אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מנהל קרן הגידור הגדולה בעולם רוצה להפוך את המוח שלו לאלגוריתם צילום: בלומברג

מנהל קרן הגידור הגדולה בעולם רוצה להפוך את המוח שלו לאלגוריתם

ריי דאליו, מייסד קרן הגידור ברידג'ווטר שמנהלת 160 מיליארד דולר, שכר מהנדס שיטמיע את תורת הניהול הקשוחה והשנויה במחלוקת שלו במערכת ממוחשבת שתהיה אחראית לניהול וגיוס עובדים

27.12.2016, 15:40 | רפאל קאהאן

מייסד ומנכ"ל קרן הגידור ברידג'ווטר, ריי דאליו, גייס את מי שהוביל את פרויקט ווטסון של IBM, דיויד פרוצ'י, על מנת שיהפוך את תורת הניהול שלו לאלגוריתם שניתן להטמיע במערכת מידע. המטרה הסופית של הפרויקט, על פי דיווח של "הוול סטריט ג'ורנל" מהיום (ג'), הוא שהמערכת תשמש לניהול החברה - גם לאחר שדאליו יעבור מן העולם.

קראו עוד בכלכליסט

הפרויקט, שמכונה בשמות שונים כגון:, The Book of the Future, The One Thing, מתבסס על סדרה של חיבורים של דאליו שמסכמים את חזונו הניהולי. מדובר בקובץ של 123 עמודים שמשמשים את החברה להעברת תקנון העבודה ונקרא Book of Principles.

ריי דאליו. לא היה מרוצה מהמחליף שלו ומעדיף אלגוריתם, צילום: בלומברג ריי דאליו. לא היה מרוצה מהמחליף שלו ומעדיף אלגוריתם | צילום: בלומברג ריי דאליו. לא היה מרוצה מהמחליף שלו ומעדיף אלגוריתם, צילום: בלומברג

דאליו ידוע כבעל דעות נחרצות בנוגע לניהול עובדיו. בין היתר, הוא נוהג לדבוק בעמדה שבני אנוש הם מכונות משוכללות. פילוסופיית הניהול שלו קובעת שרגשות הן אבן נגף בעולם העסקים והניהול ומונעים הפעלה חלקה של ה"מכונות". דאליו דוגל בכנות קיצונית בקרב עובדיו והוא מעודד אותם לומר אחד לשני את מחשבותיהם, ביקורותיהם והערכותיהם באופן בוטה וללא התחשבות ביחסי אנוש.

דיוויד פרוצ דיוויד פרוצ'י. היה המהנדס של ווטסון ב-IBM | צילום: בלומברג דיוויד פרוצ

זאת ועוד, עד לאחרונה נהגה הנהלת הקרן לשתף את כל העובדים בסוגיות ניהוליות. מדיניות זו הופסקה לאחרונה לאחר שנחשף ויכוח בין דאליו לבין מי שסומן כיורשו בקרן, גרג ג'נסן. מאבק הירושה הוא לפי ההערכות אחת הסיבות העיקריות לפרויקט.

דאליו מעוניין שהחברה תמשיך להתנהל לפי העקרונות שהוא טבע. הטמעת שיטת הניהול שלו באלגוריתם תשמש להעברת שרביט הניהול למערכת הממוחשבת. היא תהיה אמונה על איסוף נתוני פעילות, כולל מבדקי הערכה וביקורת עמיתים. היא גם תקבל את הסמכות להטיל משימות, לארגן את סדר היום ואף לשכור, לפטר ולהעניק העלאה בדרגה לעובדים.

עובדים בברידג עובדים בברידג'ווטר. דיווחים על סביבת עבודה קשה ומלחיצה במיוחד | צילום: בלומברג עובדים בברידג

ברידג'ווטר נחשבת לקרן הגידור הגדולה ביותר בעולם, היקף ההשקעות שהיא מנהלת הינם כ-160 מיליארד דולר וביצועיה נחשבים לטובים בתחום. חלק ניכר מהצלחת החברה נזקף לזכותו של דאליו וסגנון הניהול הייחודי שלו. עם זאת, סביבת העבודה בה ידועה כאחת מהמלחיצות בתחום ולפי דיווחים רבים כשליש מהעובדים החדשים לא שורדים את השנה הראשונה שלהם בקרן. כמה עובדים אף סיפרו שמראות של עובדים בוכים בשירותים שכיחים למדי בחברה.

מה שמעיד שאולי מדובר בקרן מצליחה, אבל היחס לעובדים לאו דווקא אנושי. הפיכת המנהל לסוג של מחשב-על היא ככל הנראה סגירת מעגל מתבקשת עבור דאליו.  

תגיות