אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אסוס ZenBook 3: לחובבי מקבוק שלא מסוגלים לוותר על הווינדוס צילום: רפאל קאהאן

בדיקת כלכליסט

אסוס ZenBook 3: לחובבי מקבוק שלא מסוגלים לוותר על הווינדוס

מחשב הפרימיום החדש של אסוס מחקה את את המקבוק בעיצוב ובממשק, אבל פחות נעים לשימוש ממנו. היתרון העיקרי שלו הוא במעבד המוצלח

24.12.2016, 08:36 | רפאל קאהאן

השקת המקבוק בשנה שעברה עוררה עניין רב בקרב חובבי מחשוב. הנה מחשב שלא גדול בהרבה מטאבלט, בעל מקלדת ושמסוגל להתמודד עם משימות יותר תובעניות מאשר נטבוק. באופן מפתיע, המקבוק לא עורר גל של חיקויים - לא בעיצוב ולא במיצוב שלו. יש לציין שהוא גם לא הפך ללהיט מכירות, תוצאה כנראה של תג מחיר גבוה למדי ביחס ליכולות שהוא מציע. אסוס הטייוואנית, שלה קו מחשבי פרימיום מוערך, החליטה להרים את הכפפה ולהציע גרסה מבוססת ווינדוס לחזון של אפל. הזנבוק 3 כפי שהוא מכונה בנומנקלטורה האסוסית הוא מחשב דק ואלגנטי שמזכיר את המקבוק ביותר ממובן אחד. האם הוא מסוגל להתמודד מול מודל החיקוי שלו על התואר?

זנבוק 3. דק ונטול שקעים, צילום: רפאל קאהאן זנבוק 3. דק ונטול שקעים | צילום: רפאל קאהאן זנבוק 3. דק ונטול שקעים, צילום: רפאל קאהאן

 

עיצוב ומבנה: תכשיט אלומיניום אלגנטי

כמו אביו הרוחני, לזנבוק 3 יש נוכחות מרשימה. המחשב בנוי מאלומיניום מוברש ואיכותי ודל בשקעים. המסך והבסיס נסגרים באופן מושלם ליצירת מחשב קומפקטי שניתן להכניס בקלות לכל תיק. החברה מספקת אותו עם נרתיק נשיאה איכותי שמעוצב כמעטפה גדולה - עוד קריצת עין לאפל שהציגה את המקבוק אייר בזמנו בתוך מעטפת מנילה גדולה.

זנבוק 3. נוכחות מרשימה, צילום: רפאל קאהאן זנבוק 3. נוכחות מרשימה | צילום: רפאל קאהאן זנבוק 3. נוכחות מרשימה, צילום: רפאל קאהאן

המחשב שקיבלנו היה בצבע כחול כהה, כאשר שולי המסך והבסיס צבועים בזהוב, התוצאה היא מחשב שנעים לשלוף מהתיק בישיבה או בפגישה. המקלדת בנויה כמו זו של אפל, זאת אומרת שהמקשים אינם עמוקים.. הטראקפד שלו משלב בפינה העליונה הימנית קורא טביעות אצבעות. את המסך מחפה זכוכית משוריינת מסוג גורילה גלאס 4, כמו בסמארטפונים החדישים ביותר. בתחתית המחשב תמצאו את הרמקולים (המעולים) מתוצרת הרמן-קרדון ובארבע הפינות הותקנו רגליות גומי מעוגלות לשמירה על היציבות. בצד ימין שקע USB-C בודד שמשמש גם להטענה. מצדו השני אסוס התקינו שקע אוזניות משולב מיקרופון. בסך הכל העיצוב נאה והמבנה מרגיש איכותי מאוד. בניגוד לאפל ועל מנת לחפות על היעדר השקעים המשווע, אסוס כללו בערכה גם מכפיל שקעים חיצוני עם חיבור USB רגיל, חיבור USB-C להטענה ויציאת HDMI לחיבור לטלוויזיה או מסך חיצוני. עם כי חבל שהוא מגיע בלבן ולא תואם לצבע של המחשב.

ממשק ומערכת הפעלה: רדוד ולא תמיד ארגונומי

גם הממשק של הזנבוק הועתק כמעט במלואו מזה של אפל, אבל להעתיק זה לא מספיק, צריך גם לדעת להתאים את ההעתק למחשב. על אף שהמקלדת נראית בדיוק כמו זו של אפל ושהטראקפד מספק בסך הכל חוויית שימוש מעולה, המיקום של קורא טביעות האצבעות על הטראקפד אינו אידאלי והאצבע נוטה להיתקל בו כל הזמן במהלך פעולות גרירה ארוכות.

דומה מאוד למקבוק, אבל קצת פחות נוח, צילום: רפאל קאהאן דומה מאוד למקבוק, אבל קצת פחות נוח | צילום: רפאל קאהאן דומה מאוד למקבוק, אבל קצת פחות נוח, צילום: רפאל קאהאן

פריסת המקשים מוצלחת, אבל לא כזו שתוכלו להקליד עליה את הרומן הבא שלכם. המהלך הרדוד של המקשים בלחיצה לא מאפשר משוב מספק עבור כתיבה מהירה. גם אחוז הטעויות עולה פלאים בהקלדה מהירה ביחס למקלדות רגילות או אפילו לאלה של מחשבים קטנים אחרים. אמנם גם זו של אפל לא מושלמת אך היא מספקת משוב הרבה יותר מדויק מזו של הזנבוק. מערכת ההפעלה היא ווינדוס 10 המצוינת. אולם המחשב לא מגיע עם ממשק מגע, מה שהיה יכול לסייע, במיוחד במחשב יקר כל כך. אסוס גם דחפו למערכת כמות מעצבנת של אפליקציות נופחה (Bloatware) שלא עוזרות למשתמש במאומה. בסך הכל הביצוע של אסוס סביר, אך לא יותר מכך.

מולטימדיה וחומרה: קטן עליו 

היתרון העיקרי של הזנבוק על פני המקבוק הוא במעבד שלו. במקום מעבד m בחרה אסוס לדחוס לו מעבד i7 מהדור האחרון בעל צריכת חשמל נמוכה. זאת אומרת שאין כמעט מטלה שלא ניתן לבצע עליו, החל מגיליונות אקסל כבדים, עבור דרך סרטי FHD וכלה בגיימינג, בזכות שבב ה-HD 620 של אינטל שמספק ביצועים נאים מאוד. עם 16 גיגה בייט זיכרון פעולה וכונן SSD בן 512 גיגה-בייט, הוא לא ישהק בשום שלב. זהו גם היתרון העיקרי שלו. עם זאת, חומרה חזקה פירושה גם צריכת חשמל גבוהה יותר. כאן הזנבוק לא מנצח ומציע כשש עד שבע שעות של עבודה רציפה, שזה מעולה לאולטרבוק רגיל, אבל עדיין ארבע שעות פחות מהממוצע של המקבוק.

ההבדל הוא במעבד, צילום: רפאל קאהאן ההבדל הוא במעבד | צילום: רפאל קאהאן ההבדל הוא במעבד, צילום: רפאל קאהאן

יתרון נוסף של המקבוק הוא ברזולוציה. המסך בן ה-12.5 אינץ' של הזנבוק מציע "רק" 1,920 על 1,080 פיקסלים לעומת 2,560 על 1,440 במקבוק. אם כי בינינו זה לא מה שישנה לרעה את חוויית הצפייה. המסך בהיר מאוד ולמעט ההשתקפויות של הזכוכית הוא מאפשר עבודה גם באור שמש מלא. תכונה נדירה למסך בימינו. בסך הכל זה אמנם לא מחשב עליו ניתן לעבוד במשך שעות, אבל אם תחברו לו מקלדת חיצונית ומסך איכותי דרך מכפיל השקעים - הוא יספק לכם עוצמת חישוב של מחשב שולחני טוב.

סיכום ואלטרנטיבות: אין הרבה כמותו, אבל התחרות קשה

הזנבוק 3 מיועד למי שחולמים על מקבוק אבל רוצים להישאר עם ווינדוס. לכל השאר יש אלטרנטיבות טובות יותר ובעיקר זולות יותר. המחיר של הזנבוק נע בין 6,970 ל-7,200 שקל. מה שמאפשר לרכוש אולטרבוק רגיל ועדיין להישאר עם עודף לסמארטפון איכותי. המקבוק, מתחרהו הישיר, עולה קצת פחות (6,700 שקל), אך הוא לא מציע את עוצמת החישוב של הזנבוק. מנגד חוויית המשתמש במקלדת ובטראקפד טובה יותר והמסך מציע רזולוציה גבוהה יותר.

מלבד הזנבוק, רק לנובו מציעה מחשב דק יותר, בדמות היוגה בוק, אך הוא כבר מצויד במקלדת וירטואלית מה שלא עשוי להתאים לכל משתמש, לעומת זאת הוא זול הרבה יותר, כ-3,000 שקל לגרסת ווינדוס. בסך הכל הזנבוק הוא בחירה לא רעה למי שרוצה הרבה עוצמה בזעיר אנפין ובעיצוב אלגנטי ומוכן לשלם את המחיר הנדרש, הן כלכלית והן ממשקית. 

תגיות