אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מאמינים בנדל"ן ומהמרים על טבע: המלצות סיגמא ל-2017 צילום: שאטרסטוק

מאמינים בנדל"ן ומהמרים על טבע: המלצות סיגמא ל-2017

בית ההשקעות סיגמא מצטרף לפרויקט "כלכליסט" עם 3 מניות מומלצות מת"א 25 ועוד 2 מת"א 75. אגרות החוב המומלצות מגיעות כמעט כולן מסקטור הנדל"ן, וכל החמש מחברות מוכרות

31.12.2016, 18:05 | מיקי גרינפלד

בית ההשקעות סיגמא מצטרף לפרויקט ההמלצות של "כלכליסט", ומביע בין היתר אמון דווקא במניית טבע, לאחר כל המכות שחטפה החברה השנה ועל אף סימני השאלה לקראת העתיד. יתר המניות המומלצות שייכות כולן לטופ של הבורסה, שתיים ממדד ת"א 25 ושתיים מת"א 75 - ובניגוד למקרה של טבע, כולן סיימו את 2016 בעליות מרשימות בהחלט.

אגרות החוב המומלצות של סיגמא מגיעות כמעט כולן מתחום הנדל"ן, כשרק חברת אחזקות אחת יוצאת מן הכלל - אך גם היא מחזיקה למעשה בפעילות נדל"ן משמעותית, באמצעות החברה הבת שלה. שלוש מחברות הנדל"ן האמורות פעילות גם בישראל וגם בחו"ל אך המאפיין שלהן הוא בהחלט ישראלי, במובן של ההנהלה ובמובן של מרבית הנכסים שבבעלותן. כל חמש חברות האג"ח שנבחרו הן חברות מוכרות במשק, חלקן עם קילומטראז' ארוך שנים, חלקן עשו חדשות דווקא בתקופה האחרונה.

מניות

טבע, תשואה ב-2016: 44%-

בשנה האחרונה ירדה מניית החברה ב-40%, בשל שורה של גורמים: לחץ מחירים בתחום הגנרי, עסקה כושלת לרכישת חברה במקסיקו ועלייה בסיכויי התחרות המוקדמת לתרופת הקופקסון. החברה נסחרת במכפיל רווח של 7 (יחס שווי שוק לרווח, או שווי מנייה לרווח למניה), שלהערכתנו, מגלם את החדשות הרעות. אנו רואים במחיר המניה הנוכחי הזדמנות קנייה לטווח הזמן הבינוני.

דלק קבוצה, תשואה ב-2016: 12%

בשנת 2017 צפויה לחול התקדמות משמעותית בפיתוח לוויתן ובחתימה על חוזים מהותיים. במקביל, הוצאות החברה על קידוחים אמורות לרדת בצורה משמעותית, עקב ירידת עלויות אסדות הקידוח בכ-70% בהשוואה לשנת 2014. להערכתנו, ההתפתחויות הצפויות אינן גלומות במחיר המניה - אנו רואים במחיר הנוכחי הזדמנות קנייה לטווח הזמן הבינוני.

בנק הפועלים, תשואה ב-2016: 17%

למרות הסביבה הרגולטורית והעסקית המורכבת של הבנקים בישראל אנו מעריכים כי בנק הפועלים ימשיך לייצר תשואה על ההון בטווח שבין 9.5% ל-11%. הבנק צפוי גם להגדיל בהדרגה את הדיבידנד, לשיעור של כ-50% מהרווח. ההשקעה במניית הבנק אטרקטיבית ומגלמת רווח הון ותשואת דיבידנד שוטפת גבוהה יחסית.

אריק פינטו מנכ"ל בנק הפועלים , צילום: אוראל כהן מיכאל קרמר אריק פינטו מנכ"ל בנק הפועלים | צילום: אוראל כהן מיכאל קרמר אריק פינטו מנכ"ל בנק הפועלים , צילום: אוראל כהן מיכאל קרמר

נובה, תשואה ב-2016: 32%

נובה עוסקת בפיתוח,ייצור ושיווק מערכות מדידה אופטיות לשימוש בתעשיית המוליכים למחצה. החברה עברה התייעלות וצמצמה את היקף ההוצאות התפעוליות, ומנגד העלייה בהשקעות בתעשיית השבבים (בפרט בסין) תורמת לצמיחה שלה בעת האחרונה. נובה נסחרת מכפיל EBITDA של 6.4 ובמכפיל רווח של 12, ויש בכך כדי לגלם הזדמנות קנייה לטווח הזמן הבינוני.

סלקום, תשואה ב-2016: 26%

אנו מעריכים שגולן טלקום תצא במהלך השנה משוק התקשורת, מה שיצמצם את התחרות בענף ויוביל לעלייה בהכנסה הממוצעת ללקוח ובהתאם לעלייה משמעותית ברווח וב-EBITDA של סלקום (לחברה יש נכון להיום כ-2.82 מיליון מנויי סלולר). בעקבות השיפור הצפוי אנו רואים הזדמנות קנייה לטווח הזמן הבינוני.

אגרות חוב

נכסים ובנין אגח ט', שקלית, מח"מ 6.4 שנים, תשואה לפדיון 3.49%

החברה בשליטת דסק"ש מחזיקה תחת חברות הבנות גב ים, ישפרו ומהדרין: כ- 1.13 מיליון מ"ר בשעורי תפוסה של 97%. לנכסים ובנין פרויקטים בבניה בהיקף של 136 אלף מ"ר, וקרקעות בהיקף של כ-670 אלף מ"ר, וכן נכס עקרי בארה"ב - בניין HSBC , בשווי של 820 מיליון דולר, המניב לחברה כ-58 מיליון דולר בשנה. נכסים ובניין היא חברה ריווחית ותזרימית, עם יתרות נזילות גבוהות יחסית של כ- 11% מהמאזן.

סגי איתן מנכ"לית נכסים ובנין, צילום: אוראל כהן סגי איתן מנכ"לית נכסים ובנין | צילום: אוראל כהן סגי איתן מנכ"לית נכסים ובנין, צילום: אוראל כהן

דסק"ש אגח ו', צמודה, מח"מ 4.3 שנים, תשואה לפדיון 4.35%

דסק"ש היא חברת אחזקות בבעלות אי.די.בי פיתוח. עסקת המכירה של אדמה לכימצ'יינה הסינית הושלמה. עודף הנכסים על התחייבויות של החברה (NAV) עומד כעת על כ-1.45 מיליארד שקל. האחזקות העיקריות הן שופרסל , סלקום ונכסים ובניין, שנמצאות במומנטום חיובי של שיפור בתוצאות.

הכשרת היישוב אגח 18, שקלית, שקלי, מח"מ 3.05 שנים, תשואה לפדיון 4.40%

חברת הנדל"ן שבשליטת עופר נמרודי מחזיקה בנדל"ן מניב בעיקר בישראל (67%) ןבפולין (33%). בסה"כ מדובר כ- 2.9 מיליארד ש"ח נכסים מניבים בתפוסה של כ- 94%. כ- 44% מה NOI מגיע מענף הקניונים ומרכזי המסחר, 11% מענף המשרדים ו- 45% מענף התעשייה (דרך החזקה של כ-38% ב- MLP בפולין). ה- NOI גדל בעקביות בשנים האחרונות ושיעורי המינוף ירדו. יחס הון למאזן נוכחי עומד על כ- 26%.

אנגל משאבים ח', שקלית, מח"מ 5.64 שנים, תשואה לפדיון 4.55%

חברת נדל"ן בשליטת משפחת מוריס וקבוצת גבאי. לחברה נכסים מניבים של מקבצי דיור (המושכרים לעמידר), משרדים ומבני תעשיה. בנוסף פועלת החברה בתחום ההתחדשות העירונית בישראל ומחזיקה בפרוייקט נדל"ן בפראג שבנייתו הסתיימה ונותרו בו למכירה כ- 10 יח"ד ו-12 חנויות. שווי הנכסים המניבים הוא כ-267 מיליון שקל והם מייצרים NOI של כ- 25 מיליון שקל בשנה, בשיעור תפוסה 92%. כל הנכסים המניבים משועבדים למחזיקי האג"ח בשעבוד ראשון.

רבוע נדלן ה', צמודה, מח"מ 4.67 שנים, תשואה לפדיון 2.42%

הרוב המוחלט של נכסי רבוע נדל"ן נמצא באזור המרכז, לחברה כמעט 2 מיליארד שקל של נכסים מניבים לא משועבדים, עם תפוסה של כ-90%. פרוייקט הדגל של רבוע נדל"ן הוא השוק הסיטונאי: הקניון אמור להיפתח בפברואר 2017 ו-80% ממנו כבר מושכר (עבור עוד 5% מהשטחים נחתמו הסכמי הבנות), דירות המגורים בשוק הסיטונאי אמורות להתחיל להימסר מדצמבר השנה, כאשר 717 מתוך 276 הדירות כבר נמכרו.

מתחם השוק הסיטונאי, צילום: עמית שעל מתחם השוק הסיטונאי | צילום: עמית שעל מתחם השוק הסיטונאי, צילום: עמית שעל

תגיות