אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"הנהלת כלנית כרמון עושה הכל כדי שהמניה לא תעלה"

"הנהלת כלנית כרמון עושה הכל כדי שהמניה לא תעלה"

בעל מניות מיעוט טוען שהנהלת חברת שירותי המחשוב הכניסה בכוונה את המניה לרשימת השימור. הדירקטוריון: "יש לקחת את טענותיו בעירבון מוגבל"

22.12.2016, 07:09 | אלי שמעוני

"הנהלת כלנית כרמון הכניסה במתכוון את החברה לרשימת השימור, על מנת שהמניה לא תהיה סחירה בבורסה, וכתוצאה מכך בעלי מניות המיעוט מאבדים את כל השקעתם הנזילה", כך טוען יוסף שביט, בעל מניות מיעוט בחברת שירותי המחשוב כלנית כרמון, המחזיק, לטענתו, ב־0.2% ממניות החברה.

קראו עוד בכלכליסט

מכוח היותו בעל מניות מיעוט שלח שביט הודעת עמדה, ובה ביקש מכל בעלי המניות בכלנית כרמון לבוא לאסיפה השנתית שתתקיים ביום שלישי (27 בדצמבר), כדי לקבל תשובות מההנהלה לשאלות מטרידות, אך לא להשתתף בהצבעה למינוי הדירקטורים שההנהלה מציעה.

שביט, שמנהל הליך של תביעה ייצוגית נגד כלנית כרמון ונגד החברה־האם וואן טכנולוגיות, טוען שמנהליה הפרו את חובתם לנהוג בהגינות ובתום לב כלפי בעלי מניות המיעוט, ולטענתו הכניסו במתכוון את מניות החברה לרשימת השימור.

כניסה לרשימה זו מורידה את הסחירות במניה, פוגעת במחירה וכתוצאה מכך מאפשרת למחוק את המניות מהמסחר במחיר נמוך. בנוסף, מניה שנמצאת זמן רב ברשימת השימור והנהלתה לא משפרת את הסחירות בה (באמצעות כנסי משקיעים וכד') נמחקת מהמסחר.

החברה נסחרת כבר שנתיים וחצי ברשימת השימור, ובעוד שנה וחצי המניות צפויות להימחק מהמסחר בבורסה. שביט טוען כי "הנהלת החברה עושה כל שלאל ידה כדי לגרום לכך שמחיר המניה בבורסה לא יעלה, וגם שנייר הערך לא יהיה סחיר, וכתוצאה מכך בעלי מניות המיעוט מאבדים את כל השקעתם הנזילה. אם לא יימצא פתרון למצב זה, הרי שבעוד שנה וחצי מניות החברה יימחקו מהמסחר בבורסה".

שי אוזון מנכ"ל וואן טכנולוגיות שי אוזון מנכ"ל וואן טכנולוגיות שי אוזון מנכ"ל וואן טכנולוגיות

בתגובה להודעת שביט כתב דירקטוריון החברה כי הוא דוחה את האמור. עוד נטען בהודעת הדירקטוריון כי מטרת הפרסום היא קידום מטרותיו של שביט במסגרת ההליכים המשפטיים, וכי "ראוי כי טענותיו יילקחו בעירבון מוגבל". ראוי לציין כי יו"ר כלנית כרמון, שי אוזון, משמש מנכ"ל וואן טכנולוגיות.

וואן טכנולוגיות, המחזיקה ב־86% ממניות כלנית כרמון, ניסתה בעבר למחוק את מניות החברה בהצעת רכש, אולם הצעה זו לא נענתה בידי מניות המיעוט. ההצעה נעשתה לפי מחיר של 40 אגורות למניה, בעוד כיום מניות החברה נסחרת לפי מחיר של 44 אגורות. שווי השוק של החברה עומד של 62 מיליון שקל.

תגיות