשבונות שלה לביקורת, בחשד לעבירות של הונאה ושיבוש פעילות מסחרית. בנוסף החברה הוציאה מזכר לסוחרים העובדים איתה שציין כי סוחרים שייתפסו בהזמנת ביקורות מפוברקות ייענשו בפגיעה בהיקף האשראי שהם מקבלים ואף בסגירת דפי המכירה שלהם. על פי התביעה הפעילה Shatui.com כ-5,000 כותבי ביקורות מזויפות.

עליבאבא. רוצה לשמור על תדמית אמינה עליבאבא. רוצה לשמור על תדמית אמינה עליבאבא. רוצה לשמור על תדמית אמינה

לפני הנפקתה בבורסת ניו יורק היתה עליבאבא סלחנית יותר כלפי פעילויות מסוג זה ואף העלימה עין מחלקן במכוון, כך טוענים אנליסטים בחברת "גוטואי ג'ונאן" ששוחחו עם סוכנות הידיעות בלומברג. הסיבה לכך היתה העובדה כי הביקורות החיוביות הגדילו את היקף הרכישות באתר, אבל כעת היא מעדיפה לשמור על תדמית אמינה ולהתנער מפרקטיקות מפוקפקות כחלק מנסיונה לשלב בחנות מותגים גדולים יותר ולשמור על שקיפות מול בעלי המניות.

בעקבות התביעה Shatui.com ירדה למחתרת: אתר החברה המקורי הורד מהאוויר וכעת הכתובת מפנה לאתר מסחר אלקטרוני סיני שאינו קשור אליה ישירות, והיא אינה משיבה לפניות עיתונאים.

לפני שנה ביצעה אמזון מהלך דומה, אבל פנתה נגד כותבי הביקורות עצמם ולא נגד גופים מתווכים כגון אתר fivver, בו התפרסמו מודעות דרושים לכתיבת ביקורות מזויפות. החברה תבעה כ-1,100 אנשים שנתפסו בכתיבת ביקורות מזויפות.

תגיות