אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

בדיקת כלכליסט

סוני אקספריה XZ: מלך המדיה בעטיפה מסורבלת

המכשיר האחרון של היצרנית היפנית נהנה מכל היתרונות של קודמיו בסדרה ואפילו מתעלה עליהם בכל מה שקשור לצריכת מדיה, אבל עם תג מחיר כזה הוא היה צריך להיות הטוב ביותר בשוק

25.12.2016, 17:03 | רפאל קאהאן

כיצרנית סמארטפונים, סוני נמצאת בבעיה. המוצרים שלה טובים, אולי מהטובים בשוק, אבל הם יקרים והתכונות שלהם לא מצדיקות את התמחור המוגזם. בעבר, כשלמכשירי המתחרים לא היו מצלמות טובות, מסכים איכותיים ועמידות בפני פגעי מזג האוויר, סוני הייתה יכולה אולי לדרוש את הפרמיה הזו. אבל היום קשה מאוד לשכנע מישהו לרכוש מכשיר שיקר ב-30% ממקביליו. עם זאת, היצרנית היפנית היחידה שעדיין משיקה מכשירי אנדרואיד בהפצה עולמית לא מתכוונת לוותר לסינים ולקוריאנים כל כך מהר. התוצאה היא האקספריה XZ, היורש האחרון של סדרת האקספריה Z ו-X שמשלב את המיטב מכל מכשירי החברה עד כה, ויוצע בארץ המחיר של כ-3,300 שקל.

קראו עוד בכלכליסט

מבנה ועיצוב: עמידות על חשבון עדינות

סוני תמיד טרחה להדגיש שהיא מייצרת מוצרי פרימיום, וגם המוצרים הזולים שלה מתומחרים קצת מעל השוק. הדרך בה היא מחפה על כך הוא באיכות ייצור ללא פשרות. האקספריה XZ הוא ככל הנראה המכשיר שמציע את הבנייה האיכותית ביותר בשוק כיום. אמנם העיצוב שלו מעט מגושם, אבל הוא מציע איכות הרכבה ועמידות יוצאות מן הכלל. לראייה, מכשיר הסקירה החליק מידיי המגושמות ונחבט במרצפות ובלטות לפחות שלוש פעמים, ויצא ללא שריטה. ובכלל נראה שהוא ישרוד גם הפצצה גרעינית. מכשירים מתחרים /שהופקדו בידי סבלו ברובם מנזק כזה או אחר. הסיבה לעמידות המרשימה היא שסוני לא נכנעה לטרנד העכשווי שמצפה את כל המכשירים בזכוכית. היא הייתה שם לפני כולם ונוכחה לגלות שזה לא ממש עובד, כך שוויתרה על גב מזכוכית עוד באקספריה Z5 משנה שעברה.

אבל לא הכול מושלם במכשיר. כפתור ההפעלה, שמשלב גם סורק טביעות אצבעות, ממוקם בצדו הימני, מה שמכריח להרימו בשביל לבטל את הנעילה. כפתור בקרת עוצמת הקול שממוקם גם הוא בצדו הימני, נמוך מדי וקשה לתפעל אותו שיחה. לצד שני אלה נמצא גם כפתור הפעלת המצלמה, אבל הפעם המיקום מדויק וכשמחזיקים את המכשיר כמצלמה הכפתור נופל ממש מתחת לאצבע. הכי קרוב למצלמת כיס אמיתית.

הוא לא הכי יפה בכיתה, אבל שורד כמעט הכל, צילום: רפאל קאהאן הוא לא הכי יפה בכיתה, אבל שורד כמעט הכל | צילום: רפאל קאהאן הוא לא הכי יפה בכיתה, אבל שורד כמעט הכל, צילום: רפאל קאהאן

האקספריה XZ בנוי בעיקר מסגסוגת מבוססת אלומיניום שפותחה על ידי סוני במיוחד בשביל הסמארטפונים שלה, ומעניקה למכשיר תחושה איכותית ויוקרתית. אולם עם מסך בן 5.2 אינץ' המכשיר מרגיש גדול ומסורבל מדי ביחס למכשירים עם גודל מסך דומה. הוא גם מרגיש כבד ביחס למשקלו האמיתי שעומד על כ-161 גרם. זה כנראה המחיר שיש לשלם עבור עמידות. שקעי ההטענה והאזניות ממוקמים בדיוק במקום המצופה, הראשון למטה והשני למעלה.המצלמה ממוקמת מצדו השמאלי העליון של גב המכשיר, ומצלמת הסלפי בצמוד לאפרכסת. בסך הכל המכשיר אכן מעניק תחושה יוקרתית ושל תמורה למחיר.

ממשק, אפליקציות ומולטימדיה: אנדרואיד 7 עם נגיעות 

סוני תמיד טרחה להציע ממשק משתמש קרוב ככל האפשר לחוויית האנדרואיד הנקייה של גוגל. המכשיר הנוכחי, ששודרג במהלך הסקירה לאנדרואיד 7 נוגט, ממשיך את המסורת. לא תמצאו כאן שינויים ממשקיים רבים ביחס למקור, למעט עיצוב מעודן יותר מעיצוב המטריאל של גוגל. בסך הכל, השדרוגים של סוני מתמקדים במערכת ניהול חשמל שעושה קאמבק ושמציעה שילוב של התכונות המובנות של נוגט עם כמה כיוונונים - כגון התראות על אחוז סוללה ומעבר אוטומטי למצב חיסכון. לא משהו שלאחרים אין - אבל סוני הייתה הראשונה להציע אותם על סמארטפונים.

קצת יותר מדי אפליקציות מובנות, צילום: רפאל קאהאן קצת יותר מדי אפליקציות מובנות | צילום: רפאל קאהאן קצת יותר מדי אפליקציות מובנות, צילום: רפאל קאהאן

מערכת ההפעלה מציעה חוויית שימוש נעימה מאוד. המכשיר יודע להתמודד עם עשרות אפליקציות פתוחות ולא מתלונן בשום שלב. הביעה היא שסוני נוטה לדחוף כמות מזעזעת של אפליקציות תוכן שאין להן שימוש עבור המשתמש הישראלי - אם בגלל שהן מציעות תכנים שאינם מתאימים לישראל או משום שהן מנסות לדחוף תכנים מחנויות המדיה השונות של היצרנית - שהיא, להזכירכם, גם אחת ממפיקות הסרטים הגדולות בהוליווד וגם חברת מוזיקה גדולה. למרבה הצער, סוני גם לא מאפשרת הסרה של האפליקציות האלה. אבל האקספריה מצויד גם באפליקציית פלייסטיישן, שמאפשרת לסנכרן אותו עם הקונסולה ולשחק תוך כדי תנועה. אפליקציות המולטימדיה מציעות יכולות מצוינות. אפליקציית המוזיקה שמותגה בעבר כווקמן - היא עדיין אחת הטובות שיש בתחום ונגן הסרטים המעולה חזר לאחר שנעלם לטובת ניגון סרטונים בגלריה, שמציעה גם יכולות ניהול תמונות. בקיצור, צריכת התוכן היא המיקוד של סוני וזה מורגש.

חומרה ומצלמה: רץ מהר עם הרבה מגה פיקסלים

סוני התאהבה בסנאפדרגון 820 המצוין וה-XZ הוא המכשיר השני שלה השנה שזוכה ליהנות מהשבב הזה. כאן הוא משודך ל-3 גיגה-בייט זיכרון פעולה ו-32 גיגה-בייט מרחב אחסון. השילוב הזה מעניק למכשיר ביצועים מצוינים. נכון שאצל המתחרים תמצאו כיום 4 גיגה-בייט זיכרון פעולה, אבל תזכרו שהממשק של סוני הרבה יותר קליל כך שהוא לא צריך כל כך הרבה זיכרון בשביל לפעול חלק. המכשיר לא מתחמם גם תחת עומס ועד כמה שבדקנו הוא גם לא מסרס את פעולת המעבד לטובת הצינון. המכשיר מציע גם הטענה מהירה על בסיס USB-C אבל בישראל היבואן לא לא מציע מטען מהיר בערכה. חבל.

מצלמה שאפשר לרוץ איתה, צילום: רפאל קאהאן מצלמה שאפשר לרוץ איתה | צילום: רפאל קאהאן מצלמה שאפשר לרוץ איתה, צילום: רפאל קאהאן

כיצרנית מצלמות ידועה והמובילה העולמית בתחום חיישני הצילום לסמארטפונים, ביצועי המצלמה של סוני היו צריכים להוביל את העדר. עם 23 מגה פיקסלים הפרדה, החיישן הראשי קיבל גם מיקוד לייזר מייצב תמונה אלקטרוני, אבל לא אופטי. התוצאה היא תמונות מצוינות באור יום ובעיקר כשמצלמים אובייקטים בתנועה, אבל ביצועים ממוצעים בתאורה נמוכה. סוני מתבססת על אלגוריתם שנוטה להגזים בעיבוד שלו. צילום סלפי לעומת זאת הוא תענוג צרוף והיא בהחלט אחת מהנקודות החזקות של המכשיר. אבל המתחרות מציעות בסך הכל חוויית צילום טובה יותר, למעט בצילום וידיאו, שם ייצוב התמונה של ה-XZ מספק ביצועים נהדרים. צילום בהליכה הוא ההוכחה הטובה ביותר, גם ללא ייצוב אופטי. בקיצור, חבילת החומרה טובה מאוד ומספקת פתרון לכל מצב.

הנקודה השלילית היחידה היא בקליטה של המכשיר. איכות הקליטה נמוכה יותר מאשר מכשיר של יצרנית קוריאנית במצב מקביל. חבל, בעיקר בגלל שזו בעיה שחוזרת על עצמה מזה כמה דורות במכשירי סוני. המסך, הגם שיש לו רזולוציית FHD בלבד, מציע איכות תמונה מהטובות שתמצאו בסמארטפון. רק שהיא מוכוונת צריכת תוכן עם מנוע שיפור תמונה שמקורו בטלוויזיות הברביה של היצרנית.

היה יכול להיות מועמד, צילום: רפאל קאהאן היה יכול להיות מועמד | צילום: רפאל קאהאן היה יכול להיות מועמד, צילום: רפאל קאהאן

 

סיכום ואלטרנטיבות: היה יכול להיות מעולה עם תג מחיר סביר

קשה להמליץ על הסוני כתמורה הטובה למחיר בקרב מכשירי הדגל. תואר זה שמור בשלב הנוכחי של הדברים לסמסונג גלקסי S7 או למכשיריה של וואווי. עם זאת הוא בהחלט מציע חוויית שימוש שלא תמצאו במכשירים מקבילים. הייתי משווה אותו למכשירי הפיקסל של גוגל, רק עם חריץ הרחבה ומצלמה (מעט) פחות טובה. הוא עדיין יקר בישראל עם תג מחיר של כ-3,300 שקל שמרוכך מעט עם ערכת מתנות שהיבואן מספק. אבל זה לא מספיק בשביל להתחרות בשאר העדר. הוא ירגש בעיקר את חובבי המותג או את מי שמחפשים מכשיר בעל מיצוב פרימיום, עמיד ושלא מצריך התעסקות עם כיסויים. לכל השאר מומלץ לחכות שמחירו יירד, מה שישפר את התמורה שלו.

ציון כלכליסט 9.1

מערכת הפעלה: אנדרואיד || גודל מסך: 5.2 אינץ' || רזולוציה: 1080 על 1920 פיקסלים || מצלמה ראשית:23 מגה-פיקסל || מצלמת סלפי: 13 מגה-פיקסל || מעבד: 4 ליבות 2 במהירות 2.15 גיגה-הרץ ו-2 במהירות 1.6 גיגה-הרץ || זיכרון פעולה: 3 גיגה-בייט || נפח אחסון מינימלי: 32 גיגה-בייט || עובי: 8.1 מ"מ || משקל: 161 גרם

תגיות